Inici

Presentació

Antecedents

Preparatius

Màscares

Vestuari

Música

Coreografia

Ball petit

La Mostra 2007

Recull Fotogràfic

Agraïments

Enllaços

Contactar

PRESENTACIÓ
Tarragona ha assolit, desprès d’un procés que va començar els anys 80 del segle passat, un seguici popular molt complert, variat i vistós que atreu gran interès, tant de la gent d’aquí com la de fora. Això s’ha fet amb un gran respecte per la història i la tradició dels elements festius locals sempre pensant en l’entorn on s’han de desenvolupar i amb una visió de conjunt que el fa encara més espectacular.

Amb aquest panorama ens vàrem plantejar el repte, no gens fàcil, d’afegir una nova dansa que ja havia format part d’aquest conjunt a la primera meitat del segle XV.

Aquest ball mostra l’eterna lluita entre el bé i el mal, ara representat pels pecats capitals i les virtuts. De fet aquest esperit de lluita s’ha mantingut sempre viu en molts altres balls tant a Tarragona com a Catalunya, València, Aragó, les Illes Balears i molts altres indrets.

Aquesta mena de danses, de les primeres que formaren part del seguici tarragoní, no està plenament representada en el format actual i és per això que creiem interessant la seva incorporació. Malgrat la manca d'informació sobre els detalls del ball en tenim prou referències del seu entorn a la festa així com a d'altres poblacions amb celebracions similars.

No s’ha intentat recuperar la versió del segle XV sinó que amb totes les notícies que s'han recollit s'ha fet una versió que mantingui un respecte amb el passat i sigui adequada al present, seguint la pauta esmentada al començar aquesta introducció i que contempla el protocol vigent a la ciutat.

La Comissió Assessora del Segui Popular de Tarragona donava el vist-i-plau a la iniciativa en la reunió del dia 1 d’abril de 2003. Aquest ha significat el pas definitiu per la posta en marxa del projecte. Amb els anys i el suport de l'ajuntament i la resta de grups del seguici, aquesta representació al·legòrica s'ha consolidat dins la festa.

En aquestes planes hem intentat transmetre l'orientació i contingut dels treballs de recuperació així com altre informació que ens ha semblat que calia compartir. Esperem que això ajudi a entendre millor aquest joc al·legòric carregat de simbologia pels quatre costats.

Si no hem aconseguit aclarir tots els dubtes no deixeu de llegir el llibre del Ball dels 7 Pecats Capitals -una aportació diferent a la festa- d`Arnau Fà Lladó, que l'editorial Arola publicà l'any 2014 amb el suport de Repsol.  En qualsevol cas sempre podeu possar-vos en contacte amb nosaltres que  ens agrada molt parlar del nostre ball.

VISCA SANTA TECLA

VISCA TARRAGONA                                  

BALL DELS 7 PECATS CAPITALS

ESBART DANSAIRE DE TARRAGONA

    Totem utilitzat en la presentació oficial del ball