La convicció irresponsable del PP de les Terres de l’Ebre

El PP de les Terres de l’ebre escriu a la premsa invocant la socorreguda distinció de Max Weber entre ètica de la responsabilitat i ètica de la convicció per a justificar que la seva vergonyosa i claudicant acceptació del PHN cuinat des de Madrid "és actuar des de la responsabilitat".

Amb una sorprenent inversió dels termes weberians, resulta que quan defensen i lloen aquest PHN diuen que estan actuant "des de la responsabilitat" i que cal "situar-se dins del principi de realitat" ja que com "el PHN és una política d’Estat que afecta més interessos que els nostres", ens acabarà portant tota mena d’avantatges

La responsabilitat d’un polític –i més de les Terres de l’Ebre- és informar-se de les conseqüències que aquest Pla comportarà, i no invocar estampes de realitat virtual. No cal repetir aquí la unanimitat que han mostrat els científics sobre les desastroses conseqüències que ens comportarà aquest pla. I el PP ens parla de responsabilitat?

La patètica defensa del PHN del PP de les Terres de l’Ebre només és explicable des de la convicció. Al seu article recorden que també es "correcta des d’un punt de vista ètic". Es tracta, expliquen, de "prescindir d’aquells que contradiuen els nostres plantejaments…". Suposo que per això el PP ignora els tècnics, els científics i també la majoria d’aquest poble. Imagino que els del PP s’hauran dit a si mateixos: "A Madrid manen els nostres, en conseqüència tot el que decideixen i fan està ben fe; natros no els hem de contradir. Ells sempre tenen raó". Amb aquesta convicció ja en tenen prou i no calen més arguments, com aquell que deia right or wrong, my country.

Ignoro si el mantenir cadires i sous ajuda a abonar aquesta insostenible convicció. De tota manera hem vist com molts regidors del PP de les Terres de l’Ebre han amb la seva dimissió han anteposat la responsabilitat de defensar el seu territori a una convicció que només es pot mantenir des de l’autisme o la mala fe, una convicció irresponsable.


-Tornar als escrits d'Enric Carbó
-Envia'm comentaris, crítiques o el que vulguis