BALL DE GITANES DE TARRAGONA

des de 1985

Ball de Gitanes Infantil de Tarragona

Ball de Gitanes Infantil de Tarragona

A vegades quan vols fer una cosa no trobes mai el moment oportú, i per tant cal tenir una excusa. Aquest és el cas nostre, en que aprofitant que vam fer el XV aniversari de la nostra recuperació, el Ball de Gitanes es va proposar treure al carrer una versió infantil del grup gran.

Es per això que des de que l'octubre del 2000, quan es van planificar els actes que faríem, la majoria dels components del grup van pensar que aquesta seria una bona proposta. En primer lloc, perquè es pensava que Tarragona no es mereixia tenir un Seguici Petit amb només dos balls i que necessitava amb urgència que s'anés completant. Per un altre costat, pel fet que moltes vegades nens i nenes de les seccions infantils i juvenils de l'Esbart Dansaire de Tarragona ens havien plantejat la possibilitat de fer un ball que sortís per la festa major, ja que hi ha una afició creixent cap aquests balls.

Ball de Gitanes Infantil de Tarragona

Tenint tots els requisits, la gent necessària, i amb el permís de la Comissió Assessora del Seguici Popular, només mancaven assajos i ajuda econòmica que ho fes possible. Pel que fa a la primera part, cal explicar que els components tenen en la seva majoria entre cinc i set anys, el que complica una mica l'execució del ball i la representació dels parlaments. Esperem que els tarragonins comprenguin aquesta dificultat i al mateix temps que vegin en ells uns amants de les nostres tradicions que s'han esforçat d'alló més per poder sortir al carrer amb dignitat. La segona s'ha cobert gràcies a l'ajuda desinteressada de molts comerciants tarragonins als que cal agrair la seva col.laboració .


Primera sortida del Ball de Gitanes Infantil, any 2000

17 de setembre de 2000Presentació del Ball de Gitanes Infantil de Tarragona
A les 19:15 hores i en pati del rei Jaume I, es va fer la presentació del Ball de Gitanes infantil amb la representació sencera del ball i els parlaments. Va comptar amb la presencia de diversos regidors de l’Ajuntament així com del senyor Vidal i Gayolà, que va felicitar molt als nens i nenes components del ball per la seva actuació.

19 de setembre de 2000Presentació del Ball de Gitanes Infantil de Tarragona
A les 19:00 hores, i sortint des de la Plaça de la Font es va fer la primera sortida al carrer del Ball de Gitanes Infantil i participació dins de la Santa Tecla Petita del Ball infantil, que va estar apadrinat pel Ball de les Gitanes de Reus. Tots seguit es van representar els primers Parlaments del Ball de Gitanes infantil (any 2000)

© 2014 - BALL DE GITANES DE TARRAGONA
Contacte: bgitanes@tinet.cat

by D.PORTA