BIRLES PINELL
Associació Cultural Pi del BroiLes birles són un joc molt antic i molt estès arreu del món. Al Pinell de Brai és jugava a principis de segle a les diferents tavernes que hi havia al poble. El joc està format per sis birles que es planten al terra i tres birlots, i consisteix en fer caure les birles plantades tirant els birlots i aconseguint que només quedi una birla plantada, això s'anomena " fer feta ".

Un dels actes del I aniversari del´associació fou una tirada de birles. Desprès de posar-nos en contacte amb gent de poblacions veines on ja feia temps que s´havia recuperat el joc i participaven en el CAMPIONAT INTERCOMARCAL DE BIRLES varen col·laborar en l'organització d'aquesta tirada, això ens va ajudar a recuperar un joc que havia format part dels nostres avantpassats i que feia molt de temps que havia quedat perdut.

 Joc de Birles

 

Actualment la secció de Birles Pinell de l' Associació Cultural Pi del Broi participa en el campionat intercomarcal juntament amb: Corbera d'Ebre, La Fatarella, Vilalba del Arcs, Rasquera, Xerta, Masboquera, Vandellós, L'Hospitalet de l'Infant, Tivissa, Benissanet, Colldejou, Pratdip, Alforja, Montroig del Camp i Reus.

El calendari de competició per a l'any 2006 és el següent:

MES DIA LOCALITAT   DIA LOCALITAT   DIA LOCALITAT   DIA LOCALITAT
Març     12 Rasquera              
Abril 2 Reus               30 Corbera
Maig 7 Cambrils 14 Horta 21 Vandellòs       
Juny        11 Pinell 18 Alforja       
Juliol 2 Pratdip 9 Colldejou 16 Benissanet 23 Masboquera
Agost 6 Monroig               27 Vilalba
Setembre 3 Fatarella 10 Tivissa 17 Xerta       
Octubre        8 L'Hospitalet        

 

 

Tirant a birles

 

 

                          

Pàgina Principal - Revista Fatumer - Excursionisme - Teatre - Cap de dansa