* Notícies 2006-2007 *

 

 

26 de desembre de 2007

 

 

 

 

PESSEBRE A LA CATEDRAL TARRAGONINA. El dia 24, pocs minuts abans de començar la Missa de Gall, l'Arquebisbe de Tarragona, Rev. Dr. Jaume Pujol i Balcells va procedir a inaugurar el pessebre que l'APT ha muntat a la capella de Sant Miquel de la Seu tarragonina. És un pessebre d'uns 20 m2 d'estil popular amb suro i molsa. El naixement està ambientat front una reproducció de "Ca la Garsa", un edifici molt interessant de la zona jueva de la ciutat, però que malauradament avui ja no existeix.

23 de desembre de 2007

 

 

 

DIORAMES A SALOU. Fins el proper 13 de gener, a la Torre Vella de Salou, es pot visitar una exposició de diorames realitzats per l'Associació Pessebrista de Tarragona. La mostra consta de deu diorames on es representen diferents passatges de la infància de Jesús, realitzats per diferents socis de l'entitat, amb figures d'escultors com els germans Castells, Daniel José, o J.L. Mayo.

18 de desembre de 2007

 

 

 

 

INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ NADAL 2008. El passat dissabte es va celebrar la inauguració oficial de l'exposició de diorames i figures de l'APT. Tot i que el temps no acompanyava , feia vent i fred, un bon nombre de socis i amics van assistir a l'acte que comptà amb la presència de les autoritats locals. Després d'unes paraules d'agraïment als assistents del Sr. Eugeni Bosch, president de l'APT, va prendre la paraula el Rev. Dr. Jaume Pujol, Arquebisbe de Tarragona, qui va felicitar als pessebristes per mantenir viva, any rera any,la llum del Nadal, tot seguit el Sr. Josep F. Ballesteros, alcalde de la ciutat, va donar per inaugurada l'exposició.

 

 

10 de desembre de 2007

 

 

 

PESSEBRE A CAPAFONTS. Un any més els pessebristes que construeixen els diorames de l'exposició del carrer de Girona, van fer una sortida per posar un pessebre a un indret de les comarques tarragonines. Però, a diferència dels darrers any, el lloc escollit no va ser una muntanya sinó l'església de Capafonts. Al diorama, que ha quedat instal·lat de forma permanent, s'hi poden veure diferents façanes i racons de la població del Baix Camp.

 

 

 

 

1 de desembre de 2007

 

 

 

DIORAMES A LA FIRA DE NADAL. Enguany l'Associació Pessebrista de Tarragona està present a la Fira de Nadal. A l'estand que hi té ESPIMSA s'hi mostren quatre diorames realitzats pels pessebristes: David Bosch (Empadronament), Josep M Borrut (Buscant Posada) Joan Plana i Josepa Pasano (Adoració pastors) i Esteve Coll (Adoració de Reis).

12 de novembre de 2007

 

 

 

CARTELL DE L'EXPOSICIÓ DE DIORAMES 2007. Ja disposem del cartell anunciador de l'exposició de diorames i figures d'aquest Nadal. Enguany, una vegada més, ha estat dissenyat per Enric Parés, i en aquesta ocasió la imatge central està formada per figures de pastors i ovelles obra de l'escultor Emili Solé Carcolé

 

10 d'octubre de 2007

 

 

 

 

 

 

TROBADA PESSEBRISTA 2007. Aquest any la Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears es va celebrar el dia 7 d'octubre a la població gironina de Sant Hilari Sacalm. Es van reunir prop de tres-cents pessebristes, membres d' associacions federades, que gaudiren de les diferents activitats que l'associació local havia organitzat. Entre d'altres es va poder visitar una mostra de pessebres i calvaris de l'entitat, una exposició on es mostraven "diorames" dins recipients de vidre, realitzats per Antoni Barcelona, i una desfilada dels Armats que participen al Via Crucis Vivent que cada Divendres Sant es fa pels carrers de la població. Un dinar de germanor va posar el punt i final a la jornada, però abans es va fer l'intercanvi de records i el lliurament del fanalet a l'Associació Pessebrista de Tarragonina, que és l'encarregada d'organitzar la 39ª Trobada, i que va ser recollit per Josep M Borrut, vice-president de l'entitat.

 

20 de juny de 2007

 

 

 

 

 

 

L'APT MEMBRE DE LA FEDERACION ESPAÑOLA DE BELENISTAS. L'Associació Pessebrista va formar part de la Federación Española de Belenistas durant els primers anys d'aquesta entitat. Fins i tot a la nostra ciutat es van celebrar dues trobades d'àmbit nacional concretament la V Asamblea i el XIX Congreso Nacional Belenista. Però posteriorment es va perdre el contacte a nivell estatal. El passat mes de maig la Junta de l'APT va considerar oportú demanar novament la incorporació de la nostra entitat a la Federació, i durant la reunió celebrada a Madrid el passat 17 de juny, es va aprovar la entrada de l'associació tarragonina a la Federació Española de Belenistas. Durant la mateixa reunió també es van incorporar quatre associacions més de: Sevilla, Bilbao, Xabia (Alacant) i Hoyo de Manzanares (Madrid).

 

22 d'abril de 2007

 

 

 

 

 

 

ASSEMBLEA FEDERACIÓ CATALANA DE PESSEBRISTES. El dia 21 d'abril es va celebrar a Vilanova i la Geltrú, l'Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Pessebristes. Durant aquest acte el President de l'APT va presentar la XII Biennal del Pessebre Català que per Nadal del 2008 organitzarà la nostra entitat. També, va informar que amb motiu del vuitantè aniversari de l'associació s'ha pensat organitzar, coincidint amb la biennal, tot un seguit d'exposicions com la I Mostra de Pessebres dels Països Catalans, una exposició de diorames amb figures de l'escultor Daniel José Pons, o una recopilació de treballs realitzats per membres de l'entitat.
A la mateixa assemblea també es va presentar la 38a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears que enguany es farà a Sant Hilari Sacalm.

 

6 de febrer de 2007

 

 

 

 

 

LLIURAMENT DELS PREMIS DEL 78è CONCURS DE PESSEBRES. El dissabte 3 de Febrer es va celebrar l'acte del lliurament del premis, medalles i diplomes als participants del 78è concurs de pessebres que l'Associació Pessebrista de Tarragona va convocar el passat desembre, dins dels actes que ha organitzat durant el Nadal 2006. Aquest any es va lliurar per primera vegada el premi Dídac Bertran i Buhigues, que es concedeix al guanyador de la categoria de pessebre familiar artístic. I també, el premi Joan Nadal i Vich que enguany s'ha concedit als pessebristes Josepa Pasano i Joan Plana. Durant l'acte es va retre un homenatge a l'escultora Montserrat Carratalà. L'apunt musical va anar a càrrec dels grallers "Els Veciana" de l'Aula d'Instruments Tradicionals de l'Escola Municipal de Música.

18 de gener de 2007

 

 

 

 

RUTA DEL PESSEBRE CATALÀ. El passat 14 de gener es va fer l'excursió que amb el nom de "La Ruta del Pessebre Català" cada any organitza l'Associació Pessebrista de Tarragona, per als seus socis i simpatitzants. En aquesta edició es van visitar les exposicions de les entitats pessebristes de Vic, Roda de Ter i Sant Pere de Torelló. També, es va anar a la Biennal del Pessebre Català, que enguany ha organitzat l'Associació d'Amics del Pessebre, Grup d'Art de Vic, i on s'hi exposaven entre d'altres dos diorames tarragonins.

30 de desembre de 2006

 

 

 


COL·LABORACIONS DE L'APT. L'Associació Pessebrista de Tarragona ha col.laborat amb diferents entitats,  empreses, organismes,...  muntant  els seus pessebres. A la nostra ciutat podem veure el pessebre de la catedral, d'uns 15 m2  (foto adjunta) o el de l'entrada de la seu del Diari de Tarragona. També al Casal Cultural de la Pobla de Mafumet i trobem un pessebre popular i dos diorames.

22 de desembre de 2006

 

 

 

GUARDÓ A L'ASSOCIACIÓ PESSEBRISTA DE TARRAGONA. El Saló de Sessions de l'Ajuntament de la ciutat va ser l'escenari escollit per desenvolupar, durant la tarda d'ahir, l'acte de lliurament dels Diplomes  dels Serveis Distingits, a un total de 21 persones, empreses i entitats tarragonines, entre les que es trobava l'Associació Pessebrista de Tarragona. Els diferents premiats van ser presentats pel tinent d'alcalde Sr. Albert Vallvé  i un a un  van recollir el guardó de mans del Sr. Joan Miquel Nadal, alcalde de la ciutat i  van pronunciar unes breus paraules d'agraïment.

19 de desembre de 2006

 

 

 

INAUGURACIÓ OFICIAL DE L'EXPOSICIÓ. El passat 16 de desembre es va fer la inauguració de l'exposició de diorames i figures que s'ha muntat a la seu social de l'APT. L'acte va estar presidit pels Srs. Joan Miquel Nadal, alcalde de la ciutat i Eugeni Bosch, president de l'entitat.  Tot seguit els assistents a  l'acte, regidors de l'Ajuntament, pessebristes i simpatitzants, van poder gaudir tot contemplant els magnífics treballs realitzats pels pessebristes de l'associació tarragonina.

12 de desembre de 2006

 

 

PESSEBRE A SCALA DEI. Com ja comença a ser tradicional un grup dels pessebristes, que realitzen els diorames de  l'exposició, van anar a posar un pessebre a un indret de les muntanyes tarragonines. En aquesta ocasió es va escollir la Pietat d'Escaladei, situada al peu del Montsant i a poca distància de la Cartoixa.

3 de desembre de 2006

 

 


EXPOSICIÓ DE DIORAMES I FIGURES..Ja està oberta l'exposició de diorames i figures que ha organitzat l'Associació Pessebrista de Tarragona a la seva seu social del carrer Girona. Aquest any es mostren 11 diorames totalment nous, dos d'ells de dimensions considerables, i una vitrina amb prop de cinquanta figures signades per l'escultor barceloní Martí Castells.

 

25 d'octubre de 2006

 

 

 

 

 

CONGRÉS PESSEBRISTA A VIC. Del 12 al 15 d’octubre la Federación Española de Belenistas va celebrar a Vic el XLIV Congrés Nacional Pessebrista. L’edició d’enguany va estar organitzada per l’Associació d’Amics del Pessebre, Grup d’Art de la capital osonenca. Tot i que l’Associació Pessebrista de Tarragona actualment  no forma part de la Federación, una representació de la nostra entitat hi va participar, ja que com a membres de la Federació Catalana de Pessebrisme hi estàvem convidats. Els assistents van gaudir d’unes magnífiques jornades envoltades d’un ambient nadalenc i pessebrístic en ple mes d’octubre i molt ben organitzades pels amics de Vic.

<<