Faves a la catalana.
- En cassola de fang es posa el sagí, ulls i la cansalada.
- Escalfi'l i afegeixi les cebetes tallades a trossos; sofregeixi'l; esperi que presenti un bell color.
- Aboqui les faves i la botifarra.
- Assaoni amb sal i pebre.
- Aromatitzar amb llorer, menta, julivert, vi ranci i anís.
- Mantingui'l tapat fins que les faves estiguin tendres.
 |
Faves a la catalana 2003 |
Costelles a la brasa amb allioli.
- El allioli és una salsa realitzada amb alls picats en el morter i emulsionats amb oli d'oliva.
 |
Costelles a la brasa amb allioli 2003 |
Rovellons a la brasa amb botifarra.
 |
Rovellons a la brasa amb botifarra 2003 |
Pa amb tomàquet i pernil.
- Llesques de pa de pagès amb tomàquet refregat sobre el pa.
 |
Pa amb tomàquet i pernil 2003 |
Pa amb tomàquet, arengades i un tros de raïm.
 |
Pa amb tomàquet, arengades i un tros de raïm 2003 |
Coca de Recapte.
- 1/2 kgr. farina, 1 got llet, oli oliva (1 taça cafè), 1 cullarada llevat, una mica sal, 2 cebes mitjanes, 2 pebrots vermells petits, 1 cullarada pebre vermell dolç, llonganisses o arengades.
- Damunt del marbre, es fa un volcà amb la farina.
- Al mig es posen la llet, l'oli, el llevat i la sal.
- Es treballa amb delicadesa tot fins aconseguir una pasta homogènia i sense arribar a trencar-la.
- Aquesta pasta es deixa reposar una hora en un lloc fresc.
- Mentre, es talla la ceba en juliana i es fregeix deixant-la una mica blanca i melosa.
- Just abans de treure-la del foc s'he afelleix el pebre vermell, vigilant que no es cremi (no fa falta que es cogui del tot, ja que després s'haurà de posar al forn).
- Els pebrots s'escalden, les lloganisses o les arengades es fregeixen i es deixen mig crues.
- Després d'una hora s'estira la pasta amb un corró per a donar-li la forma característica de coca.
- Per damunt es posa la ceba, el pebrot, la llonganissa o arengades i una mica d'oli, amb el qual s'ha fregit la ceba i el pebrot vermell.
- S'escalfa el forn a 180 o 200 graus, i es posa la coca.
- Deixar coure fins que la pasta aquest feta.
 |
Coca de Recapte 2003 |