logo-parc-cultural-foia Nuclis urbans: Ulldecona

Patrimoni. Modernisme. Molí d'oli de Cèsar Martinell
ulldecona moli de cesar martinell patrimoni modernisme

Nom: Molí d'oli
Localització: Passeig de l'Estació
Descripció:
Edifici modernista construït per Cèsar Martinell el 1923, en el qual destaca la barreja de rajola, maçoneria i pedra d' Ulldecona a l'exterior i, en l'interior, un preciós entramat de bigues al sostre. Es tracta d'un edifici compacte, quasi cúbic, de reduïdes dimensions -18,2 x 15,6m- delimitat per carrers i la via del tren. La teulada és a dues vessants, la qual cosa fa que la façana pareix que acabe en una espècie de frontó, coronat per un petit plafó decoratiu de formes corbes i pillarets en els extrems i angles de l'edifici. Les finestres del primer nivell tenen la llum dels seus arcs partida per uns pilarets a mena de mainells i les finestres del segon nivell simulen falsos arcs per aproximació de les filades de les rajoles.
El molí fou parcialment reconstruït en ser enderrocat durant la Guerra Civil. El promotor del molí va ser el "Sindicat Agrícola d'Ulldecona", fundat el 1916.

Més informació: Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
Qui som? | Mapa del lloc mapa del lloc | Altres | correu | Web creat el 01/01/2006 | Membre de wiccac | Última modificació:

©2006 Toni Forcadell Vericat: Creative Commons License Aquesta obra està sota una llicència Creative Commons. Visió: Mozilla Firefox 1024x768

Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! spam softcatalà tinet 36