MOVIMENT DE MESTRES
DE LES TERRES DE L'EBRE
PER A LA RENOVACI” PEDAG“GICA
retrocedir E-mail MRP Terres de l'Ebre
Jornada Pedagògica

Artur Bladé i Desumvila

Relació de Treballs, Centres, Professorat i alumnat participant a la Mostra de Treballs Escolars dedicats a Artur Bladé Desumvila, amb motiu de la Jornada Pedagògica del curs 2006-2007, organitzada per l'MRP Terres de l'Ebre.

Resum de participació: 7 treballs (4, de Primària, i 3, de Secundària) - Alumnat: 50 - Professorat: 12
La mostra restarà oberta a noves aportacions. S'intentarà fer assequibles els treballs per Internet i altres mitjans.
Hi haurà una nova entrega de Diplomes de Participació i obsequis a la Fira del Llibre ebrenc, Móra d'Ebre (començaments de juny de 2007)
L'MRP Terres de l'Ebre agraeix públicament la participació voluntària del professorat, implicat en la mostra de treballs, sense el seu interès no hagués estat possible l'èxit de la jornada.
A l'Escola d'Estiu de les Terres de l'Ebre, del 2007, es publicitarà al botlletí "Llaüt", alguns resums dels treballs d'aquesta jornada.

1. Dossier Artur Bladé Desumvila (1907-1995), CEIP La Mercè, Tortosa, 4t de Primària.
Contingut: Els orígens d'Artur Bladé: La població de Benissanet/ La vida i obra d'Artur Bladé/ Un qüestionari pels alumnes sobre Artur Bladé/ Imatges sobre Artur Bladé/ Els alumnes col·laboradors del dossier/ Les webs de recerca.
Descripció: 10 pàgs. + 12 enquestes.
Professor responsable: Xavier Xavarria
Alumnat: Momna Ashraf, Aicha Basiyd, Abdessamad Ben Haddou, Leslie Bustamante, Hamoussa Diane, Whalid El Khatabi, Mimoun Haddou, Anouar Hallouli, Gherardini Hurtadp, Zhara Igalf-Naalali, Otmane Loutfi i Victoria Piernagorda.

2. Dossier Artur Bladé Desumvila (1907-1995), CEIP Cinta Curto, Tortosa, 6è de Primària.
Contingut: Auca/ Breu estudi de la seua vida/ Estudi del poble natal d'Artur Bladé: Benissanet/ Les seues obres/ Premis/ Homenatge a la figura d'Artur Bladé
Descripció: 7 pàgs. (6 DIN A4 apegats sobre cartolina de colors).
Professora responsable:
Alumnat: Aleix Favà Altés, Josep Gasol Rodríguez, Sofia Cabeza Balboa, Kevin Fernández Moraes, Jaume, Nichita,
Joel Bel, Rodrigo Torres, Alona, Marti Albuixec, Inés Lacueva, Roxana, Dani, Joana, Nikol, Alba, Josep M., Joana F., Alisha, Hany , Jordi, Carlos i Maite.

3. Crèdit Variable Artur Bladé Desumvila (1907-1995), IES Julio Antonio, Móra d'Ebre, 4t d'ESO.
Contingut: NARRAR I DESCRIURE AMB ARTUR BLADÉ I DESUMVILA.
Els documents han estat elaborats durant les primeres sessions del segon trimestre del curs 2006-2007 pels alumnes de 4t curs d?ESO de l'IES Julio Antonio en el marc del crèdit variable de narrar i descriure que enguany s'ha dedicat a Artur Bladé i Desumvila.
Les activitats corresponen a dos exercicicis:
A) El primer consisteix a fer una presentació a partir de les idees que suggereix als alumnes el títol de l'obra L'edat d'or. L'objectiu és activar els coneixements previs a través dels elements paratextuals del llibre i veure quines són les idees i expectatives que aquests elements generen i que considerem com a estímuls a la lectura de l'obra. Una lectura que els alumnes podran fer de forma voluntària.
Per a realitzar l'activitat s'ha partit de la presentació inicial del llibre i de l'objectiu de l'exercici. Els alumnes en grup han fet una pluja d'idees i a continuació han començat l'elaboració de la presentació multimèdia, que la majoria d'ells desconeixia, han calgut per tant unes indicacions inicials per conèixer els programes.
B) Una interpretació de fragments del llibre. A partir de la lectura del llibre -total o parcial- els alumnes en grup han seleccionat algun fragment de l'obra i n'han fet una adaptació audiovisual. A més de la lectura, individual i a classe, el professor va presentar un model de guió i referències al llenguatge cinematogràfic i a les tècniques narratives. A l'aula van preparar els guions i el procés de producció. Posteriorment van fer les gravacions.
Descripció: CDROM.
Professor responsable: Josep-Sebastià Cid Català
Alumnat: 4t d'ESO del Variable del 2n trimestre del curs 2006/2007 "Narrar i descriure amb Artur Bladé Desumvila"

4. Crèdit Variable Artur Bladé Desumvila (1907-1995), IES-SEP de l'Ebre, 3r d'ESO.
Contingut: Crèdit de Síntesi
DESCRIPCIÓ: Exercici de l'assignatura Llengua catalana i literatura, elaborat Albert Aragonés Salvat, del Crèdit de Síntesi de 3r d'ESO realitzat a l'IES Joaquín Bau, de Tortosa, el curs 1998-1999.
Consta de 5 arxius: Crèdit de Síntesi/ CS (solucionari)/ Material de Suport/ Nou Document/ Text
Descripció: Carpeta, comprimida, amb 3,14 Mb, que conté els cinc arxius esmentats anteriorment.
Professor responsable: Albert Aragonés Salvat
Alumnat: Aplicable a 3r d'ESO.

5. Mural, CEIP El Temple, Tortosa

6. Auca, CEIP Benifallet, Benifallet

7. PPS sobre la vida i l'obra d'Artur Bladé Desumvila
Centre: IES Sòl de Riu
Professorat: Tomàs Camacho Molina
Descripció: PPS amb 22 diapositives amb l'objectiu de servir de suport al professorat de Llengua Catalana i Literatura, i al públic en general, per a donar unes nocions mínimes sobre la vida i l'obra d'Artur Bladé Desumvila (1907-1995).
Realitzat com a responsable de la Biblioteca Escolar puntedu.
L'autor ha comptat amb la col·laboració d'Albert Aragonés Salvat i Àngel Ismael Hierro
Mida: 3,19 Mb


 
MRP Terres de l'Ebre © 2007