URV - Logo
SGE - Logo T-CLAA - Logo
  AFPP  
  Allotjament  
  Assistents  
  CLE  
  Comitè científic  
  Comitè organitzador  
  Convocatòria  
  Dinar de comiat  
  Inscripció  
  Publicació actes  
  Ponents  
  Programa  
  Restaurants  
  Transport  
  Ubicació  
  Correu  
 
 
  Convocatòria:  
     
  En commemoració del cent-cinquantè aniversari de la mort de Heinrich Heine la Societat Goethe a España organitza el seu III Congrés Internacional conjuntament amb el Grup de Recerca T-CLAA del Departament de Filologia Anglogermànica de la URV.  
     
  El seu objectiu primari és fomentar l’intercanvi científic dels darrers resultats atesos pels investigadors nacionals i internacionals en la interpretació de la seva obra des d’enfocaments interdisciplinaris. D'altra banda, el congrés també es fixa com a segon objectiu la promoció de l'interès dels lectors i els joves investigadors per l’obra de Heine.  
     
  El congrés centrarà el focus de la seva atenció en l’estudi de la influència de Heine en la seva època i la recepció de la seva obra literària, lírica i política. Tanmateix, i en tractar-se d'un congrés coorganitzat per la Societat Goethe a Espanya, no hi pot faltar una secció dedicada especialment a la influència i/o presència de Goethe a l'obra heiniana.  
     
  Per tant, la seva obra serà estudiada des de les perspectives següents:  
     
 
Goethe i Heine
Les traduccions a les llengües europees de les obres de Heine, amb especial èmfasi en les traduccions a les llengües de la Península Ibèrica.
La lírica de Heine
L’obra narrativa i assagística de Heine
Composicions musicals basades en obres de Heine
El concepte estètic de Heine
El treball periodístic de Heine
Heine, els seus amics i els seus enemics
La recepció de l'obra de Heine a Europa i, de manera especial, a la Península Ibèrica
 
     
  Les propostes de ponències s’enviaran al Comitè organitzador abans del 31 de juliol del 2006. Podeu fer-ho tot emplenant el següent formulari electrònic o bé emplenant aquest model de formulari i enviant-lo per correu ordinari a la secretaria del congrés, o, preferentment, per attachment amb un correu electrònic a heine2006@tinet.org.  
     
  Les ponències s’haurien d’adequar a les perspectives esmentades. El Comitè científic donarà a conèixer les ponències admeses l'agost del 2006.