* N O T Í C I E S *

   

15 d'abril de 2019

CLOENDA CURS DE PESSEBRISME

Ha finalitzat el Curs de Pessebrisme que ha organitzat un any més l'Associació Pessebrista de Tarragona. Durant el mateix s'han treballat les tècniques bàsiques per a la construcció d'un pessebre/diorama.

 

 

 

29 de gener de 2019

LLIURAMENT DELS PREMIS DEL 90è CONCURS

El passat dissabte es va fer a la Casa Canals l'acte de lliurament dels premis del concurs de pessebres que un any més ha organitzat l'associació. Ha estat el darrer dels actes que s'han realitzat dins la programació d'activitats programades amb motiu del 90è aniversari de l'entitat.

 

 

20 de desembre de 2018

UN GRAN PESSEBRE AL MERCAT CENTRAL

Fins al 19 de gener es pot veure el pessebre que amb motiu del 90è aniversari de l'associació s'ha muntat al Mercat Central de Tarragona. El treball de 12 m de llarg és obra de Josep Puig i s'hi han representat diferents escenes de la infantesa de Jesús.

 

 

5 de desembre de 2018

INAUGURADES DUES DE LES EXPOSICIONS DEL 2018

Enguany amb motiu del 90è aniversari l'Associació ha organitzat diferents activitats. Dues d'aquestes s'han inaugurat els darrers dies. El passat diumenge es van obrir les portes de l'exposició, que com cada any, es munta a la cripta de l'església de St. Antoni de Pàdua i ahir va tocar el torn a una altra exposició la que s'ha muntat al Pati de Jaume I de l'ajuntament de la nostra ciutat, que amb el títol "El batec del pessebrisme" mostra obres de l'artista sevillà José Ángel García (foto).

 

23 de juny de 2018

PRESIDÈNCIA DE LA FEB

A la darrera reunió de presidents de la Federación Española de Belenistas (FEB) celebrada a Madrid, l'associació tarragonina va ser l'escollida per presidir l'entitat durant els propers quatre anys. En Carles Tarragò en serà el president.

3 de juny de 2018

DIA DE L'ASSOCIACIONISME CULTURAL 2018

Prop de dos-cents pessebristes procedents de diferents punts de Catalunya es van reunir ahir a Tarragona amb motiu del Dia de l'Associacionisme Cultural Català. L'acte organitzat per l'Associació Pessebrista de Tarragona forma part de les activitats que es venen realitzant amb motiu del 90è aniversari de l'entitat. Durant el matí els assistents van poder gaudir de tres activitats: un taller "La pintura al pessebre" impartit pels mestres Antonio Sazatornil i Josep Puig, una visita al Museu del Port amb una representació del grup de reconstrucció històrica Projecte Phoenix i una passejada en barca pel port. La diada es va concloure amb un dinar de germanor vora el moll de pescadors.

 

18 de maig de 2018

EXPOSICIÓ "FLORS I PESSEBRES"

L'Associació Pessebrista de Tarragona conjuntament amb onze floristeries de la ciutat ha organitzat l'exposició "Flors i pessebres" al Pati de Jaume I de l'ajuntament tarragoní. Aquesta exposició forma part del programa d'actes que es faran en motiu del 90è aniversari de l'entitat. Restà oberta al públic del 18 al 27 de maig.

 

 

25 de març de 2018

DIORAMA DE PASSIÓ

L'associació pessebrista mostra un diorama de Passió a l'entrada de l'església de St. Antoni de Pàdua de Tarragona. Des de l'any 2004 que l'associació no havia exposat diorames per Setmana Santa. L'escena que s'hi representa és la de la Verónica amb figures que formen part de la donació que va fer la família de Francesc Magarolas Orteu, president de l'entitat en diferents etapes, a l'associació.

 

 

22 de febrer de 2018

TROBADA DE PESSEBRISTES A MOLLINA. "MUSEO DE BELENES DE LA FUNDACIÓN DIAZ CABALLERO"

El passat cap de setmana la població malaguenya de Mollina va acollir el "1r Encuentro Internacional Amigos y Colaboradores del Museo de Belenes". La trobada es va celebrar a les mateixes dependències del museu que es va inaugurar el passat mes de novembre. Durant l'acte central, que va reunir a més de dues-centes persones, es va agrair la col·laboració i la bona acollida que ha tingut la iniciativa entre el món del pessebrisme. La representació catalana va ser força nombrosa igual com els treballs procedent de les nostres comarques que s'hi exposen. El nostre soci Carles Tarragó va rebre la insígnia de plata de la Fundación Diaz-Caballero com a reconeixement a la seva dedicació durant la posada en marxa del museu.

 

2 de febrer de 2018

LLIURAMENT DELS PREMIS DEL 89è CONCURS DE PESSEBRES

El passat dissabte es van lliurar els diferents premis corresponents al concurs de pessebres que l'associació va convocar el passat Nadal. L'acte es va celebrar a la sala d'actes de l'Antiga Audiència i va estar presidit, en representació de l'Ajuntament, per la Sra. Elvira Ferrando, Consellera de Comerç, Relacions Ciutadanes i Universitats. Durant el mateix es va lliurar una placa a l'empresa URSA en agraïment per la seva col·laboració amb l'associació al llarg d'aquests anys.

 

18 de gener de 2018

RUTA DEL PESSEBRE 2018

Un any més els pessebristes tarragonins ens vam desplaçar, en aquest cas cap a terres aragoneses, per veure pessebres. Enguany Alcañiz i Vall-de-roures van ser les poblacions a visitar i veure els treballs del pessebrista valencià José Luis Catalá. Per la tarda es va fer un parada a Tortosa per veure l'exposició que ha organitzat l'associació pessebrista local.

 

6 de gener de 2018

RUTA DEL PESSEBRE 2018

Ja es coneixen els guanyadors del 89è concurs de pessebres que ha organitzat l'Associació Pessebrista de Tarragona.


Cat. familiar artístic: Olivia Hernández
Cat. familiar popular: Raimundo Sabariego
Cat. entitats: AAVV Icomar
Cat. col·legis/instituts: CEE Sant Rafael
Cat. aparadors: Farmàcia Nolla

L'acte de lliurament de premis es farà a l'antiga audiència el dia 27 de gener a les 19.30

 

 

26 de desembre de 2017

EXPOSICIÓ DELS DIORAMES D'ESTEVE COLL A SALOU

Fins al 13 de gener es pot visitar l'exposició que ha muntar l'Associació Pessebrista de Tarragona a la Torre Vella de Salou. La mostra està formada per set diorames realitzats pel mestre pessebrista Esteve Coll. Enguany l'associació també ha muntat pessebres tant a la Catedral com al Corte Inglés de Tarragona.

 

 

 

2 de desembre de 2017

INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ DE DIORAMES

Aquest vespre s'ha inaugurat l'exposició de diorames que ha muntat l'associació a la cripta de l'església de St. Antoni de Pàdua (Rambla Nova, 105 - Tarragona). L'acte va estar presidit pel Sr. Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de la ciutat, i el Sr. Josep M Borrut, president de l'Associació Pessebrista. La mostra, formada per 11 diorames i un pessebre es podrà veure fins al proper 14 de gener.

 

 

3 d'octubre de 2017

RESTAURACIÓ D'UN CRIST

L'associació ha estat l'encarregada de restaurar el crist que des de fa uns dies presideix l'entrada de l'església de St. Antoni de Pàdua. Les diferents actuacions sobre la imatge, la qual fins ara es trobava a la sala on actualment es munten les exposicions de diorames, van anar a càrrec de Josep Puig. Segons diferents informacions el crist formava part del conjunt d'imatges que es veneraven a la capella del antic convent dels caputxins, que es va enderrocar a finals dels anys 60, per construir-hi l'edifici actual.

 

30 de juny de 2017

ROTARY CLUB DE TARRAGONA PREMIA L'ASSOCIACIÓ

Rotary Club de Tarragona ha concedit el Premi Servir 2017, a l'Associació Pessebrista de Tarragona, en reconeixement als molts anys que porta divulgant la cultura del pessebrisme a la nostre ciutat. L'acte de lliurament es va fer durant un sopar en el qual també es van lliurar els premis Kesse al baríton tarragoní Ángel Odena i Imperial Tarraco al Sr. Ignacio Moral del Rotary Club de Burgos

 

23 de juny de 2017

2n. TALLER I ASSEMBLEA GENERAL 2017

Les activitats de l'associació durant aquest mes de juny s'han centrat en la finalització del segon taller de pessebrisme que s'ha portat a terme a la cripta de l'església de st. Antoni de Pàdua i l'assemblea general de socis que es va fer a la sala de juntes de l'Espai Entitats El Serrallo (foto).

 

 

 

5 de març de 2017

1r. TALLER DE PESSEBRISME D'ENGUANY

El passat divendres va començar un dels tallers de pessebrisme que un any més porta a terme l'associació tarragonina. Un total de tretze aficionats van començar a aprendre diferents tècniques per treballar el poliestirè extruït, material base que s'utilitza en la confecció de diorames.

 

 

 

1 de febrer de 2017

LLIURAMENT DELS PREMIS DEL 88è CONCURS DE PESSEBRES

La sala d'actes de l'ajuntament es va omplir per acollir els pessebristes i acompanyants que van assistir a l'acte de lliurament del premis, medalles i diplomes als participants del 88è concurs de pessebres que un any més ha organitzat l'Associació Pessebrista de Tarragona. L'acte va estar presidit pel Regidor d'Educació Sr. Francesc Roca i pel president de l'entitat Sr. Josep M Borrut

 

 

13 de gener de 2017

RUTA DEL PESSEBRE CATALÀ 2017

Un any més pessebristes tarragonins van viure una bonica jornada que els va permetre veure els treballs fets per altres associacions. Enguany al matí del dia 8 es visità la XVI Biennal del Pessebre Català a Girona, on l'associació tarragonina hi tenim tres diorames, i per la tarda visita a l'exposició de diorames de Castellar del Vallès.

 

 

5 de gener de 2017

GUANYADORS DEL 88è CONCURS DE PESSEBRES

Ja es coneixen els guanyadors del 88è concurs de pessebres que ha organitzat l'Associació Pessebrista de Tarragona.

Cat. familiar artístic: Lluis Villarroya Vilalta
Cat. familiar popular: Nicolás Pueyo Hernández
Cat. entitats: Germandat de Jesús de Natzarè
Cat. col·legis/instituts: CEE Sant Rafael
Cat. aparadors: Farmàcia Nolla

Lliurament de premis 28 de gener de 2017

Resultat del 88è concurs

 

14 de desembre de 2016

PESSEBRE A SANT JOAN DE CODOLAR

L'associació pessebrista tarragonina ha portat un pessebre a l'ermita de sant Joan de Codolar, al peu de la serralada del Montsant. Aquest treball col·lectiu es podrà visitar durant tot l'any, ja que hi restarà de forma permanent.

 

 

5 de desembre de 2016

L'EXPOSICIÓ D'ENGUANY OBRE LES PORTES

Ja està oberta l'exposició que enguany ha organitzat l'associació pessebrista. A l'acte d'inauguració, que es va celebrar ahir, hi van assistir el Sr. Josep F. Ballesteros, alcalde de la ciutat, el Dr. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona, a més d'altres autoritats, socis de l'entitat i públic convidat. Durant el mateix el president de l'associació Sr. Josep M . Borrut va presentar els 10 diorames i el pessebre que formen la mostra.

 

 

 

26 d'octubre de 2016

20è CONGRÉS INTERNACIONAL DE UN.FOE.PRAE.

Del 19 al 23 d'octubre la ciutat italiana de Bergamo va acollir el XX congrés internacional de UN.FOE.PRAE. (Universalis Foederatio Praesepistisca). Entre els prop de 1000 assistents, una bona representació del pessebrisme català i en particular de les comarques tarragonines.

 

 

 

 

17 d'octubre de 2016

54è CONGRESO NACIONAL DE BELENISTES.

Durant el darrer cap de setmana Sevilla va acollit el LIV Congreso Nacional de Belenistes. Un grup de pessebristes de les comarques tarragonines hi van participar i Josep Puig Canet, actiu pessebrista de la nostra associació, va recollir el "Trofeo Federación 2016" en reconeixement al seu excel·lent i extens treball en pro del pessebrisme.

 

 


 

9 d'octubre de 2016

EL PESSEBRISME A LA JORNADA CARMEL BIARNÉS A ASCÓ

El dia 8 d'octubre a les escoles d'Ascó es va celebrar la VIII Jornada d'estudis locals i territorials Carmel Biarnés. En aquesta edició el lema de la jornada ha estat El pessebrisme, cultura popular a redós de les llars. La nostra associació va tenir una destacada presència amb dos dels ponents que van intervenir-hi: la del soci asconenc Ignasi Biarnés (Records i vivències del pessebre a Ascó) i la del president de l'associació tarragonina Josep M Borrut (Pessebres: figuraires i escultors). La tercera ponència va anar a càrrec d'Albert Dresaire membre del col·lectiu el Bou i la Mula. Cal destacar la magnífica exposició de diorames, figures, ..., muntada pel mateix Biarnés

 

 

19 de setembre de 2016

PRESENTACIÓ DE LA NOVA SEU

El passat divendres es van obrir les portes de la nova seu de l'associació a la que van assistir un bon nombre d'associats. L'endemà van ser els pessebristes de la Federació Catalana que van visitar les noves instal·lacions i tot seguit van celebrar l'assemblea general a la sala d'actes que es troba al mateix edifici.

 

 

 

13 de juliol de 2016

L'ASSOCIACIÓ PESSEBRISTA TÉ UNA NOVA SEU

A partir d'aquest mes l'associació disposa d'un nou local on poder realitzar les tasques de secretaria i reunions, així com guardar la documentació, figures, llibres, etc. Aquesta estància està situada al barri del Serrallo, concretament al primer pis de l'edifici de la llotja del peix (Espai Entitats). L'associació agraeix l'interès mostrat tant pel Sr. Josep Fèlix Ballesteros, Alcalde de la ciutat, com pel Sr. Josep Andreu, President de l'Autoritat Portuària, a l'hora d'aconseguir una nova seu per l'entitat.

 

 

 

10 de juny de 2016

III JORNADES PESSEBRÍSTIQUES

Un bon nombre de socis es van desplaçar a Sabadell per participar a les III Jornades Pessebrístiques que sota el títol "Vegetació en el pessebre" van organitzar els pessebristes locals. L'activitat s'emmarcava dins del Dia de l'Associacionisme Cultural Català.

 

 

 

15 de maig de 2016

CURS DE PESSEBRISME FINALITZAT

El passat divendres es va fer la cloenda del curs de pessebrisme organitzat per l'Associació Pessebrista de Tarragona, i que s'ha vingut desenvolupant des de principis d'abril. Durant les sis sessions que ha durat, els participants han conegut diferents tècniques que s'utilitzen a l'hora de treballar el poliestirè en la construcció d'un diorama.

 

 

 

25 de febrer de 2016

LLIURAMENT DE LA MEDALLA DE L'ASSOCIACIÓ

Durant l'acte de lliurament de premis del darrer concurs de pessebres es va procedir a la concessió de la medalla de l'Associació Pessebrista de Tarragona al sr. Eugeni Bosch en reconeixement a la seva tasca en pro del pessebrisme tarragoní durant els anys que ha estat president de l'entitat.

 

31 de gener de 2016

LLIURAMENT DE PREMIS DEL 87è CONCURS DE PESSEBRES

La sala d'actes de l'ajuntament es va omplir de públic per assistir al lliurament dels premis i diplomes del concurs de pessebres que un any més ha organitzat l'associació. L'acte va estar presidit per la sra. Ana Santos, tinenta d'alcalde de serveis a la persona, i el sr. Josep M Borrut president de l'associació, Ambdós van felicitar als participants i els van animar a continuar participant als propers concursos, tot mantenint una tradició tant arrelada a casa nostra com és la de fer el pessebre.

 

 

13 de gener de 2016

RUTA DEL PESSEBRE CATALÀ 2016

Com ja és tradició el cap de setmana següent a Reis l'associació organitzà una sortida per veure els treballs que s'exposen a altres indrets de les comarques tarragonines. En aquesta ocasió es van visitar exposicions de les terres de l'Ebre. Es va començar per Vinaròs, al migdia es visità la catedral i l'exposició de pessebres instal·lada a Cripta de la Reparació de Tortosa i per la tarda es va fer una parada a Campredó per veure els diorames de Germán Machí.

 

 

4 de gener de 2016

GUANYADORS DEL 87è CONCURS DE PESSEBRES

Ja es coneixen els guanyadors del 87è concurs de pessebres que ha organitzat l'Associació Pessebrista de Tarragona.
Cat. familiar artístic: Dídac Garcia Bernaus
Cat. familiar popular: Arnau Solé Bargalló
Cat. entitats: Germandat de Jesús de Natzarè
Cat. col·legis/instituts: CEE Sant Rafael
Cat. aparadors: Farmàcia Nolla

 

 

26 de desembre de 2015

EL PESSEBRE DE LA CATEDRAL

Minuts abans de començar la Missa de Gall el Sr Arquebisbe va inaugurar el pessebre que membres de l'associació han muntat, com ja es tradicional, a la capella de sant Francesc de la Seu tarragonina. (A la foto: un detall de pessebre)

 


 

24 de desembre de 2015

PESSEBRE A LA VALL DE L'ARRABASSADA

Ahir al vespre es van inaugurar els tres pessebres municipals de la ciutat. Un d'ells ha estat muntat per membres l'Associació Pessebrista de Tarragona. És el que es troba a la plaça central de la vall de l'Arrabassada.

 

 

 

16 de desembre de 2015

PESSEBRE A ST. JOAN DEL CODOLAR

El passat diumenge un grup de membres de l'associació es van desplaçar fins Cornudella del Montsant per portar un naixement a l'ermita de sant Joan del Codolar que es troba al peu de la serralada del Montsant. Tot i que la boira va estar present durant una bona estona del recorregut el sol va lluir en el moment d'arribar a l'ermita.

 


 

6 de desembre de 2015

TALLER DE NADAL. EL PESSEBRE POPULAR

El passat divendres, la sala d'Àmbit Cultural del Corte Inglés de Tarragona, va acollir un grup de persones que van seguir atentament les explicacions dels pessebristes Carles Tarragò i Josep M Borrut, dins el marc dels tallers nadalencs programats pel centre comercial. L'activitat es centrà principalment en donar quatre idees per aconseguir un millor resultat a l'hora de construir el pessebre de casa.

 

 

29 de novembre de 2015

INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ DE DIORAMES DEL 2015

Aquest vespre s'ha inaugurat l'exposició de diorames que un any més ha organitzat l'associació des pessebristes tarragonins. A l'acte que ha estat presidit pel sr. Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de la ciutat, i ha assistit un nombrós públic i ha comptat a la presència del sr. Albert Català, president de la Federació Catalana de Pessebristes. Durant el mateix el sr. Josep M Borrut, president de l'entitat, ha agraït tant a l'Arquebisbat com a la Xarxa Sta. Tecla les facilitats que han donat per poder fer l'exposició al soterrani de l'antic edifici del Caputxins.

 

 

 

1 de novembre de 2015

DIORAMES TARRAGONINS A "ANUNCIATA"

Cada any la "Federación Española de Belenistas" publica la revista "Anunciata". En l'edició d'enguany si pot llegir un article, signat per Luis Fernando Valero, on apareixen dues imatges de diorames de l'exposició de l'any passat.

 

 

 

 

17 d'octubre de 2015

CONGRÉS DE LA FEB

Del 9 a 12 d'octubre Oviedo va acollir el "LIII Congreso Nacional Belenista". L'acte, que anualment organitza la "Federación Española de Belenista", va aplegar més de 250 congressistes en representació de més de 30 associacions. L'associació tarragonina també hi va estar present.

 

 

 

 

29 de setembre de 2015

"WORKING PROGRESS DE PESSEBRES"

La Federació Catalana de Pessebristes està preparant, per al proper Nadal, el projecte "Working Progress de Pessebres", que consistirà en mostrar tot el procés de construcció d'un pessebre. Aquesta activitat, a la que podrà assistir el públic interessat, es farà al Centre d'Artesania de Catalunya a Barcelona i la desenvoluparan sis associacions que muntaran cadascuna un pessebre, seguint un calendari establert. L'Associació Pessebrista de Tarragona serà una de les participants conjuntament amb les de: Banyoles, Barcelona, Castellar del Vallès, Parets del Vallès i Terrassa.

 

 

 

15 de juliol de 2015

MARXEM DEL CARRER GIRONA

El proper 31 de juliol l'Associació Pessebrista de Tarragona deixarà el local del carrer Girona que ha estat la seu social durant els darrers dotze anys. 13 han estat les exposicions que els pessebristes tarragonins hem organitzat durant aquests anys (12 Nadals i 1Setmana Santa). Actualment no disposem de cap local que es pugui convertir en la nova seu on poder treballar i fer les exposicions. Com és normal l'associació està oberta a qualsevol idea o aportació, tot i que veiem difícil poder preparar una exposició per al proper Nadal.

 

 

 

 

 

 

 

19 de juny de 2015

MAQUETA DE LA GRANJA DEL CODONY

Durant aquestes setmanes al Monestir de Santes Creus es pot veure la maqueta que un grup de vilallonguins, ha realitzat de la granja del Codony, també coneguda com la granja dels Frares o del Morell. Al treball, realitzat sota la direcció artística dels pessebristes Joan Plana i Josepa Pasano, s'hi poden veure les construccions que formaven l'indret al segle XVIII. A partir de finals de juliol la maqueta quedarà instal·lada al Museu Doctor Pere Virgili de Vilallonga del Camp

 

 

 

 

 

 

10 de juny de 2015

TALLER DE COMPOSICIÓ DE DIORAMES

El passat dissabte dia 6 de juny, amb motiu de la celebració de la Diada de l'Associacionisme Cultural 2015, es desenvolupar un "Taller de composició de diorames" a la població de Manresa, on hi van assistir un bon nombre de pessebristes tarragonins (foto). Un dels ponents del taller, que es va fer al Claustre del Museu Comarcal, va ser el nostre soci David Bosch.

 

 

 

 

5 de juny de 2015

TALLER PESSEBRISTA

Durant les darreres setmanes, al local del carrer Girona, s'ha desenvolupat el taller de pessebrisme que ha organitzat l'associació. Un total de dotze persones han pogut aprendre les diferents tècniques que s'utilitzen a l'hora de treballar el poliestirè i el poliuretà, que són els principals materials que fem servir per confeccionar els diorames.

 

 

 

10 d'abril de 2015

ASSEMBLEA I NOVA JUNTA

Ahir es va celebrar l'Assemblea General de l'Associació Pessebrista de Tarragona. Entre els diferents punts que es van tractar cal destacar la ratificació, per part dels assistents, de la nova junta directiva que a partir d'ara estarà presidida per Josep M Borrut, el qual va agrair a Eugeni Bosch la dedicació i el treball realitzat durant els quinze anys que ha estat presidint l'entitat.

 

 

 

26 de març de 2015

RECONS DE LA PASSIÓ

Durant aquests dies a l'església de Sant Joan Baptista de la nostra ciutat es pot veure un "calvari", d'uns 10 m2, realitzat pel soci i pessebrista Josep Puig, on s'hi ha representat diferents escenes de la Passió de Jesús.

 

 

 

 

18 de març de 2015

CALÇOTADA PESSEBRISTA

El passat diumenge els pessebristes del carrer Girona es van reunir per gaudir d'una calçotada. Durant l'àpat, fet a Vallmoll, es van començar a posar els fonaments de l'exposició de diorames del proper Nadal.

 

 

 

3 de febrer de 2015

LLIURAMENT DELS PREMIS DEL 86è CONCURS

El passat dissabte a la sala d'actes de l'ajuntament es van lliurar de premis i diplomes del 86è concurs de pessebres. També es van lliurar els diplomes als participants en els tallers de pessebrisme que es van fer durant el 2014. L'acte va estar presidit pel Sr. Francisco Zapater i pel President de l'entitat Sr. Eugeni Bosch.

 

 

22 de gener de 2015

EXPOSICIÓ DEDICADA A Mn. SALVADOR RAMON

El divendres dia 30 de gener és el darrer dia que es pot visitar al vestíbul del Seminari de Tarragona l'exposició, que amb el títol "El Nadal de Mn. Salvador Ramon", mostra un conjunt d'elements relacionats amb el mon del pessebre i que formaven part d'alguna de les moltes col·leccions de temàtica nadalenca de Mn. Salvador. (Foto: una de les figures de l'exposició, que durant el segle XIX vestien els pessebres de casa Canals )

 

 

 

13 de gener de 2015

RUTA DEL PESSEBRE CATALÀ

El passat diumenge es va fer l'excursió anual que, amb el nom de "ruta del pessebre català", organitza l'associació pessebrista. Primer es va anar a Banyoles, on enguany s'hi ha organitzat la XV Biennal del Pessebre Català, i posteriorment a Tavèrnoles, Roda de Ter i Sant Pere Torelló. (Foto: grup de participants, a la porta del monestir de St. Esteve de Banyoles)

 

 

5 de gener de 2015

GUANYADORS DEL 86è CONCURS DE PESSEBRES

El jurat del 86è concurs de pessebres, que ha organitzat l'Associació Pessebrista de Tarragona ha donat a conèixer els guanyadors en les diferents categories.


- Categoria Familiar Popular: Nicolás Pueyo Hernández
- Categoria Familiar Artístic: Joan E. Bonastre Mañes
- Categoria Col·legis-Instituts: STO Solc
- Categoria Entitats: AAVV Icomar
- Categoria Aparadors: Farmàcia Nolla
- Categoria Infantil: (tots els concursants rebran una medalla)


(Tots els resultats)

 

 

2 de gener de 2015

PESSEBRES DE JOSEP PUIG

El pessebrista Josep Puig mostra els seus treballs en tres indrets de la nostra ciutat. A més del diorama que forma part de l'exposició del carrer Girona també te un pessebre a l'església de sant Joan Baptista i un altre al Palau de la Diputació (foto).

 

 

 

 

24 de desembre de 2014

PESSEBRES DE L'ASSOCIACIÓ PER TARRAGONA

A més dels diorames que es mostren a l'exposició del carrer Girona, els membres de l'associació també han muntat pessebres a altres indrets com és el cas de la Catedral o al despatx de l'Alcalde de la ciutat. En el cas de la Catedral, junt amb el pessebre gran d'uns 20 m2, també s'hi exposen quatre diorames realitzats per dos antics pessebristes, els germans Ferrer Cendran.

 

 

 

 

 

16 de desembre de 2014

ESCOLARS VISITEN L'EXPOSICIÓ

Durant aquests dies grups d'alumnes de centres escolars de la nostra ciutat visiten l'exposició, on segueixen amb atenció les explicacions dels pessebristes. (Foto: Alumnes de P5 del col·legi de Santa Teresa de Jesús durant la visita)

 


 

14 de desembre de 2014

INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ DE DIORAMES

Ahir al vespre es realitzà la inauguració de l'exposició de pessebres i diorames d'enguany. L'acte va contar amb la presència de Sr. Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de la ciutat, així com d'altres regidors i d'un nombrós públic que va omplir la seu de l'associació dels carrer Girona. Durant la seva intervenció el Sr. Eugeni Bosch, president de l'entitat, va remarcar la qualitat del treballs que si poden veure.

 

 

4 de desembre de 2014

DIORAMES EXPOSATS A FRANÇA

Del 6 al 30 de desembre 10 diorames realitzats per pessebristes tarragonins estaran exposats a la ciutat francesa de Castres. La mostra ha quedat instal·lada dins el marc del "Marche de Noel" a la plaça Jean Jaurès d'aquella població. (Foto: Membres de l'associació amb la regidora de Cultura de Castres)

 

 

8 de juliol de 2014

ESTEVE COLL, GUARDONAT AMB EL DIPLOMA DE MESTRE ARTESÀ

Ahir dilluns al palau de la Generalitat es va procedir al lliurament dels diplomes de Mestre Artesà. Tres de les persones guardonades formen part de la família pessebrista: Antoni Sazatornil (Tarrassa), Agustí Termens (Barcelona) i el nostres mestre particular, el tarragoní Esteve Coll. Enhorabona.

 

 

 

 

10 de juny de 2014

FINALITZA EL TALLER DE PESSEBRISME

La passada setmana es va posar el punt i final al segon taller de pessebrisme d'enguany que s'ha desenvolupat des de meitats de maig. Durant el mateix, els participants van treballar amb el poliestirè que és el material base per la confecció dels diorames.

 


 

24 d'abril de 2014

PRESENTACIÓ D'UN LLIBRE

El passat dimarts, a la seu de l'associació pessebrista, es va fer la presentació del llibre "Una vida en imatges. Pensaments d'un pessebrista", escrit per l'artista osonenc Josep Pagespetit. Dos socis de l'entitat van ser els encarregats de fer la presentació: Josep Cots, filòleg, que comentà els pensaments i les idees que acompanyen els més de 120 dibuixos que hi apareixen, i Pere Joan Salas, pintor i pessebrista, que va fer una aproximació a l'obra gràfica.


 

4 d' abril de 2014

ASSEMBLEA DE L'ASSOCIACIÓ

Ahir es va celebrar l'assemblea ordinària anual de l'Associació Pessebrista de Tarragona amb l'assistència d'un bon nombre de socis. L'acte es va fer a la seu social de l'entitat.

 

 

21 de març de 2014

TALLER DE PESSEBRISME

Donat l' interès mostrat per moltes persones, durant aquest mes de març s'ha organitzat un taller de pessebrisme que, els divendres, ha reunit un grup d'aficionats al pessebrisme per aprendre diferents tècniques de com treballar el poliestirè. Igualment també es farà el taller del mes de maig que serà presentat el dia 25 d'abril a la sala d'Àmbit Cultural del Corte Inglés.


 

5 de febrer de 2014

ACTE DE LLIUREMENT DE PREMIS I DIPLOMES

El passat dissabte la sala d'actes de l'ajuntament va quedar petita per encabir el nombrós públic que va assistir a l'acte de lliurament de premis i diplomes del 85è concurs de pessebres que un any més va organitzar l'associació pessebrista tarragonina. L'acte va estar presidit pel Sr. Paco Zapater Regidor de Relacions Ciutadanes i el Sr. Eugeni Bosch President de l'Associació Pessebrista de Tarragona.

 

 

 

20 de gener de 2014

D'EXCURSIÓ TOT VEIENT PESSEBRES

El passat 11 de gener es va fer l'excursió que com cada any organitza l'associació per diferents indrets de Catalunya per veure les exposicions que munten altres associacions pessebristes. Enguany es van visitar les exposicions de Castellar del Vallés, Vic (foto), Roda de Ter, Tavèrnoles i Sant Pere de Torelló.


 

12 de gener de 2014

LLIURAMENT DELS PREMIS DEL CONCURS

El lliurament de premis, medalles i diplomes del 85è concurs de pessebres es durà a terme a la sala d'actes de l'Ajuntament, el proper dissabte 1 de febrer de 2014 a les 19'30. En el mateixa acte també es lliuraran els diplomes a les persones que van participar als tallers de pessebrisme que es van fer durant l'any passat.

 


7 de gener de 2014

RUTA DEL PESSEBRE CATALÀ

L'Associació Pessebrista de Tarragona ha organitzat, un any més, una excursió per visitar les exposicions de pessebres d'altres localitats catalanes. En aquesta ocasió es farà el proper dissabte 11 de gener i es veuran les mostres organitzades per pessebristes d'Osona i la Garrotxa. Les persones interessades en fer la sortida poden trucar al telèfon 877012228 (sra. Dolors)

 


4 de gener de 2014

GUANYADORS DEL 85è CONCURS DE PESSEBRES

El jurat del 85è concurs de pessebres, que ha organitzat l'Associació Pessebrista de Tarragona ha donat a conèixer els guanyadors en les diferents categories.
- Categoria Familiar Popular: Joan Solé Porta
- Categoria Familiar Artístic: Dídac Garcia Bernaus
- Categoria Col·legis-Instituts: CEE Sant Rafael
- Categoria Entitats: AAVV Icomar
- Categoria Aparadors: Estanc Núria
- Categoria Infantil (tots els concursants rebran una medalla)


25 de desembre de 2013

PESSEBRES A TARRAGONA

Con ja és tradicional els pessebristes de l'associació han muntat un pessebre a la Catedral tarragonina (foto), que ahir al vespre va ser beneït pel Sr. Arquebisbe, Jaume Pujol . Però a altres esglésies també s'hi poden veure pessebres com la de St. Joan Baptista i St. Llorenç. També entitats com l'AAVV d'Icomar, l'A. de Jubilats i Pensionistes Tarraco o La Llar de Jubilats del Pilar han muntat els seus pessebres.

 

 

17 de desembre de 2013

L'EXPOSICIÓ D'ENGUANY, AMB OBRES D'ESTEVE COLL

Amb l'exposició del carrer Girona, l'associació pessebrista de Tarragona ha volgut fer un reconeixent públic al mestre pessebrista tarragoní, Esteve Coll i Gelabert. S'hi poden veure nou diorames seus realitzats entre 1988 i 2010: Tres adoracions de pastors, tres adoracions de reis, un buscant posada, una visitació a Sta. Isabel i una anunciació a pastors. L'exposició es completa amb un pessebre popular realitzat per diferents membres de l'associació i una mostra de figures de l'escultor Manuel Muns (1903-1995)


 

14 de desembre de 2013

INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIO DE DIORAMES DE L'ASSSOCIACIÓ

Ahir, dia de Sta. Llúcia, es va inaugurar l'exposició del carrer Girona, que en aquesta ocasió s'ha volgut fer un reconeixement al nostre mestre pessebrista Esteve Coll i Gelabert. A l'acte que va estar presidit per Sr. Josep F. Ballesteros, alcalde de la ciutat i el Sr. Eugeni Bosch, president de l'Associació Pessebrista de Tarragona i van assistir diferents regidors, així representants d'entitats col·laboradores i un bon nombre de socis.


 

10 de desembre de 2013

85é CONCURS DE PESSEBRES

Ja està obert el termini d'inscripcions per participar al concurs de pessebres organitzat per l'Associació Pessebrista de Tarragona. Es formalitzarà del 10 al 23 de desembre de 2013, a excepció de la modalitat de col·legis que s'haurà de fer abans del dia 18 de desembre, a qualsevol dels següents establiments:
- Restaurant "El graner", c/ La Nau, 8
- Ribes, c/ Méndez Núñez, 10
- Estanc Núria, avda. de Catalunya, 23
- Seu social de l'Associació Pessebrista, Rambla Nova, 25 (baixos c/Girona)


6 de desembre de 2013

PESSEBRE A CAPAFONTS

El passat cap de setmana els pessebristes del carrer Girona van fer una aturada en el muntatge de l'exposició per anar a posar el pessebre a Capafonts. Enguany el lloc escollit va ser el Pont Vell sobre el riu Brugent. Un dinar a un restaurant de la població va posar punt i final a l'excursió.

 

 


 

26 de novembre de 2013

POCS DIES PER A LA INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ

Des de fa unes setmanes s'està treballant per enllestir l'exposició de diorames d'enguany. Aquest Nadal, coincidint amb el 85è aniversari de l'Associació Pessebrista de Tarragona, podrem gaudir tot admirant els magnífics diorames del sr. Esteve Coll. Un tarragoní considerat com un dels grans mestres pessebristes de Catalunya.


 

9 d'octubre de 2013

DIADA DE TALLERS PESSEBRÍSTICS

Enguany no s'ha celebrat la Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears. Tot i això, el passat dissabte, un bon nombre de pessebristes van assistir a la Diada de Tallers Pessebristes que va organitzar l'associació de Palau-solità i Plegamans. Durant tot el matí pessebristes d'arreu de Catalunya van exposar els seus coneixements i les tècniques que s'utilitzen a l'hora de construir els diorames. La presència de la nostra entitat va ser destacada i quatre socis van col·laborar en els tallers de construcció i pintura.

 

 

28 de setembre de 2013

ES PODRÀ VISITAR L'EXPOSICIÓ DEL PASSAT NADAL

Durant els primers caps de setmana d'octubre Tarragona acollirà el "XXVII Encuentro Nacional de Cofradias Penitenciales" i la "Beatificación del Año de la Fe". Per aquest motiu l'associació pessebrista ha decidit obrir al públic l'exposició de diorames i pessebres que es va muntar el passat Nadal. L'horari serà el següent:
Divendres 4 de 18h a 21h
Divendres 11 de 18h a 21h
Dissabte 12 de 10h a14h i de 18h a 21h
Diumenge 13 de 18h a 21h


26 d'abril de 2013

CURS DE PESSEBRISME

Ahir, a la sala "Ambit Cultural" del Corte Inglés, es va fer la presentació d'un nou curs de pessebrisme. Es tracta d'una activitat dirigida a aquelles persones que estan interessades en conèixer les diferents tècniques que s'utilitzen en la construcció dels diorames. El curs es desenvoluparà a la seu social dels pessebristes tarragonins i començarà el proper 3 de maig.


15 de març de 2013

UN MUSEU A ANDALUSIA

El passat cap de setmana un grup de pessebristes catalans es van desplaçar fins Mollina (Màlaga) per assistir a la presentació del projecte del museu de pessebres que està previst construir a "la Hacienda la Capilla". Durant l'estada, a la qual hi van assistir quatre membres de la nostra associació, també es visità la població d'Arcos de la Frontera on es va poder veure una bona col·lecció de pessebres realitzats per Antonio Menal i altres membres de l'associació local.


16 de febrer de 2013

INAUGURACIÓ I BENEDICCIÓ DE L'EXPOSICIÓ DE CASA CANALS

El dia 2 de febrer es va inaugurar l'exposició de diorames i figures que ha muntat l'Associació Pessebrista de Tarragona a l'entresol de Casa Canals. L'acte va estar presidit pel Sr. Lluís Balart, director del Museu d'Història de Tarragona i Sr. Eugeni Bosch, president de l'associació. El passat dijous, el Sr. Arquebisbe, Jaume Pujol, que no va poder assistir a la inauguració, va beneir la mostra on es poden veure treballs realitzats per diferents pessebristes tarragonins i escultors. Els diorames i figures exposades s'aniran canviant de forma periòdica. L'horari de visita és de dimarts a diumenge de 10 a 14'30. (Fotos: Dia de la inauguració i moment de la benedicció de la sala )


 

 

6 de febrer de 2013

LLIURAMENT DELS PREMIS DEL 84è CONCURS

La sala Joan B. Plana de Casa Canals va acollir el lliurament dels premis i diplomes del 84è concurs de pessebres. A l'acte que va ser presidit pel Sr. Eugeni Bosch s'hi van reunir un bon nombre de pessebristes que van estar acompanyats per amics i familiars.


 

17 de gener de 2013

ACTE PESSEBRISTA A CASA CANALS

La Casa Canals acollirà el proper 2 de febrer a les 12 del migdia l'acte de lliurament dels premis i diplomes del 84è concurs de pessebres. Una vegada acabat aquest acte es procedirà a la inauguració de l'exposició de diorames i figures, que ha muntat l'Associació Pessebrista de Tarragona, i que de forma permanent es podrà visitar a l'entresol del mateix edifici.


14 de gener de 2013

RUTA DEL PESSEBRE CATALÀ 2013

El passat diumenge l'associació va organitzar la Ruta del Pessebre Català que enguany va portar als pessebristes tarragonins per la Garrotxa i Osona. Durant el matí, a Olot es van veure diferents exposicions organitzades amb motiu de la XIV Biennal del Pessebre Català. Tot seguit es van desplaçar a Sant Pere de Torelló, Tavèrnoles i Roda de Ter ver visitar les exposicions de diorames i pessebres que els vilatans d'aquestes poblacions han organitzat per aquest Nadal.


3 de gener de 2013

GUANYADORS DEL 84è CONCURS DE PESSEBRES

Ja es coneixen els guanyadors de la 84a edició del concurs de pessebres, que ha organitzat l'Associació Pessebrista de Tarragona. Els primers premis de les diferents categories han estat concedits a:
- Categoria Familiar Popular: Roger Solé Bargalló
- Categoria Familiar Artístic: Família Barceló Cerdán
- Categoria Col·legis-Instituts: CEE Sant Rafael
- Categoria Entitats: As. Jubilats i Pensionistes Tarraco
- Categoria Aparadors: Farmàcia Fullana
- Categoria Infantil (tots els concursants rebran una medalla)


27 de desembre de 2012

PESSEBRES A TARRAGONA

Amés de l'exposició del carrer Girona, molts són els llocs on podem veure pessebres durant aquestes dates, fem menció, però, de dos que estan relacionats amb la nostra entitat. El que s'ha construït a la catedral (foto), després d'uns anys sense fer-ho per culpa de les obres, i el que ha muntat el mestre pessebrista Josep Puig a la parròquia de sant Joan.


16 de desembre de 2012

PESSEBRE A LES MUNTANYES DE PRADES

Una vegada oberta l'exposició del carrer Girona un grup de pessebristes de l'associació s'han desplaçat fins a les muntanyes de Prades per posar-hi un pessebre. Enguany l'indret escollit ha estat el Pla de la Guardia.

 


14 de desembre de 2012

INAUGURADA L'EXPOSICIÓ D'ENGUANY

Ahir es va fer la inauguració de l'exposició de diorames i pessebres del carrer Girona. A l'acte van assistir-hi un bon nombre de associats i amics del pessebre que va poder contemplar els treballs realitzats pels pessebristes tarragonins.

 


5 de desembre de 2012

OBERTA L'EXPOSICIÓ DEL CARRER GIRONA

Ja està oberta al públic l'exposició que un any més ha organitzat l'Associació Pessebrista de Tarragona. Els 11 diorames i el pessebre popular, tots nous, vestits amb figures de l'artista Daniel José, es poden visitar: feiners de 18 a 20'30 i dissabtes i festius de 12 a 14 i de 18 a 21. (Desprès de Reis només caps de setmana)


15 de novembre de 2012

TALLERS DE PESSEBRISME AL CORTE INGLÉS

Tant el passat dilluns 19 com el proper 26 de novembre d'actes de l'àmbit cultural del Corte Inglés acull dos tallers de pessebrisme, el primer dedicat al pessebre popular i el segon al pessebre artístic i al diorama. Ambdós tallers estan impartits per membres de l'Associació Pessebrista de Tarragona. Per participar-hi cal apuntar-se prèviament a les dependències del centre comercial.

 

30 d'octubre de 2012

TROBADA PESSEBRISTA A LLEIDA

El passat diumenge 28 d'octubre la ciutat de Lleida va acollir la 43a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears. Una bona representació de la associació tarragonina s'hi va desplaçar i va poder gaudir d'una sèrie d'actes que van organitzar els membres de l'Agrupació Ilerdenca de Pessebristes. La fotografia mostra un moment de l'acte que va tenir lloc a la sala de Plens de la Paeria, amb la presència de l'Honorable Conseller d'Agricultura.


17 d'octubre de 2012

"CONGRESO NACIONAL" A VALÈNCIA

Del 12 al 14 d'octubre València ha acollit el "50 Congreso Nacional Belenista" organitzat per l'Asociación de Belenistas de la ciutat. Prop de 350 pessebristes de tot l'Estat van passar unes jornades de convivència sense perdre de vista el vincle que els uneix: El Pessebre. (A la foto moment de l'acte d'obertura del congres, a l'auditori "Mar Rojo" de l'oceanogràfic)

 

 

20 de setembre de 2012

"EL PESSEBRE DEL SEGUICI POPULAR"

Enguany el pessebre també ha estat present a la festa major tarragonina. En un dels cartells anunciadors de les diferents activitats que s'han programat en honor a Santa Tecla, s'hi pot veure un naixement amb dos dels components del bestiari que forma part del Seguici Popular: el Bou i la Mulassa.


20 de juny de 2012

PRESENTACIÓ D'UN NOU LLIBRE DE PESSEBRISME

El passat divendres dia 15 de juny va tenir lloc la presentació del llibre "El pessebrisme a Catalunya i Mallorca s. XVII-XX". L'acte va tenir lloc a la sagristia del convent de les caputxines. Es tracta d'un volum de la sèrie major de 222 pàgines amb 600 il·lustracions a color i dos grans capítols: el primer dedicat a la col·lecció de Joan Carulla, soci de l'Associació Pessebrista de Tarragona, que actualment viu a Palma, i el segon al betlem de Mallorca. El llibre ha estat coordinat per Aina Pascual i conté articles signats per Marisa Azon del Museu Etnològic de Barcelona, Jaume Llabrés, Elvira González i Pere Terrassa. Les fotografies són de Donald G. Murray.


14 de juny de 2012

CONVENCIÓ PESSEBRISTA A ITÀLIA

Una delegació de l'Associació Pessebrista de Tarragona va assistir, del 7 al 10 de juny de 2012, al XLIII Convegno Nazionale del Presepio que se celebrarà a Marola (Itàlia). Moltes van ser les activitats que es van organitzar, però cal fer menció de dues: les magnífiques mostres de pessebres que es van poder veure al Centro Diocesano di Spiritualità e Cultura de la població, al Palau Ducal i de l'església de la Resurrezione, a Castelnovo ne Monti i l'acte d'homenatge que es va fer a Antonio Pigozzi, de Gazano, un dels millors artistes pessebristes del país.


28 de maig de 2012

TALLERS DE PESSEBRISME

El passat divendres va començar el segon dels tallers de pessebrisme que l'associació de Tarragona ha programat per aquesta primavera. El dia 18 es va cloure el primer i uns dies abans es presentava el segon a la sala de l'àmbit cultural del Corte Inglés. En aquesta activitat que va dirigida a persones més grans de 14 anys, es donen a conèixer diferents tècniques per treballar el poliestirè a l'hora de fer el pessebre

 

3 de febrer de 2012

LLIURAMENT DELS PREMIS DEL CONCURS

El darrer dissabte de gener va ser el dia escollit per lliurar el premis del 83è concurs de pessebres. Els pessebristes tarragonins van omplir la sala d'actes de l'ajuntament i van passar una bona estona recollint els premis, medalles i diplomes que el president i secretari de l'entitat anaven repartint. Enguany el premi "Joan Nadal" es concedí a Joaquin Nolla (Farmàcia Nolla) i les notes musicals, que com cada any no van faltar, van sortir de la viola de Pere Nolasc Plana.

 

19 de gener de 2012

RUTA DEL PESSEBRE CATALÀ 2012

El passat diumenge els pessebristes tarragonins van fer la tradicional excursió per Catalunya per visitar algunes exposicions de pessebres i diorames organitzades per altres entitats. Enguany es desplaçaren fins les comarques gironines on es van veure un bon nombre de treballs realitzats per pessebristes del Baix Empordà i del Pla de l'Estany. De tornada es van visitar dues exposicions a Parets del Vallès, que s'hi havien muntat amb motiu de la trobada de pessebristes realitzada el passat mes d'octubre.

 

4 de gener de 2012

GUANYADORS DEL 83è CONCURS DE PESSEBRES

Ja es coneixen els guanyadors de la 83a edició del concurs de pessebres, que ha organitzat l'Associació Pessebrista de Tarragona. Els primers premis de les diferents categories han estat concedits a:
- Categoria Familiar Popular: Roger Solé Bargalló
- Categoria Familiar Artístic: Dídac Garcia Bernaus
- Categoria Col·legis-Instituts: CEE Sant Rafael
- Categoria Entitats: AAVV Icomar
- Categoria Aparadors: Farmàcia Joaquim Nolla
- Categoria Infantil (tots els concursants rebran una medalla)
L'acte de lliurament de premis, medalles i diplomes es farà el dia 28 de gener a la sala d'actes de l'ajuntament. (
Tots el resultats)

 

2 de gener de 2012

RUTA DEL PESSEBRE CATALÀ

Com cada any l'associació organitza una excursió per visitar exposicions d'altres entitats catalanes. Enguany la sortida es farà el diumenge 15 de gener i es podran veure els treballs realitzats per associacions de les comarques gironines. Per més informació i inscripcions es pot trucar al telèfon 692559636 (Sra. Dolors)

 

 

<<