Erkimia, SA

Ctra. de Valéncia, s/n
Apartat 450, 43080 TARRAGONA
Teléfon: 54 80 11 Fax: 54 73 00

 

El Grup ERKIMIA, SA es va constituir l'any 1989 com a cap de la Divisió Química d'ERCROS, SA, la qual fou creada per la fusió de les dues empreses privades espanyoles SA CROS i UNIÓN de EXPLOSIVOS RIO TINTO, SA (ERT). Inicialment, integrava activitats de química bàsica, amb els centres productius a Flix i a Tarragona.

FÁBRICA DE TARRAGONA

La primera planta d'ERKIMIA, SA que es posà en marxa a Tarragona, l'any 1973, és la de producció d'àcid nítric, el qual es destina principalment a la fabricació d'explosius civils i militars. L'any 1975 es posà en funcionament una nova planta, d'acetat d'etil, i més tard s'ampliaren les instal.lacions amb la planta d'acetaldehid.

PRODUCTES QUÍMICS DE DECLARACIÓ OBLIGATÒRIA: ---

CAPACITAT DE PRODUCCIÓ (t/any)

Acetat d'etil................ 60.000
Acetaldehid................ 90.000
Àcid nítric................... 36.000

APLICACIONS

Les aplicacions del principals dels productes fabricats a Tarragona són les següents :

ACETAT D'ETIL, es fa servir en la fabricació d’esmalt d’ungles, de vernissos, de pintures i laques, de pel.lícules fotogràfiques, de coles adhesives per plàstic i fusta i també en la cosmètica, farmàcia i en les arts gràfiques.

ACETALDEHID, s’utilitza a més com a anticongelant i en la indústria farmacèutica.

ÀCID NÍTRIC, s’usa com a herbicida i fertilitzant, com a decapant per a netejar i abrillantar l’acer inoxidable, en la pirotècnia i en la fabricació d’explosius, i també en la indústria làctia i en les arts gràfiques.

INVERSIONS ACUMULADES   7.625(milions de pts)

PLANTILLA    110 persones

( PÀGINA PRINCIPAL )
(
BASF )-( DOW )-( ERKOL )-( IQA )-( REPSOL )-( TDE )-( BAYER )-( ERKIMIA )