logo-parc-cultural-foia Nuclis urbans: Ulldecona

Patrimoni. Antic hostal

ulldecona patrimoni honrats de barcelona
Nom: Casa dels ciutadans Honrrats de Barcelona
Localització: C/ Sant Cristòfol, 7
Descripció:
Vivenda entre mitgeres, de la qual interessa la façana, per trobar-se l'interior amb l'estructura original modificada. Consta de planta, lr. pis i golfes. El valor de la façana rau en el fet de tenir amples sectors construïts amb carreus de pedra regulars i ben tallats- sector central de la planta, base dels balcons i emmarcament d'un d'ells. A la planta baixa es troba la porta central formada per arcada de pedra amb grans dovelles; a banda i banda d'ella hi ha dues finestres, una d'elles petita i enreixada, i l'altra més gran, amb brandal de pedra.

Història
Pel punt del casc urbà on es troba i les característiques de la façana, podria situar-se la construcció de l'edifici original entre els segles XVI i XVIII -XIX. Resulta gairebé impossible de datar sense documentació per no encaixar dintre cap estil arquitectònic concret. Es tracta més be d'un tipus de construcció popular- senyorial. Va ser la dels ciutadans honrats de Barcelona, naturals de la vila d'Ulldecona.

Més informació:
GRAU, Ferran;, ROIG, Joan (2004) Ulldecona setcentista. Onada Edicions. Ulldecona.Qui som? | Mapa del lloc mapa del lloc | Altres | correu | Web creat el 01/01/2006 | Membre de wiccac | Última modificació:

©2006 Toni Forcadell Vericat: Creative Commons License Aquesta obra està sota una llicència Creative Commons. Visió: Mozilla Firefox 1024x768

Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! spam softcatalà tinet 36