NOVEL·LES
   TAC 12 TV. 26/10/2017
El somriure del viking. Capital Books. Barcelona, 2017  
 
L’any 1012 de l’era cristiana, amb gairebé vuitanta anys, el geògraf Ibn Mehzín at-Turtuxí recorda el fet que va marcar el seu destí: l’arribada dels vikings a l’Ebre l’any 948.

Els guerrers del nord remunten el riu amb quatre naus  
i pacíficament estableixen un campament no gaire lluny del castell d’Amposta i de la ciutat de Turtuxa, que aleshores marcava la frontera amb els regnes cristians.  
Ibn Mehzín estarà al servei d’Aslak, el cap dels vikings,  
home carismàtic, dotat d’una insòlita habilitat per a la  
guerra, però també per negociar i treure avantatge sobre els seus enemics. En una Turtuxa on conviuen diferents cultures, els vikings voldran aconseguir el poder, sempre en mans dels més forts, cruels i astuts.

   TAC 12 TV. 15/12/2016
La mort sense ningú. Llibres del Delicte. Barcelona, 2016 
 
L’aparició del cadàver d’un ciclista al pont del Diable de Tarragona, amagat de manera matussera entre fulles i apartat del corriol per on circulava, inicia la investigació del sotsinspector Vidal, que aviat descobrirà que es tracta d’un mort que no plora ningú. Un cas que ningú no té interés a resoldre.
 
La mort sense ningú és el primer cas del sotsinspector Vidal, antic professor de filosofia ficat a mosso d’esquadra.

El gos suïcida. Arola Editors. Tarragona, 2012 
 
Albert Morell, un professor de literatura encallat en la redacció d’una tesi angoixat per la precarietat econòmica d’una feina mal pagada a París, accepta sense cap convenciment l’encàrrec d’escriure les memòries d’un prohom francès en un mas aïllat a Provença. Res no serà com espera per la presència d’un vell tan afable com inquietant, que amaga qui sap quin passat i quines intencions, d’un gos esquerp, silenciós i obstinat, d’un pintor estrafolari que crema els quadres i d’un estrany sociòleg d’activitats poc confessables. Un mà a mà sorprenent i ple de revolts per fer aflorar ambicions, conviccions, pors, indecisions. Qui és el vell i què vol? Qui és el mort? Matar i viure. I viure matant.

"Una aconseguida intriga psicològica amb la progressiva presa de consciència del protagonista respecte al fet que l'utilitzen per a un fi pervers."
Peix de gat. Arola Editors. Tarragona, 2011 
 
Tarragona, 20 de novembre de 1975, el mateix dia que s’anuncia la mort de Franco, el foc destrueix La Tereseta al varador del barri pescador del Serrallo. És el punt d’arrencada perquè compareguin un vell pescador estranyat als Mars del Nord, un mestre enamorat que escriu cartes que no enviarà, un cadàver que atraca al port, un falangista amb cinc dits del peu perduts a Leningrad i una dona vigilada per una Singer, entre molts altres. I un silenci de mots engabiats i dolors vells incapaços de contenir les ganes de viure. Veritats i mentides que volen com gavines en un cel de postguerra i s’entrellacen en una xarxa de renúncies i desitjos. Escrita amb un llenguatge ric i viu de marcat accent mariner, Peix de gat és una història d’una gran humanitat.
El mercant. Ed. Columna. Barcelona, 2005 
 
Un home, Sean, arriba apressat al port de Long Beach perquè ha d’embarcar com a passatger al buc de càrrega Shadow S. Esta nerviós, acaba de barallar-se amb el taxista, que es perdia entre els molls i ara té por que la nau hagi salpat sense ell. Però no, veu el mercant i hi puja decididament. Sense saber-ho, està a punt d’entrar en un infern imprevisible. A El mercant Jordi Tiñena crea amb mestria un ambient ofegador, inquietant, en què el lector, si es posa a la pell del protagonista, viatjarà fins a la més íntima de les seves angoixes. El resultat és un llibre àgil, que no deixa indiferent, i que s’endinsa en els límits de les persones i la delicada frontera del bé i del mal quan la supervivència està en joc. És una història kafkiana, que parteix d’un atzar que absurdament criminalitza un innocent.
L'ombra del coronel. Ed. Arola. Tarragona, 2002 
 
Catalunya, 1952. Després d'uns anys de captiveri en un camp de concentració, Floreal Bellmunt arriba a una petita ciutat disposat a refer la seva vida. Tanmateix, no és l'únic que sap que ha perdut la guerra civil. El coronel Sales, que tothom compta entre els vencedors, també se sent vençut. A diferència de Floreal, però, el coronel acaricia la idea de la venjança i està disposat a utilitzar tots els ressorts del poder que conserva per dur-la a la pràctica. Floreal esdevé, a pesar seu, una peça més en el tauler de la partida que el vell coronel està decidit a jugar. Itinerari personal i història d'un país s'entrellacen en un tot.

Disponible també en braille.
Catalunya Cultura 2003.(32:54)
Dies a la ciutat. Ed. El Mèdol. Tarragona, 1999 
 
Dies a la ciutat és una història ambientada en el segle XVI que posa en contacte a un vell inquisidor i a un contrabandista provençal als carrers de la Tarragona universitària de l'arquebisbe Agustí. Un novel·la en què ningú és exactament qui sembla ser.

Aquesta novel·la va guanyar el Premi de Narrativa Pin i Soler de Tarragona (1998). El jurat estava format per Joan Perucho, Ignasi Riera, Àlex Broch, Agustí Pons i Jordi Cervera.
El comediant de Perpinyà.
Ed. de la Magrana. Barcelona, 1997

El comediant de Perpinyà és una novel·la ambientada en el segle XVII. Comença l'any 1659, quan les comarques catalanes del Rosselló, el Conflent i part de la Cerdanya van passar a sobirania francesa amb la firma del Tractat dels Pirineus. Dividida en dues parts que transcorren a Perpinyà i París, és la història d'un professor de retòrica de Perpinyà que ambiciona triomfar com a autor teatral, fascinat per la figura de Molière, sota les tensions que l'afrancesament forçós d'aquesta part de Catalunya va comportar.

Aquesta novel·la va ser finalista del Premi Llorenç Villalonga de Novel·la 1996, de Palma de Mallorca. El jurat estava format per Jordi Coca, Alexandre Ballester, Perfecto Cuadrado, Oriol Castanys i Anick Lapointe.
La dona del grill. Ed. de la Magrana. Barcelona, 1996
 
Una novel·la ambientada en la Barcelona del s. XV. Una història d'amor i d'alcavoteria inspirada lliurement en uns fets reals, el procés judicial dels quals va ser publicat per Jaume Riera sota el títol El cavaller i l'alcavota, l'any 1973.
Els vespres de don Magí Castellarnau.
Ed. de la Magrana. Barcelona, 1995
 
Don Magí, un noble tarragoní del s. XVIII, esperit inquiet i il·lustrat, aventurer, taxidermista i elaborador de vi, a qui la vida ha obligat a viure de manera diferent a com hauria volgut, descobreix ja gran que es capaç de tenir il·lusions i decisió per viure-les. Un relat que captura l'atenció del lector des de la primera frase: "Recordi, don Magí, que vostè ha de fer grans coses, avui".
Un dia en la vida d'Ishak Butmic. Ed. Bromera.
Alzira, 1995 / Onada Edicions. Benicarló, 2014

Una novel·la sobre el setge de Sarajevo que reconstrueix la vida possible d'un conjunt de personajes sota l'atenta mirada d'un franctirador. Un homenatge a les víctimes de la agressió i una denúncia de la violència etnicida de la guerra i de la llarga passivitat d'Occident.

Aquesta novel·la va guanyar el Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira (1994). El jurat estava format per Joan Cavallé, Pere Grande, M. Àngels Moreno, Maria Antònia Oliver i Heike van Lawick.
Mort a Menorca. Eds. Columna / Proa. Barcelona, 1994

Una narració ambientada en el s. XIX que, en forma de joc literari i amb una trama aparentment fulletinesca qüestiona la fragilitat de les certeses i els enganys de la memòria. Novel·la amena i sorprenent, on el despotisme del poder es presenta, deformadament, en la relació d'un novel·lista i el seu ajudant.

Aquesta novel·la va ser finalista del I Premi de Novel·la Carlemany (1994). El jurat estava format per Elidà Amigó, Miquel Alzueta, Joan Carreras, Gabriel Janer Manila i Isabel-Clara Simó.