Obrim la Universitat Oberta.

Continguts

Presentació

Manifest

Novetats (canvis a aquesta web)

Missatge de promoció

Model de carta de queixa a la UOC

Història de la queixa al Síndic de Greuges de Catalunya

Enllaços d'interès

Fòrum


Presentació

Benviguts a les meves planes web sobre la Universitat Oberta de Catalunya i la seva imposició de determinat programari i maquinari als seus estudiants. La UOC és una universitat a distància via web que obliga als seus alumnes a fer servir PCs compatibles amb Intel, Microsoft Windows, i Microsoft Office a casa seva.

Jo considero que aquesta imposició constitueix una violació dels drets dels consumidors, a més d'una font de problemes tècnics, socials i econòmics, i proposo que la UOC abandoni la imposició i en tot cas proposi formats oberts de documents per intercanviar entre els seus membres (i segueixi aquesta recomanació en la seva comunicació amb els estudiants).

Aquestes planes web recullen els fets que conec, la meva opinió personal sobre el tema (encara que hi ha hagut altra gent que m'hi ha ajudat) i les queixes que he presentat a diferents organismes. No representen cap organització de cap mena, tot i que a la plana d'enllaços en podeu trobar alguna que tracta temes semblants, i que hi ha una llista de correu que pot fer servir la gent interessada en aquest afer. No tinc massa temps de mantenir-les i per això el disseny és pobre i el contingut vell (però en general encara cert). Per cert no estic relacionat amb la UOC de cap manera, no hi estudio ni hi treballo.

Quin és el problema?

Manifest "Obrim la Universitat Oberta".

Aquí explico els fets tal com eren a finals de 1998 (a mitjans de 2000 encara no han canviat gaire) i dono el meu punt de vista.

Què hi podem fer?

  1. Participar en el forum obrimuoc@egroups.com i donar la teva opinió, proposar accions, assabentar-te de les novetats, col·laborar amb gent de dintre o fora de la UOC...
  2. Enviar la teva queixa a la UOC. Jo hi vaig enviar aquest missatge de queixa, que pots fer servir de model si vols. Però no em van contestar mai.
  3. Queixar-te davant d'altres institucions, partits polítics, associacions d'estudiants, etc. Jo m'he queixat al Síndic de Greuges de Catalunya i et convido a fer el mateix. N'he fet un dossier cronològic de correspondència amb el Síndic de Greuges, però potser n'hi ha prou amb la segona carta, que inclou la resposta del Síndic i el que li he contestat.
  4. Fer còrrer la veu. Et pot ser útil el missatge per anunciar el problema i aquesta web si el vols enviar a gent que hi estigui interessada o a forums de discussió que tractin d'aquesta mena de temes.
  5. Ajudar-me a construir aquesta web (amb nous materials, adreces, traduccions, etc. ) o fer-ne una tu de millor (pots utilitzar el que vulguis d'aquesta).
  6. Si estudies a la UOC, enviar tots els documents en formats oberts (text o HTML), sense fer cas del que digui la UOC, i ajudar als companys a fer servir altre maquinari i programari que el que vol imposar la UOC, en la mesura del possible amb la política actual de la universitat.
  7. Informar-te'n més i involucrar-te en organitzacions i moviments afins. Potser et vagi bé la plana d'enllaços a adreces interessants.

Xavi Drudis Ferran (xdrudis@tinet.org)