Obrim la Universitat Oberta

Català - Castellano - English


Fòrum Obrimuoc: Obrim la Universitat Oberta


Descripció

Com que no tinc recursos per muntar la meva pròpia llista de discussió, he aprofitat els serveis d'una empresa, eGroups.com, que ofereix el servei gratuïtament a canvi d'incloure propaganda a cada missatge que es distribueix per la llista.

La llista és un fòrum on qui vulgui pot enviar missatges que es distribueixen a tothom qui s'hi ha subscrit i queden arxivats en unes pàgines a la web. S'hi pot accedir des de la web o per correu electrònic.

Ve't aquí la descripció:

Llista de debat sobre els requeriments informàtics de la UOC (http://www.uoc.es), una universitat a internet que obliga als seus estudiants a utilitzar PCs compatibles Intel, MS Windows 95 o 98, MS Office i Netscape Navigator. És just?. És útil?. És instructiu?. És evitable?. A http://www.fut.es/~xdrudis/uoc_ct.html s'exposa un parer. Aquesta llista pretén recollir més opinions, discutir-les i difondre informació relacionada amb aquest tema.

No es tracta de discutir si els productes triats són millors o pitjors que altres, sinó el fet que es requereixen uns productes determinats.
 


Instruccions

Si ja sabeu de què van les llistes de discussió casi que no cal que llegiu això. N'hi ha prou amb que envieu un missatge buit a obrimuoc-subscribe@egroups.com per apuntar-vos. Si voleu esborrar-vos, o més detalls, seguiu llegint.

Hi ha diferents maneres d'utilitzar la llista segons es vulgui fer servir la web o el correu electrònic.
 


Per correu electrònic

Apuntar-se a la llista

Per apuntar-se (subscriure's) a la llista podeu enviar un missatge de correu buit a obrimuoc-subscribe@egroups.com. Llavors el programa d'ordinador que el rep us enviarà un missatge de confirmació en anglès. Heu de contestar a aquell missatge (amb la opció Respon, Reply, Contestar o similar del vostre programa de correu). Si tot va bé rebreu un missatge de correu de benvinguda, en anglès, que inclou la descripció de la llista en tres idiomes. A partir d'aquest moment ja esteu apuntats, i rebreu tots els missatges que algú enviï a la llista a la vostra bústia de correu electrònic. Per consultar missatges antics (que hagueu esborrat, o no tingueu a mà, o que s'hagin enviat abans de que us apuntéssiu) podeu  llegir els missatges per la web.

Aneu amb compte de no confondre l'adreça de subscripcions, que és obrimuoc-subscribe@egroups.com i es processa automàticament, amb la de la llista, que és obrimuoc@egroups.com i va a parar a totes les persones subscrites i a l'arxiu. La gent que està subscrita es pot molestar si us confoneu d'adreça.
 

Esborrar-se de la llista

Si no voleu rebre més missatges de la llista a la vostra bústia, podeu esborrar-vos enviant un missatge a obrimuoc-unsubscribe@egroups.com. M'imagino que rebreu un missatge de confirmació semblant al d'apuntar-se a la llista i l'haureu de contestar, però no ho he provat. Igual que per apuntar-se a la llista, això és un procés automatitzat, procureu no confondre-us d'adreça.

Llegir missatges

Per rebre els missatges a la vostra bústia de correu electrònic, us heu d'apuntar primer (per correu o per web). Quan ho hagueu fet, tots els missatges que s'enviïn a la llista us haurien d'arribar a la vostra bústia. Els missatges porten algunes línies de propaganda al final, afegides per eGroups.com, no pel remitent. Si no us voleu apuntar podeu llegir els missatges per la web.

Els missatges que rebreu tenen la línia d'assumpte (o subject, el text que fa de títol del missatge) començat per [obrimuoc]. A més el camp de destinatari, to: o cc: (o a:, o com li digui el vostre programa de correu) porta l'adreça obrimuoc@egroups.com. Potser podeu utilitzar això si voleu classificar automàticament els missatges de la llista i separar-los de la resta, depèn del programa de correu.

Enviar missatges

Per enviar un missatge a la llista cal escriure un missatge normal de correu i dirigir-lo a obrimuoc@egroups.com. Llavors el rebrà tothom que s'hagi apuntat i quedarà arxivat a la web. Si volguéssiu evitar que el vostre missatge quedi arxivat a la web li hauríeu d'afegir la capçalera X-No-Archive: yes

No envieu missatges a aquesta adreça que no tinguin a veure amb els temes dels què tracta la llista, i tingueu en compte la netiqueta. Per dubtes o aclariments vegeu "més informació".

Recordeu que no cal apuntar-se a la llista per enviar-hi missatges, però potser voldreu fer-ho, o al menys consultar l'arxiu periòdicament, per asegurar-vos que rebeu les respostes al vostre missatge. Si qui contesta no indica el contrari, quan es respon un missatge que ha aparegut a la llista la resposta va a la llista, no al remitent del missatge original.


Des de la web

 

Apuntar-se a la llista

 Per apuntar-se (subscriure's) a la llista podeu usar la pàgina de la llista. Llavors el programa d'ordinador que el rep us enviarà un missatge de confirmació en anglès. Heu de contestar a aquell missatge (amb la opció Respon, Reply, Contestar o similar del vostre programa de correu). Si tot va bé rebreu un missatge de correu de benvinguda, en anglès, que inclou la descripció de la llista en tres idiomes. A partir d'aquest moment ja esteu apuntats, i rebreu tots els missatges que algú enviï a la llista a la vostra bústia de correu electrònic. Per consultar missatges antics (que hagueu esborrat, o no tingueu a mà, o que s'hagin enviat abans de que us apuntéssiu) podeu  llegir els missatges per la web.

Esborrar-se de la llista

Jo trobo més pràctic esborrar-se per e-mail.De totes maneres, si esteu registrats a www.egroups.com podeu fer login amb el vostre nom i password (si ja ho heu fet abans tindreu una cookie al navegador que us estalviarà el password, crec). Llavors us surt la llista de grups de correu de egroups.com als que esteu subscrits. Marqueu els que vulgueu i premeu a unsubscribe.

Quan us hagueu esborrat j no rebreu més correu de la llista a la vostra bústia, però encara el podeu llegir a la web
 

Llegir missatges

 Tothom pot llegir tots els missatges enviats a la llista (excepte si el remitent li posa la capçalera X-No-Archive: yes). No cal estar subscrit ni res. Només cal anar a la pàgina de la llista, http://www.egroups.com/list/obrimuoc. La pàgina està en anglès (i crec que fa servir frames), però no és difícil de fer servir. Hi ha un lloc on posa "Read Messages" on apareixen els missatges més recents. Si vas a "Most recent"  veus els últims i si tries un mes veus els d'aquell mes. Apareixen a l'esquerra, ordenats per data (date). També els pots ordenar per autor (author) o assumpte (subject). Al triar un missatge de l'esquerra apareix el text del missatge a la dreta, i es pot contestar, enviar-li a algú altre, etc.. Altres maneres de trobar missatges són cercar per paraula clau, o veure els assumptes amb més missatges. També hi ha enllaços d'ajuda (en anglès).

Enviar missatges

Quan s'envia un missatge a la llista va a parar a la bústia de totes les persones que s'hi han apuntat i a l'arxiu de la llista. Si volguéssiu evitar que el vostre missatge quedi arxivat a la web li hauríeu d'afegir la capçalera X-No-Archive: yes. Es pot enviar missatges des de la pàgina de la llista,  http://www.egroups.com/list/obrimuoc. Cal anar on posa a Post (enviar) i escriure el missatge. Si el missatge no surt pot ser problema de la cache del navegador, proveu de tornar a carregar la plana web. En tot cas, els sistemes de correu no funcionen al segon, o sia que no us sorprengui que hi hagi cert retard fins que el vostre missatge aparegui.

No envieu missatges a aquesta adreça que no tinguin a veure amb els temes dels què tracta la llista, i tingueu en compte la netiqueta.Per dubtes o aclariments vegeu "més informació".

Recordeu que no cal apuntar-se a la llista per enviar-hi missatges, però potser voldreu fer-ho, o al menys consultar l'arxiu periòdicament, per assegurar-vos que rebeu les respostes al vostre missatge. Si qui contesta no indica el contrari, quan es respon un missatge que ha aparegut a la llista la resposta va a la llista, no al remitent del missatge original.
 


Netiqueta

Si us plau, sigueu educats quan feu servir la llista, és a dir no feu enfadar ningú i parleu de temes que tinguin a veure amb la descripció d'aquí dalt.

Si no ho heu fet mai, potser voldreu llegiu alguna pàgina sobre netiqueta (normes d'educació per fer servir el correu electrònic):

Català:

English: Castellano:  


Més informació

Jo de fet he fet servir el servei de eGroups.com bastant poc, i no tinc temps per entretenir-me a provar-ho tot, o sia que si alguna de les coses que posa aquí no és exacte, us podeu remetre a l'ajuda de eGroups.com (en anglès). Allà també explica com fer més coses (demanar una versió resumida del contingut de la llista, contestar enquestes, confeccionar calendaris, crear altres grups, esborrar un missatge que hagueu enviat, etc.). També trobareu formularis per demanar ajuda sobre el funcionament del seu servidor. Per dubtes sobre el contingut de la llista, o per coses que hagi de fer el egroup-manager podeu consultar-me a mi.