Durant els dies 11 i 12 de d'octubre Tarragona va acollir la 39a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears. La nostra associació va ser l'encarregada d'organitzar-la i va ser el primer dels actes a celebrar amb motiu del 80è aniversari.
A la trobada d'enguany es van programar diferents actes i com a novetat va durar dues jornades. Els pessebristes que van participar en els actes de dissabte al matí, es van desplaçar a la Conca de Barberà per fer-hi diverses visites. Al matí es va visitar Montblanc, on hi ha el Museu del Pessebre que està construint el pessebrista Ismael Porta. Tot seguit, es van desplaçar fins a l'Espluga de Francolí, on hi ha el Museu de la Vida Rural, i on es pot veure una magnífica col·lecció de figures de l'escultor Josep Traité que mostren costums i oficis ara en desús. El museu també disposa d'una sala amb una col·lecció de diorames però malauradament no es va poder visitar, ja que actualment està tancada al públic. El dinar es va fer a l'Hostal del Senglar, al casal de l'Espluga. En acabat, es va anar cap al Monestir de Poblet, on es va fer una completa visita guiada.
Els actes de la tarda de dissabte estaven quasi tots relacionats amb la vella Tarraco. Primer, al voltant de la maqueta que hi ha a les voltes del Pallol, en Magí Seritjol, coordinador de les Jornades Tarraco Viva, ens acostà a la vida quotidiana dels tarragonins de fa 2000 anys. Tot seguit, es va assistir a la inauguració de l'exposició retrospectiva de diorames de l'associació. L'acte va estar presidit per la Sra. Rosa M. Rossell, tinent d'alcalde de Patrimoni, el Sr. Josep Porta, president de la Federació Catalana de Pessebristes, i el Sr. Josep M. Borrut, vicepresident de l'associació. Tot seguit, es va poder fer una visita guiada per les muralles romanes. Per acabar, es va sopar on es coneix com el local més antic d'Europa, el restaurant "Les voltes".
L'endemà, diumenge, lliurament d'acreditacions i esmorzar sota la carpa del Camp de Mart. Tot seguit, les autoritats locals van rebre els presidents de les 37 entitats que van participar a la trobada. Posteriorment, es va visitar el Mercadet de Pessebres, i s'inicià el recorregut corresponent al Jubileu de Sant Fructuós tot visitant la part alta de la ciutat. A les 11 h, missa solemne a la Catedral presidida per l'arquebisbe l'Excm. i Rev. Dr. Jaume Pujol. Al final, es va beneir el penó de l'associació. Tot i la pluja, en sortir de la Catedral es va fer la fotografia oficial de la trobada, això sí, els que hi van ser, sota del paraigües. Els que seguien el Jubileu el van acabar a l'amfiteatre. Tot seguit, els prop de 300 pessebristes es van reunir en un dinar de germanor a l'Hotel Imperial Tarraco. Després dels parlaments, la trobada es va cloure amb el lliurament del fanalet a l'Associació de Betlemistes Francesc Rosselló de Balears, que organitzarà l'any vinent la 40a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears. .