Cada dos anys la Federació Catalana de Pessebristes promou la Biennal del Pessebre Català. L'organització d'aquestes exposicions va a càrrec d'una de les associacions que formen part de la federació.
La biennal del 2008, que era la dotzena edició, es va fer a Tarragona, i s'emmarcà dins dels actes, que es desenvoluparen durant el desembre del 2008 i el gener del 2009, amb motiu del vuitantè aniversari de l'Associació Pessebrista de Tarragona.

Però, coincidint amb aquesta, es van organitzar cinc exposicions més. La 1a. Mostra de Pessebres de la Mediterrània, on es van aplegar treballs procedents de les regions banyades per aquest mar. Una exposició retrospectiva on es mostraven diorames realitzats per als pessebristes tarragonins al llarg de la història de l'APT. Una tercera amb diorames bíblics d'Antoni Sans i una quarta, 200 any de figures de pessebre, a la Diputació amb figures de diferents autors, moltes de les quals difícils de veure, ja que formaven part de col·leccions particulars. Per últim l'exposició de diorames "Monogràfica Daniel José Pons" a la seu social de l'entitat del carrer de Girona.

Però abans, l'11 i 12 d'octubre, Tarragona va acollir la 39a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears

 .