a l'inici

 

 

Amb data del 19/08/2008 i següents, diversos medis de comunicació publiquen la notícia de que Reus està entre les 3 ciutats catalanes més deficitàries en transparència política municipal. Una de les àrees més mal valorades és la d'Urbanisme.

El 27 d'agost de 2008 es constitueix la "Associació de veïns ctra. Morell - Plataforma Martí Verd", formada pels veïns de la ctra. del Morell (sectors A3 i A2b), que té per objectius aturar l'ofensiva del ciment en un dels pocs espais naturals que queden a Reus, potenciar la zona per preservar la seva riquesa natural i ecològica i evitar-hi la creació d'un polígon industrial, cosa totalment innecessària a Reus. El seu representant i portaveu és l'advocat del GEPEC, Albert Calduch, essent el president, vice-president i secretària, Manel Llaurador, Francesc Fernández i Josefina Isern i vocals la resta de veïns de la zona adherits a la plataforma. L'adreça e-mail és martiver@tinet.cat.

 
 

Veure article sobre la constitució de la Plataforma, publicat a "Diari de Tarragona" el 2 de setembre de 2008

Veure article "Un pulmon verde" publicat a "Diari de Tarragona" el 2 de setembre de 2008

Amb data del 6 de setembre la plataforma MARTÍ VERD presenta un escrit d'al·legacions al Regidor d'Arquitectura i Urbanisme de l'Ajuntament de Reus, Sr Jordi Bergadà

L'Ajuntament continua amb la seva opacitat informativa habitual (potser no sap que dir?). Veure article publicat a "Diari de Tarragona" el 31/01/2009

Alguns dels articles publicats en el medis de comunicació el dia 1/3/2009
  Un pulmon verde para la ciudad - Diari de Tarragona (llegir article )
  Los vecinos exigen detener el proyecto del polígono industrial- Diari de Tarragona (llegir article )
  Entrevista a Josefina Vallverdú - Diari de Tarragona (llegir article )

CAMPANYA "REUS VIU"

Diverses entitats reusenques hem presentat aquest dimarts (17 de març) la campanya 'Reus Viu', per tal d'informar a la ciutadania dels abusos i greus errors urbanístics que estan tenint lloc a la ciutat, així com emprendre diverses accions per aturar l'ofensiva del ciment i fer veure als dirigents polítics de Reus que s'estan equivocant. Les associacions, que pensem que cal canviar l'actual model urbanístic, hem signat un manifest a favor d'un planejament respectuós amb els valors, socials, culturals i ambientals de Reus i que fomenti el benestar.

Els habitatges projectats a la ciutat, tant en l'Àrea Residencial Estratègica com en els plans urbanístics són totalment innecessaris, ja que es calcula que a Reus hi ha un mínim de 7.000 habitatges buits.

El terme de Reus es troba immers en un procés de transformació urbanística des de fa dècades, totalment inadequat, que ataca els valors més emblemàtics que configuren la identitat del municipi i l'arrelament dels seus ciutadans a les tradicions, paisatges i estil de vida que conformen el tarannà reusenc.

Des d'ara i fins el 2011, Reus multiplicarà per dos la seva superfície urbanitzada i el 55% del terme serà de ciment. La primera acció de la campanya serà una caminada reivindicativa que tindrà lloc el 21 de març als terrenys on es vol fer l'Àrea Residencial Estratègica (ARE) del Passeig Nord de Reus. A partir d'aquí, s'iniciarà una recollida de signatures que tindrà continuïtat amb altres accions reivindicatives.

Les entitats que han signat el manifest són GEPEC-EdC, Plataforma Martí Verd, Casal Despertaferro, Maulets, Assemblea de Joves de Reus, CUP de Reus i ADV Ecològica Gent del Camp.

 

Inici de la caminada reivindicativa del 21 de març (a la foto es mostra la capçalera de la caminada):

 

Carta de Manel Llaurador, president de la Plataforma Martí Verd, publicada al diari "Avui" del 22/04/2009, seleccionada "Carta del dia" per aquesta publicació:
 
Article d'Albert Gimpera, publicat al Punt des de Sant Cugat del Vallès:

 

La Plataforma MartíVerd al Síndic de Greuges de Catalunya el 18/06/2009 ( nota de premsa)

El Síndic de Greuges de Catalunya ha rebut aquest dijous, dia 18 de juny, a dos representants de la Plataforma MartíVerd de Reus. Aquesta Plataforma agrupa els veïns de la carretera del Morell afectats per un projecte urbanístic de l'Ajuntament: la construcció d'un nou polígon industrial.

De la reunió se n'ha extret el compromís per part de la Sindicatura d'estudiar el cas, de revisar el procediment i de fer un seguiment del desenvolupament del projecte.

A l'actualitat la Plataforma MartíVerd participa activament, junt amb altres entitats reusenques, en la campanya "Reus Viu", que proposa un planejament urbanístic respectuós amb les persones, els béns culturals i l'entorn del municipi.

 

Reunió de la Plataforma MartíVerd amb el Regidor de Medi Ambient ( 01/07/2009)

El dia 1 de juliol es reuniren dos representants de la Plataforma MartíVerd i el regidor de Medi Ambient, Sr Ernest París, a les dependències municipals d'aquesta regidoria. L'entrevista es desenvolupà en un ambient cordial i el Sr París ens manifestà el seu compromís de fer-nos costat

 

Reunió de la Plataforma MartíVerd amb el Regidor d'Urbanisme ( 29/07/2009)

El dia 29 de juliol es reuniren els membres de la junta de la Plataforma MartíVerd (Manel Llaurador, Josefina Isern i Francesc Fernández) i el regidor d'Urbanisme, Sr Bergadà, a les dependències municipals d'aquesta regidoria. Val a dir que la trobada no fou en realitat una conversa (tot i que aquesta era la intenció per part dels tres representants de MartíVerd), sino una exposició correcta i objectivà d'una banda (MartíVerd) i una repetició obsessiva de les consignes acostumades per part de l'altra banda (Sr Bergadà).

Si bé l'actitud del Sr Bergadà no ens sorprèn pel que fa al fons, si que ens va sorprendre desagradablement pel que fa a les formes, que creiem inapropiades per un regidor d'un ajuntament democràtic i que és, a més, militant d'un partit amb la significació i la història d'ERC.

 

L'Agenda del GEPEC / EdC setembre 2009

Anem d'excursió?... i altres activitats

Article extret de "La Guia de Reus. Cultura i oci" de Setembre de 2009:

 

 

Reunió informativa del Regidor d'Urbanisme i de l'Alcalde amb els afectats dels sectors A.2b i A.3 (19/11/2009). Publicat a diversos mitjans de comunicació.

MÉS POLÍGONS? PER A QUÈ?

 

Sóc veïna de la carretera del Morell, afectada pel projecte municipal (notificat per GUPSA fa ara un any i mig) de fer un nou polígon industrial. Dijous passat, dia 19, vaig assistir a la reunió convocada pel Sr. Bergadà, regidor d'Arquitectura i Urbanisme, per informar als veïns.

Hi vaig anar amb sentiments contraposats:

Per una banda, em trobava esperançada perquè les últimes reunions amb consellers de GUPSA ens havien fet pensar -alguns ho havien dit clarament- que no es realitzaria el projecte, al menys de moment. Fixeu-vos si ho estava, d'esperançada, que vaig animar al meu pare -propietari de la seva única vivenda i, com pot suposar, molt afectat per aquest despropòsit- a assistir a la reunió. Jo pensava, il·lusa de mi, que el seny s'havia imposat entre la gent que ens governa.

Per altra banda, però, no me n'acabava de refiar: l'última vegada que havia parlat amb el Sr. Bergadà (27 de juliol) ell, que dijous proclamava estar sempre "obert al diàleg", ens havia tractat amb molt poca cortesia -per dir-ho d'alguna manera.

Sobre la reunió del dia 19 només vull dir que era una reiteració dels arguments de 1999. Crec que no és cap secret que han canviat prou les coses des de llavors, pel que fa a sòl industrial. Per què volen fugir endavant? Què ens amaguen?

Em va cridar l'atenció l'èmfasi que van posar els ponents en la "participació ciutadana". Jo tenia entès que la majoria de ciutadans de Reus volen viure tranquils i preservar per al futur el poc que encara queda de bo a la perifèria de la ciutat. En aquest sentit, permeteu-me agrair des d'aquí l'assenyada intervenció des del públic del Sr. Nogués.

Estic segura que altres ciutadans es manifestaran per demanar, aprofitant la imminent revisió del pla urbanístic municipal, un planejament urbanístic respectuós amb la cultura, les persones i l'entorn.

Pel què fa a mi, seguiré treballant amb els meus veïns en aquest sentit. Crec que la ciutat s'ho mereix.

 

Josefina Isern Vallverdú
Associació de Veïns Ctra del Morell - Plataforma MartíVerd

 

Entrevista en el programa "de Bon Matí" de Punt 6 Ràdio:

L'Albert Calduch i el Francesc Fernández, de la Plataforma MartíVerd, foren entrevistats el passat dia 10 de desembre de 2009 en el programa "de bon matí" de Punt 6 Ràdio. Per escoltar-ho, cliqueu aquí

 

La diputada Dolors Clavell es reuneix amb la Plataforma Martí Verd

La Sra. Dolors Clavell, diputada del Parlament de Catalunya per ICV-EA, s'ha reunit amb tres representants de la Plataforma Martí Verd aprofitant la seva visita a Reus. A la reunió, celebrada a REDESSA el 19 de febrer, hi han assistit també el regidor municipal Sr. Ernest París i un membre de la comissió local d'ICV.

La Sra. Clavell és membre de la comissió de política territorial i de la comissió de medi ambient i habitatge del Parlament. En aquesta trobada ha assessorat i encoratjat els representants de Martí Verd a continuar endavant. Creu que cal demostrar la necessitat de preservar la zona afectada i, alhora, buscar totes les complicitats possibles a la ciutat.

La Plataforma Martí Verd és una associació de veïns de la carretera del Morell que lluita contra l'actual política urbanística municipal, que pretén convertir cases habitades i terrenys fèrtils en polígons industrials del tot innecessaris i sense futur.

 

Transcripció de l'article al "Mes" del 22/03/2010:

Els veïns de la carretera del Morell confien que es replantegi el polígon

Creuen que s'hauria de tractar al nou Pla General, comptant amb la participació dels ciutadans.

 

MÒNICA JUST

La construcció d'un polígon industrial a la zona de la carretera del Morell és un dels projectes urbanístics que ha aixecat més veus contràries entre els ciutadans de Reus. De fet, ja fa gairebé dos anys que va néixer la Plataforma Martí Verd precisament amb l'objectiu de lluitar contra aquesta iniciativa que, si finalment es tirés endavant, obligaria a una vintena de famílies a desprendre's de les seves vivendes.

Ara per ara, però, els veïns afectats veuen la situació amb cert optimisme, i tenen esperances que hi hagi una moratòria del projecte per tal que es pugui replantejar dins del nou Pla d'Ordenació Urbanística en els propers anys. Així ho va explicar al DIARI MÉS el president de la plataforma, Manel Llauradó, afegint també que un dels elements clau seria "que es comptés amb la participació dels ciutadans", ja que les famílies residents a l'àrea de la carretera del Morell sempre ha criticat el tracte que han rebut per part de l'Ajuntament, així com també la desinformació constant respecte al polígon industrial.

De totes maneres, els veïns desconeixen quin serà el proper pas del consistori, i estan a l'expectativa que el projecte s'aprovi en algun Ple municipal, o bé que finalment es decideixi tornar-lo a plantejar al nou Pla general. En aquest sentit, el president de la plataforma va recordar que en la darrera reunió que van mantenir amb el regidor d'Urbanisme, Jordi Bergadà -a finals de l'any passat-, aquest els va mostrar la seva voluntat de continuar endavant amb la construcció del polígon industrial.

Membres de Martí Verd també s'han trobat les darreres setmanes amb representants d'altres grups municipals de l'Ajuntament de reus per tal d'informar-los del seu posicionament i copsar les seves impressions.

 

Noves mobilitzacions

La plataforma ha aturat les reivindicacions a l'espera del proper pas del consistori, però "actuarem en conseqüència i no descartem noves mobilitzacions per arribar a la gent", segons va apuntar Llauradó. I és que els veïns consideren que fins ara "tot s'ha fet molt malament".

A banda de la negativa a abandonar casa seva, els membres de la plataforma també creuen que la construcció del polígon suposaria l'eliminació d'un dels principals pulmons verds de la ciutat, i que afectaria negativament al medi ambient. A més, els veïns ja han manifestat en diverses ocasions que no entenen per què volen ampliar el sòl industrial a la ciutat quan una part important encara està sense ocupar. El polígon pretén unir Dyna i Granja Vila amb el carrer Illes Medes.

Per tal de fer més força i treballar per aconseguir un planejament urbanístic que consideren més just, Martí Verd s'ha unit a la plataforma ciutadana Reus Viu, en la qual s'hi ha sumat diverses entitats i combatre així la política urbanística de l'Ajuntament.

 

Carta al Director de "Diari de Tarragona" el 31/03/2010 (enllaç aquí)

El "neourbanisme" de l'Ajuntament de Reus
Francesc Fernández - 31/03/2010


L'Ajuntament de Reus (i concretament el regidor d'Urbanisme) insisteix en la seva política de degradació irreversible del sòl (irreversible, és a dir, sense possibilitat de recuperació). El fets han donat la raó als qui denunciaven la inviabilitat dels projectes de polígons industrials a Reus (fets massa tard i de forma sobredimensionada).

Zones abans actives econòmicament ara són esplanades ermes i desertes (zona de Mas Cort i voltants, per exemple) o plenes de vials sense utilitat i naus buides (amb rètols de "en venda" o "es lloga" malmesos pel temps).

Zones ja 'finalitzades' i que inicialment havien de ser industrials, davant la seva no utilització com a tal, ara passen a ser parcialment residencials (Tecnoparc). La pregunta és: qui hi guanya, amb això? El terreny industrial disponible és tan enorme que encara que l'excedent sobredimensionat passés a residencial, passaríem a tenir, si considerem a més el projecte ARES, un excés sobredimensionat de terreny residencial. La pregunta torna a ser: qui hi guanya, amb això? Però la Regidoria d'Urbanisme insisteix en perseverar en l'error i pretén seguir endavant, sense recular allí on encara es podria rectificar (en aquelles zones projectades però encara sense executar), tot practicant una política de "sostenella y no enmendalla".

 

Diari de Tarragona del 26/05/2010

"El silencio sobre el futuro polígono inquieta a los vecinos de Martí Verd. Los residentes de la avenida el Morell creen que perder esta zona es una amenaza para toda la ciudad."

Article de Begoña Ruiz a Diari de Tarragona . Clicar aquí

 

DiariMés del 15/06/2010

"La Plataforma Martí Verd obre a la ciutadania les portes dels masos. Els veïns de la carretera del Morell continuen endavant la seva lluita."

Article de Mònica Just a DiariMés . Clicar aquí

 

Assemblea i trobada de MartíVerd al Mas de les Violetes (02/07/2010). Per veure reportatge gràfic, clicar aquí

Salutació d'un pollet d'òliba, veí de MartíVerd; clicar aquí

04/09/2010

Nova jornada de portes obertes de la Plataforma MartíVerd

Dissabte 4 de setembre un grup de persones va visitar el mas de l'Isern i el mas del Llaurador, a la carretera del Morell.

L'excursió -organitzada pel GEPEC- va permetre conèixer un espai periurbà molt proper al centre de Reus, ben conservat, amb un notable patrimoni cultural i natural, que actualment està en perill de desaparèixer pel projecte de L'Ajuntament de fer nous polígons industrials.

Els participants van accedir-hi a peu, pel camí Vell de Valls, i van descobrir diversos aspectes de la geologia, la vegetació, la fauna i les activitats agrícoles i ramaderes tradicionals. També van visitar un refugi antiaeri de la guerra civil, molt ben conservat i de gran interès històric i un taller artesanal.


Aquesta ja és la tercera convocatòria i es preveu organitzar una altra visita pel proper mes de maig.

 

nou POUM: Jornades sectorials i tallers oberts

En els intents del govern municipal per donar una imatge oberta, s'han organitzat les Jornades sectorials (del 27/01/2011 al 24/04/2011) i els tallers oberts (inici al novembre de 2010 i finalització el 31 de març de 2011). Per veure els resums i comentaris crítics, clicar aquí

 

"La Vanguardia" (23/09/2010)

 

MartíVerd: Història i Cultura

març de 2011

La Plataforma MartíVerd segueix divulgant els valors dels masos de la carretera del Morell que cal preservar.

El passat 15 de març a 2/4 de 9 s'ha pogut veure el refugi antiaeri de Mas de l'Isern (entre d'altres) al programa de Canal Reus Televisió "Punt de Trobada". Podeu veure el reportatge en el següent video (cap a l'últim terç), clicant damunt la foto.

clicar damunt la foto

Foto: Les redactores de TV Reus, Mireia Llauradó i Vanessa Roig fent el reportatge al refugi del mas de l'Isern.

 

També podeu trobar informació i fotos sobre refugis de Reus, en el següent web de "La Carrutxa" (clicar l'enllaç): http://www.carrutxa.cat/memoria/refugis/article_defensa_passiva.php i en concret sobre el refugi del mas de l'Isern a la pàgina de l'esmentat web a la qual enllaçarem clicant a la foto:

clicar damunt la foto

Foto: La Fina Isern a l'entrada del refugi

 

I seguim programant visites guiades als masos. Cal trucar al GEPEC: 977 33 11 42).

 

 

Trobades amb els caps de llista a les municipals 2011

Reus, Abril-Maig de 2011

Representants de la Plataforma MartíVerd ens anem trobant amb els caps de llista dels partits i coalicions polítiques més representatius, per tal de donar a conèixer la nostra problemàtica i fer saber quins son els nostres plantejaments i propostes. De moment ens hem reunit amb Àngel Cortadelles (ERC), Ernest París (ICV) i David Vidal (CUP) Tots tres ens van atendre amb temps, amabilitat i correcció i van mostrar interés pel nostre cas. En el propers dies tenim previst entrevistar-nos amb la resta de caps de llista dels partits i coalicions.

 

Lliurament de 1500 signatures de Reus Viu en defensa de la participació ciutadana en el POUM

Reus Viu presenta 1.500 signatures en defensa de la participació ciutadana en el POUM. Denuncia que les previsions de sòl industrial no responen a una demanda real. Veure article de Joan Marc Salvat a Reus Digital (clicar aquí )

 

Comunicat de MartíVerd als medis informatius (maig de 2011):

En aquests moments, a Reus s'està elaborant el nou POUM. Alguns socis de la Plataforma MartíVerd hem col·laborat activament en els tallers participatius que han tingut lloc. Som ciutadans de la carretera del Morell, preocupats pel futur de la ciutat, ben especialment de casa nostra, encara amenaçada per un projecte totalment obsolet de fer polígons industrials.

Fa un mes aproximadament que vàrem tornar a intentar, per enèsima vegada, que l'encarregat del POUM, sr Antoni M. Pàmies ens rebés per poder-li exposar el nostre cas.

Com que tampoc no ens va voler rebre - tot i omplir-se la boca de participació ciutadana - hem començat una sèrie d'entrevistes amb els caps de llista dels diferents partits polítics a les properes eleccions municipals. De moment hem parlat amb el Sr Àngel Cortadelles (ERC), amb el Sr Ernest París (ICV) i amb el Sr David Vidal (CUP). Tots tres ens van atendre amb temps, amabilitat i correcció, i van mostrar interès pel nostre cas. En els propers dies esperem poder entrevistar-nos amb la resta d'alcaldables.

La recuperació i aprofitament dels polígons industrial a mig fer i/o degradats o infrautilitzats i la preservació de les zones periurbanes i els masos ben conservats ha de ser una prioritat per la ciutat.

Confiem que en la propera legislatura municipal hi hagi un canvi radical de tarannà pel que fa a la política d'urbanisme, que és tan important per a la ciutat.

 

L'Ajuntament reconeix que el projecte del Polígon Industrial està desfasat

...pese al empeño del anterior concejal de Urbanismo, Jordi Bergadà, esta actuación se paró hace ya más de seis meses y, por el momento, no se han producido más avances.... (per veure article de Mònica Just a "Diari de Tarragona", clicar aquí )

 

 

 

08/07/2011. El Pere Isern ha emprès el viatge:

Em costa imaginar-te absent per sempre.
Tants de records de tu se m'acumulen
Que ni deixen espai a la tristesa
i et visc intensament sense tenir-te.
No vull parla-te amb veu melangiosa,
la teva mort no em crema les entranyes,
ni m'angoixa ni em lleva el goig de viure;
em dol saber que no podrem partir-nos,
mai més el pa, ni fer-nos companyia;
però d'aquest dolor en trec la força
per escriure aquests mots i recordar-te.

M. Martí i Pol

 

 

15/09/2011. Reunió amb el regidor d'urbanisme, Sr Miquel Domingo

El dijous, 15/09/2011 ens hem reunit amb el sr Miquel Domingo, el nou regidor d'urbanisme.

Ens ha rebut amb amabilitat. Ha dit que en aquest nou POUM la nostra zona serà "sol urbanitzable industrial NO DELIMITAT" (no delimitat vol dir no planificat encara). Diu que canviar la qualificació (que és el que demanem) és molt difícil. Aquesta denominació nova significa que no faran res si la majoria de veïns no ho vol. Ara hi ha altres prioritats. Està obert a la participació durant tot el procés d'elaboració del nou POUM

 

05/06/2012. Nova trobada amb el Sr, Miquel Domingo.

El regidor d'urbanisme, Miquel Domingo, s'ha reunit amb els representats de Martí Verd (Xavier Alagarda, Manel Llaurador, Fina Isern i Francesc Fenández).

Els representants varem manifestar al regidor la inquietud que ocasiona la incertesa de la situació indefinida en que es troba la qualificació dels terrenys de zona MartíVerd i fem notar el fet que es tracta d'un accés a Reus agradabe i quasi bé sense cost de manteniment per part de l'Ajuntament. Li fem notar que el que més l'hi escau a la zona de MartíVerd no és precisament que esdevingui zona industrial, i suggerim que es qualifiqui com el que verdaderament és: zona residencial disseminada amb base rústica o d'altre de similar d'acord amb l'ús que s'hi fa. En Miquel Domingo reconeix la bona lògica dels nostres plantejaments i que cal repensar la qualificació.

Miquel Domingo ens informa que el proper dia 21 es convida a totes les agrupacions a Cal Miró a un plenari informtiu i exposició de plànols del preplanejament del POUM. A partir d'aquesta data, hi han 45 dies per presentar suggeriments per casos concrets,durant els quals quedarà oberta al públic l'esmentada exposició.

 

 

Reunió amb el Sr. Domingo sobre el preprojecte del POUM (29/04/2013)

Assistiren, per part de MartíVerd: Xavier Alagarda, Manel Llaurador, Fina Isern i Francesc Fernández, i per part de l'Ajuntament, Miquel Domingo (regidor d'urbanisme).

Els representants de la Plataforma MartíVerd ens vàrem reunir el passat 29 d'abril amb el regidor d'urbanisme de Reus, Sr. Miquel Domingo per tal d'obtenir informació sobre el suggeriment presentat en el seu dia per al nou POUM.

Durant la reunió, el regidor va avançar un possible pla per la zona de la carretera del Morell.

Es tractaria de canviar la qualificació de sòl industrial a no urbanitzable a la part de llevant del barranc de Martí però mantenint-la a ponent. Els representants de la Plataorma li varem manifestar el nostre desacord, donat que aquesta possibilitat no concorda amb els plantejaments que defensa la Plataforma des de la seva formació l'any 2008.

Aquesta Associació de Veïns vol preservar tota la zona que, com ja és sabut, és un petit espai periurbà ben conservat, amb masos habitats, tallers i horts. L'actual ocupació del sòl és la més adient tenint en compte les nombroses afectacions i la petita superfície, que fan inviable qualsevol actuació urbanística.

El regidor d'urbanisme es compromet a informar-nos abans de l'aprovació inicial del POUM.

 

 

El regidor d'urbanisme, Sr Miquel Domingo, i l'arquitecta municipal, Sra Marta Garcia, ha visitat la zona MartíVerd el 09/05/2013

Durant la visita, han recorregut a peu la zona i han tingut ocasió d'observar un visió panoràmica del "territori MartíVerd". Tots dos han manifestat la seva opinió de que la zona, per les seves característiques (orografia, afectacions, mida, etc...), no és apropiada per zona industrial, tant pel que fa a la part de llevant com a la de ponent de MartíVerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El 18 de juliol de 2012, s'ha reunit la Junta de MartíVerd (Manel Llaurador, Fina Isern i Francesc Fernández) amb l'arquitecte Josep M. Gomís ha fi d'encarregarli l'elaboració del suggeriment (degudamnet documentat i argumentat)de la Platafoma MartíVerd referent a la qualificació dels sectors A3 i A2b. El document s'ha presentat a l'Ajuntament el 20 de setembre de 2012. (Veure el document )

 

 

Es realitcen diverses visites de membres de MartíVerd a l'esposició del preplanejament del POUM (estiu de 2012), durant les quals tingueren llocs entrevistes "casuals" amb el regidor d'urbanisme , Miquel Domingo, i amb l'arquitecta municipal, Pilar Carbassa.

Imatges de l'exposició:

 

Diarimés de 17/04/2013:

 

 

Diarimés 02/05/72013:

 

 

 

 

 

Estem preparant un nova secció amb informació de tipus cultural (històric, artístic, sociològic, científic...) relacionada amb MartíVerd o els seus integrants, aportada bàsicament pels membres de la Plataforma. Això potser trigarà encara una mica, però confio en que el resultat sigui interessant o, si mes no, entretingut. En la nova secció s'inclouran també les activitats divulgativo-didàctiques que es realitzin,

 

 

El passat 22 d'abril d'aquest any 2.016 la junta de MartíVerd vàrem reunir-nos amb l'arquitecta municipal Sra. Carbassa que ens va atendre per delegació del regidor d'urbanisme Marc Arza a fi de donar-nos a conèixer i preguntar per les perspectives del POUM pendent d'elaboració.