Alresoft on line

  El portal d'internet veterÓ i en catalÓ                                                                                                                               
 

 

 

 

Inici                   
Correu gratu´t        
Disseny Web        
Illes Balears        
Franja Ponent        
Andorra        
L'Alguer        
Llengua catalana        
Hist˛ria Catalunya        
Literatura catalana        
Cerca informaciˇ        
Servei wap        
Missatges a m˛bils        
Correu gratu´t        
Esports        
Televisiˇ als Pa´sos Catalans        
La rÓdio en directe        
Humor lliure        
L'hor˛scop        
Cinema en catalÓ        
Buscar feina        
Traductor catalÓ        
PolÝtica catalana        
El temps        
Programari en catalÓ        
Xat        
Educaciˇ a Catalunya        
Correu gratu´t        
El portal
Cronologia
Perfil del visitant
Hist˛ria del portal
QuŔ Ús Alresoft?
Serveis
Contacta
Oferta
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
IRcap 7.2 DescÓrrega de l'X-CRiPt en catalÓ X-CRiPt 5.1 MeSsiEs 6 Phanatic 5
   www.alresoft.cat
 
  NotÝcies d'actualitat
 

JosÚ Montilla, investit 128Ŕ president de la Generalitat de Catalunya amb els vots del PSC, ERC i ICV-EUiA

DesprÚs de les eleccions al Parlament de Catalunya s'ha celebrat el debat d'investidura a l'hemicicle catalÓ, un debat condicionat per la proposta a candidat a president de la Generalitat feta pel president del Parlament Ernest Benach. DesprÚs de la ronda de converses amb els lÝders dels 6 grups parlamentaris dels partits que tenen representaciˇ a la cambra, fou proposat JosÚ Montilla com a candidat a la presidŔncia del govern catalÓ. Recordem que les eleccions van dibuixar un panorama molt obert, ja que tot i que Artur Mas havia guanyat les eleccions els resultats obrien la porta a majories alternatives que podien passar per tornar a deixar CiU a l'oposiciˇ malgrat ser la primera forša polÝtica. Finalment aix˛ ha passat, i JosÚ Montilla ha estat investit president grÓcies a la fˇrmula de govern "d'entesa" a quŔ han arribat a acordar el PSC, ERC i ICV-EUiA. La reediciˇ del tripartit, doncs, Ús a hores d'ara una realitat i Montilla Ús tambÚ a hores d'ara el nou president electe de la Generalitat.

 

Zapatero diu desprÚs de la marxa de l'AVT que "no ens torceran" en la voluntat d'acabar amb la violŔncia

El president espanyol, JosÚ Luis RodrÝguez Zapatero, s'ha referit a la manifestaciˇ d'ahir de la principal associaciˇ de vÝctimes del terrorisme per criticar el PP. Zapatero ha retret als populars que no facin costat al govern en el procÚs de pau i ha recordat que l'important no Ús qui acaba amb la violŔncia, sinˇ que l'important Ús que la violŔncia s'acabi. El cap de l'executiu ha dit que "no ens torceran" en la voluntat per acabar amb el terrorisme. El PP ha demanat a Zapatero que reflexioni.

 

 

NotÝcies esportives

 

Mor el ciclista catalÓ Isaac GÓlvez de 31 anys en un accident al Sis Dies de Gant, a BŔlgica

El ciclista catalÓ Isaac Gßlvez ha mort aquesta nit a conseqŘŔncia d'un accident que va tenir dissabte en els Sis Dies de Gant, una prova en pista que es fa a BŔlgica. Gßlvez va colĚlisionar amb el belga Dimitri De Faw i va caure de manera greu. L'organitzaciˇ el va reanimar al lloc de l'accident per˛ el catalÓ va morir quan era traslladat a l'hospital. El ciclista de l'Illes Balears va nÚixer a Vilanova i la Geltr˙ i tenia 31 anys. El 16 d'abril es va proclamar campiˇ del mˇn de Madison fent parella amb Joan Llaneras.

 

 

NotÝcies econ˛miques

 

  L'OPEP anuncia una futura retallada de la producciˇ de cru d'un miliˇ de barrils al dia

L'OPEP, l'Organitzaciˇ de Pa´sos Exportadors de Petroli, tÚ prevista una reducciˇ de la producciˇ de cru d'aproximadament un miliˇ de barrils diaris. Aquesta retallada s'acabarÓ de definir el pr˛xim dia 19 en una reuniˇ del grup que es farÓ a la capital de Qatar, Doha. La davallada de la producciˇ de cru l'ha anunciat un membre de l'OPEP des de Londres, cinc dies abans de la trobada oficial. Segons ha transcendit, la reducciˇ es comenšarÓ a aplicar a partir de l'1 de desembre i tindrÓ com a objectiu mantenir el preu del barril de cru, que les ˙ltimes setmanes ha anat caient de manera sostinguda. L'OPEP, que ara presideix NigŔria, creu que la causa d'aquest descens Ús un excÚs de l'oferta.
 

 

 

Alresoft on line

 

QuŔ Ús Alresoft?

 

Alresoft on line Ús un portal d'Internet en catalÓ que neixia l'any 1997, per aquest motiu s'anomena portal veterÓ en catalÓ. Alresoft combina les inicials del seu creador amb la paraula "soft", que provÚ de "software". L'apariciˇ d'aquest mot, que vol dir programari, sorgia perquŔ el projecte neixia inicialment per crear programari en catalÓ i traduir programari al catalÓ. De totes maneres la feina, que consisteix en la normalitzaciˇ lingŘÝstica de la llengua catalana en l'Ómbit de les noves tecnologies, es va centrar en el desplegament d'un portal d'internet que va anar guanyant fama i Ŕxit al llarg del temps fins a assolir milers i milers de visites. El gran Ŕxit es va deure sobretot a la traducciˇ al catalÓ d'scripts, que sˇn eines per a la connexiˇ a xarxes de xat. Alresoft fou pionera a incrementar la presŔncia del catalÓ en un Ómbit descontrolat per l'administraciˇ i tambÚ per les associacions sense Ónim de lucre, com era el xat, alhora que tambÚ trascendental perquŔ els joves es mouen molt en aquest Ómbit i calia que la presŔncia de la llengua catalana urgentment. TambÚ es va colĚlaborar activament amb SoftcatalÓ i es va implantar un portal, Alresoft, per tal d'oferir serveis exclusivament amb aquest idioma amb la intenciˇ de que els usuaris d'Internet dels Pa´sos Catalans tinguÚssin una finestreta on poder trobar serveis en la seva llengua pr˛pia.

 

 

 
 Correu gratu´t
Accedeix al servei
 Directori d'interŔs

 

Webs interessants

 'Scripts' en catalÓ

IRcap 7.2 catalÓ
X-CRiPt 5.1 catalÓ
MeSsiEs 6 catalÓ
Phanatic 5 catalÓ

 F˛rums

Pa´sos Catalans
Compra-venda
Cercar relacions
Dubtes Linux

 Xats

Catalanisme
Linux

 Altres recursos en catalÓ


Programari catalÓ

 

 Serveis diversos

Llibre de visites
 

 Contacta i altres

Escriu al portal  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Alresoft 1997-2006. Alresoft Ús una marca registrada.
Direcciˇ: └lex Revelles i Andreu  | Any: X | Resoluciˇ recomanada: 1024 per 768 pÝxels