logo-parc-cultural-foia Pintures Rupestres: Ulldecona

Abrics II i III d'Ermites
abric 2Grup de caçadors estilitzats. Abric II.

arquers Arquers. Abric II.

cabra

abric 2 Restes de figures de difícil catalogació. Abric II

figures humanes Imatges i dibuixos extrets de: GEU, ERE i ECS (1976)


Són dos abrics de poca alçada, sobretot el tercer. Entre els dos ocupen una longitud d'uns divuit metres. La roca es troba molt alterada. El sostre inclinat està cobert per una capa vegetal i de microformacions calcàries.


A l'abric dos, en primer terme,  podem trobar un petit grup d'arquers bastant visibles que devien formar part d'una escena més nombrosa, ja que queden restes d'altres pintures. Aquests caçadors porten arcs i fletxes i tenen una forma estilitzada. Un té insinuat el crani i els trets facials (imatge 1, part inferior, centre), un altre sembla repintat sobre una altra figura (imatge 1, part inferior, dreta). Els caps d'aquests arquers són ovalats. Més endins hi ha una altra escena d'arquers sota les microformacions. Hi ha restes d'altres figures amb arcs i fletxes i les restes d'un animal, que podia ser una cabra o un cèrvid.

L'abric III presenta un grup de figures humanes molt poc visibles. La paret està molt deteriorada. Les figures difereixen estilísticament de l'abric II.  A la imatge hi ha dos caçadors ben conservats.
Qui som? | Mapa del lloc mapa del lloc | Altres | correu | Web creat el 01/01/2006 | Membre de wiccac | Última modificació:

©2006 Toni Forcadell Vericat: Creative Commons License Aquesta obra està sota una llicència Creative Commons. Visió: Mozilla Firefox 1024x768

Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! spam softcatalà tinet 36