MOVIMENT DE MESTRES
DE LES TERRES DE L'EBRE
PER A LA RENOVACIÓ PEDAGÒGICA
retrocedir E-mail MRP Terres de l'Ebre
Resum Jornada

La literatura oral i el seu aprofitament a l'aula

 

     
 


El Moviment de Mestres de les Terres de l'Ebre, ha realitzat amb un èxit total d’assistència, més de 100 persones, la Jornada Pedagògica sobre la literatura oral. Els objectius fonamentals eren divulgar els materials ja existents, i propiciar la recerca rondallística a les nostres terres.

La Jornada, era la primera que l’MRP feia a la nova seu de la Fundació Universitària Doctor Manyà (FUDM), de Tortosa.

L’inauguració a càrrec de l’alcalde de Tortosa, Sr. Joan Sabaté, que animar a afiliar-se a l’MRP. El Delegat Territorial d’Ensenyament Sr. Xavier Vega, presentà la jornada. Recordà que la primera reunió, amb una entitat, com a delegat territorial, fou amb la junta coordinadora de l’MRP.

Els conferenciants: Carme Oriol, professora de la URV i Doctora en Filologia Catalana, que ens explicar el marc teòric de la recerca rondallística i les possibilitats a la nostra zona; Àngels Ollé, professora de la URV que ens feu una exposició de contes basant-se en els valors i contravalors de les seues il·lustracions; i l’escriptor, Manel Joan Arinyó ens explicar, d’una manera molt divertida i amena, aspectes de la nova rondallística, sobretot de llegendes urbanes. Totes les persones assistents reberen el CD “Cantem i contem”.


  
MRP Terres de l'Ebre © 2004