logo-parc-cultural-foia Nuclis urbans: Ulldecona

Patrimoni. Modernisme. Casa de la Feligresa
ulldecona patrimoni casa de la feligresa
ulldecona patrimoni modernisme feligresa
ulldecona patrimoni modernisme feligresa
Nom: Casa de la Feligresa
Localització: Plaça de l'Església, 3
Descripció:
Vivenda entre mitgeres construïda en part sobre els porxos medievals, des dels quals s'accedeix al seu ineterior. Estuctura interna modificada modernament; es conserva la façana, d'estructura i decoració típicament modernistes.Sobre dues arcades corresponents als porxos, de perfil modificat d'arc tudor, s'aixequen tres pisos a la barana superior, mixtilínia amb perfil superior de rajola decorativa. En el lr .pis, dos balcons de tribuna central coberta amb cupulí força decorativista. En els pisos superiors hi ha dos gravats que representen la banda catalana dintre d'un emmarcament roimboidal, al voltant del qual s'organitzen motius decoratius que li donen singularitat -garlandes, llassos ...-. Darrerament ha estat reformat i rehabilitat -2002-.

Història
Aquest edifici va ser projectat per per l'arquitecte modernista Cèsar Martinell. Sobre l'esgrafiat decoratiu de la façana hi ha gravada la data de MCMXXI. Aquesta façana va estar força maltmesa i amb el sector superior d''arrebossat desprengut fins la rehabilitació del 2002, pintant-se a més de manera que ressalta força la decoració d'esgrafiat.

Més informació:
Coac
Qui som? | Mapa del lloc mapa del lloc | Altres | correu | Web creat el 01/01/2006 | Membre de wiccac | Última modificació:

©2006 Toni Forcadell Vericat: Creative Commons License Aquesta obra està sota una llicència Creative Commons. Visió: Mozilla Firefox 1024x768

Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! spam softcatalà tinet 36