INTRODUCCIÓ A L'ESTUDI DE L'ACROSPORT

 

L'ACROSPORT COM A DISCIPLINA ESPORTIVA DE COMPETICIÓ I LES SEVES MODALITATS

El creixent interès competitiu en activitats gimnàstiques durant el decenni de 1960 fins a l'actualitat, fan que les exhibicions de piràmides humanes arribin a la competició, donant origen a un nou esport anomenat acrosport.

L'acrosport es tracta d'una disciplina inclosa junt amb la resta d'esports acrobàtics en la IFSA -Federació Internacional d'Esports Acrobàtics- fundada l'any 1973.
Actualment des de 1999, aquest deport es incorporat a la Federació Internacional de Gimnasia, amb la finalitat entre d’altres en conventir-lo en un Deport Olímpic. Ja a les Olimpiades del 2000 es va presentar com a deport d’exhibició, poguent ser Olímpic al 2008.

L'acrosport és definit com esport acrobàtic realitzat amb un company o en grup, mitjançant la combinació de piràmides humanes, salts acrobàtics i elements coreogràfics, on el cos realitza varies funcions clarament determinades. Per raons evidents, el company que es situa a la part superior anomenat "àgil o voltejador" és més petit i lleuger que el que fa de base denominat "portor". Els exercicis es realitzen en grups de dos, tres o quatre executants comportant una alternança de "figures" i evolucions gimnàstiques acrobàtiques (voltejos, equilibris, rodes laterals, etc.) o elements novedosos originals de pròpia inventiva.

Categories:

  • Parelles Femenines
  • Parelles Masculines
  • Parelles Mixtes
  • Trios Femenins
  • Quartets masculins


Qui soc jo...
El perquè d'aquesta web...
Experiències...
Fotografies...