Associació Projecte Phoenix
Grup de reconstrucció Històrica de la TarraconenseL'Associació Projecte Phoenix és un grup d'afeccionats a la història de l'antiga Roma que, a través de reconstruccions fidedignes de vestuari, mobiliari i altres elements de la cultura i civilització romana, pretén apropar aquell període històric al públic actual.

L'Associació posa a l'abast de museus, jaciments arqueològics, centres educatius i, en general, qualsevol entitat cultural, una eina per a la divulgació històrica.

Els materials de reconstrucció i els continguts de les explicacions s'han extret dels treballs d'historiadors i arqueòlegs, a través de la consulta en biblioteques especialitzades o de la col·laboració directa amb els professionals.

Els models per a les reconstruccions s'han triat de restes arqueològiques ben documentades, dels textos clàssics i de relleus, escultures i pintures d'aquella època que s'han conservat.

El moment històric que hem triat per a les nostres reconstruccions és el segle I dC, coincidint amb l'anomenada època Flàvia, que és tot just el període de màxima esplendor de la Tàrraco romana, en què es construeixen els grans edificis monumentals de la ciutat: Fòrum Provincial, Circ, etc.

El Reenactment o la reconstrucció Histórica
Associació Projecte Phoenix
Grup de reconstrucció Històrica de la Tarraconense
LEGIO VII GEMINA.
Les Antigues Legions Romanes
LA LEGIO VII GEMINA
Origen i relació amb Tàrraco
IMPERIUM ET CONCILIUM
El govern d’una provincia imperial
L’AGRIMENSURA ROMANA
Mesurar la terra, controlar l’imperi
EL TRIOMF DE TIT
La Pompa Triumphalis a l’antiga Roma
CONFERÈNCIA I EXPOSICIÓ DIVULGATIVA
Reconstruir per a divulgar
ALGUNES DE LES DEMONSTRACIONS REALITZADES
LINKS
© 2004 Associació Projecte Phoenix. Legio VII Gemina