Ir a la versión castellana

  Pàgina preparada per a 
una resolució de 800 x 600

Els jesuïtes
i les seves accions a la COPEAl rebre el document la cope, veu d'església? de Cristianisme i Justícia vaig enviar aquest e-mail:

Subject: Re: sobre la COPE
Date: Sat, 12 Nov 2005 20:41:31
From: Miquel Sunyol
To: Cristianisme i Justícia

Hola:

Com institució que sou de la Companyia de Jesús, a la qual jo també pertanyo, el primer que hauríem de dir al parlar de la COPE és que la Companyia de Jesús és accionista d'ella.

Faig aquesta afirmació fonamentant-me en:

A la darrera Trobada Anual de Missió Obrera (la corresponent a 2004, però que potser es va fer a principis de 2005), a la qual va assistir el P. Provincial d'Espanya, Elías Royón, aprofitant que va sortir d'esquitllada el tema de la COPE, jo vaig preguntar -fent un incís- si la Companyia de Jesús tenia alguna relació amb la COPE, pregunta que -sense dir-ho- anava dirigida al P. Provincial.

El P. Provincial va fer com si no hagués oït res.

Una estona més tard, un company de la Bètica, aprofitant la seva intervenció, va voler aclarir que la Província d'Andalusia posseïa un paquet d'accions de la COPE. Va explicar que havien estat a canvi de la cessió d'emisores locals de la Companyia a la COPE.

El P. Provincial d'Espanya va seguir amb la boca callada.

Si feu alguna indagació i la resposta no s'ajusta a aquesta explicació, desitjaria que m'ho diguéssiu.

Adjunto "recorte" de la foto oficial de la Trobada, a on surten el que va fer la pregunta, el que no va obrir la boca i el que va donar la resposta (apareixen dos companys de la Bètica).

Miquel Sunyoltrobada_2004 (3K)

La foto

També hi surt a la foto el qui m'ha enviat el següent e-mailL'e-mail dirigit a Cristianisme i Justícia també el vaig enviar -com CC- als dos companys de la Bètica, un dels quals em responia dient-me:

Subject: Re: COPE
Date: Mon, 14 Nov 2005 12:02:10 +0100
From:
To: Miquel Sunyol

Miquel:

¿Cómo sigues, aparte de menos comunicado?

Primero, gracias por el envío de esa foto y por tu carta a Cristianisme i Justícia.

El tema COPE (no ya sólo la protesta por el contenido y el tono, sino el específico de la participación accionarial de la Compañía) viene siendo recurrente en los últimos días. Lo hemos tratado en la Comisión Provincial de Accion (¿o es de apostolado?) Social y le hemos hecho llegar al Provincial de Andalucía nuestra petición.

También en la reunión del Grupo Fomento Social, además de verbalmente en la reunión, le hemos hecho llegar una carta (firmada, creo por unos 11) al Provincial de España.

[...]

Un abrazo.

Per a nosaltres jesuïtes

Gràcies per la visita
Miquel Sunyol

sscu@tinet.cat
25 Novembre 2005
Per dir la teva Pàgina principal de la web

Pàgina de"Coses de jesuïtes"Temes teològics          Temes bíblics        Temes eclesials          Coses de jesuïtes
Catequesi nadalenca (2000)      Catequesi eucarística (2006)    Catequesi sobre el Parenostre (2012)       Catequesi sobre l'error del Déu encarnat (2014-2016)
Fragments de n'Alfredo Fierro       Els amics de Jesús ¿pobres o rics? (2014)
Spong, el bisbe episcopalià (2000)     Teología Indígena (2001)      Fernando Hoyos (2000-2016)     Amb el pretext d'una enquesta (1998)