BALL DE GITANES DE TARRAGONA

des de 1985

Vestuari

Resulta complicat descriure el diseny d'un vestuari, així que la millor manera és que ho vegeu a les fotos adjuntes, o a les representacions, però no està de més que ho intentem.

DONES

Vestuari Ball de Gitanes de Tarragona

El vestit, és bastant semblant als dibuixos que del ball de gitanes fa en Joan Amades. Els colors són llisos i les tonalitats són groga, lil.la, verd, salmó i blau, dins de la possibilitat que ens ofereix la gama de colors de la roba escollida. Porta una cresteta a mida de caderes i un pasacintes que separa els dos volants de les faldilles amb una cinta del mateix color de la roba. Les arracades són en general aros daurats de diferent amplada. Les espardenyes són amb betes de color negre. Els mocadors de color negre, són bastant grans i amb un serrell molt llarg.

HOMES

Pantaló blanc amb camisa blanca de màniga llarga però arremangada amb un mocador a l’espatlla. Una faldilla (de color vermell granat) amb passamaneria va damunt del pantaló. El pantaló a l'alçada del camall porta unes polaines de color granat amb uns picalrols i de les primeres pengen unes cintes de molts colors.


EL PAL

Pal del Ball de Gitanes de Tarragona

És d’alumini d'uns 5 centímetres de diàmetre i 3,50 m d'alt, amb l’escut de la ciutat dalt de tot, del que pengen les vuit cintes que donen origen al ball.

Fins fa dos anys les cintes eren de colors vermell i blau, actualment s'ha realitzat un canvi i es porten de color vermell i groc.

© 2014 - BALL DE GITANES DE TARRAGONA
Contacte: bgitanes@tinet.cat

by D.PORTA