logo-parc-cultural-foia Patrimoni i paisatge a la vall de Freginals i Ulldecona

Presentació

La Foia. Autor: T F V La Foia

El conjunt patrimonial de les pintures rupestres de Freginals i Ulldecona, dels poblats ibers, de l'ermita de la Pietat... són produccions d’un moment determinat de l'ésser humà, i com a tal, amb d’altres configuren un paisatge determinat en un moment concret. Tot aquest conjunt, pintures, ibers, castell, nucli urbans, camins..., immersos en un medi natural, conforma un paisatge, un veritable Paisatge Cultural.

La Foia és una vall situada entre les serres del Montsià i de Godall, tancada pel nord i oberta a la plana del Maestrat pel sud, on trobem les poblacions de Freginals, Ulldecona i Les Ventalles. És una zona rica en terres per al cultiu, amb oliveres a les vores i regadiu a la zona central, plena de margens, casetes de camp i camins per al seu pas natural.

La cubeta de la Foia té les mesures suficients, podríem dir que racionalment humanes, i uns límits físics (unitat geomorfològica), per poder delimitar els diversos paisatges que s’han anat articulant fins ara. A més a més, el conjunt de l’Ermita, a la vessant est de la serralada de Godall; el poblat de La Ferradura i el de La Cogula, a la vessant oest la Serra del Montsià; i el Castell, a la boca sud de la vall, són uns magnífics miradors des del qual podem observar els fenòmens i processos històrics que l’han configurat.


Molts del apartats de la web s'estan modifican per a una millor informació, gràcies per la vostra atencióQui som? | Mapa del lloc mapa del lloc | Altres | correu | Web creat el 01/01/2006 | Membre de wiccac | Última modificació:

©2006 Toni Forcadell Vericat: Creative Commons License Aquesta obra està sota una llicència Creative Commons. Visió: Mozilla Firefox 1024x768

Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! spam softcatalà tinet 36