logo-parc-cultural-foia Pintures rupestres: Ulldecona

Localizació
Imatges: 1. Localització dels abrics I a VIII. Font: R.Viñas i altres a la revista Speleon.
2. Un dels abrics del conjunt. Foto: Arxiu de l'Ajuntament d'Ulldecona.
3. Localització. Font: R.Viñas i altres a la revista Speleon
. vista balmes
ermita i balma
mapa localització
Les pintures es troben en el vessant sud-est de la Serra de la Pietat, també anomenada Muntanyes de Godall. Pocs metres per damunt del santuari comença el terme de Godall. De manera que les pintures es troben al terme d'Ulldecona,  a la comarca del Montsià (Tarragona).

La Serra de Godall és un massís calcari situat al sud-est de la Plana de la Galera, entre els Ports de Besseit i la Serra del Montsià.

L'abric més proper al santuari (el VIII) es troba a uns 200 m. del santuari o ermita de la Pietat. La longitud total dels abrics d'Ermites és de 260m. Aproximadament al centre del conjunt hi ha la Cova Fosca, visible des de la carretera, on hi ha l'abric V, el primer que fou descobert.

Més amunt, es troba la partida Esquaterades on hi ha també dos abrics. La línia de concavitats que alberga les pintures rupestres es veu des del santuari, al qual s'accedeix per un desviament que hi ha a la carretera de Santa Bàrbara, a uns 5 km d'Ulldecona. Les pintures es troben generalment al sostre o bé on la paret s'inclina cap a l'exterior.  Qui som? | Mapa del lloc mapa del lloc | Altres | correu | Web creat el 01/01/2006 | Membre de wiccac | Última modificació:

©2006 Toni Forcadell Vericat: Creative Commons License Aquesta obra està sota una llicència Creative Commons. Visió: Mozilla Firefox 1024x768

Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! spam softcatalà tinet 36