logo-parc-cultural-foia Nuclis urbans: Ulldecona

Patrimoni. Noucentisme. Casa indiana

ulldecona patrimoni noucentisme indià
ulldecona patrimoni noucentisme indià
ulldecona patrimoni noucentisme indià
ulldecona patrimoni moucentisme indià
Nom: Casa indiana
Localització: C/ Sant Lluc, 27
Descripció:
Edifici cantoner amb façana principal al carrer Sant Lluc, 27, i lateral al c/ Comanda. Es tracta d'un edifici amb un arrebossat decoratiu de gravats. Estructuralment consta de planta, tres pisos i terrat. A la planta baixa hi ha una porta adintellada de rebranques de pedra, a més d'una finestra lateral enreixada. En els dos pisos superiors hi ha dos balcons amb reixa de ferro per nivell. I en el tercer balcó ampitadors més petits, corresponents a les golfes. Com a remat superior hi ha barana balustrada, amb pilons laterals i plafó decoratiu central en el qual dos angelets sostenen les lletres MC entrellaçades. L'arrebossat, llis en el primer nivell, s'ornamenta amb gravats vegetals i geomètrics centrals en els frisos de separació de nivells i en la representació central del primer pis -un home nu lluitant amb un animal mitològic alat- amb altres temes vegetals a sobre. Actualment la vivenda es troba deshabitada. L'estat de conservació de la façana es mitjà, i convindria una intervenció per netejar-la i consolidar l'arrebossat (comentari de 1985, a data de 2008 encara no s'ha fer res).

Història
En el sector central del segon pis hi ha la data 1919 gravada, entre emmarcament decoratiu. Li hem posat el nom d'indiana pels motius decoratius característic referents als immigrants catalans que van torna d'Amèrica durant el segle XIX, i sobretot després de la pèrdua de les colònies tras la guerra amb els EEUU, construint un tipus d'arquitectura amb elements i decoracions pròpies.

Més informació cliqueu:Qui som? | Mapa del lloc mapa del lloc | Altres | correu | Web creat el 01/01/2006 | Membre de wiccac | Última modificació:

©2006 Toni Forcadell Vericat: Creative Commons License Aquesta obra està sota una llicència Creative Commons. Visió: Mozilla Firefox 1024x768

Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! spam softcatalà tinet 36