  |
 |
 |
 |
 |
 |
|
- Les olives de dalt
- Les olives del terra
Això es fa ja que les de dalt de l'albre tenen menys
acidesa, valen mes diners i per tant l'oli surt més bo.
|
   
|
|
- Un cop portades les olives al molí aquestes pasen per una
serie de màquines per les quals se'ls hi treuen les impureses
per tal que estiguin netes per a la futura molturació.
|
- El primer pas es la molturasio i això ho aconseguim amb unes
rodes "Americanes" que van giran i alhora triturant les olives
fins aconseguir que la pasta de l'oliva tingui la
base liquida adequada.
|
|
|
- Posteriorment es prepara la vagoneta per començar el peu,
això tracta de posar un cubell de pasta d'oliva a un cofí i amb
l'ajuda de les mans escampar-ho per tot aques homegeniament i
així amb tots els cofins fins aconseguir pujar tot el peu.
|
- Llavors rapidament s'ha de posar la vagoneta a les prenses
mecaniques per a que aquestes apretin mitjançant la pressió els
cofins per a que surti el mes oli possible pels cofins.
|
|
|
- Aquest oli que surt va a parar a una zona on hi trobem unes
piles que s'anomena zona per decantació, ja que l'oli es deixa
reposar i es separa per la densitat l'oli de l'aigua, i
d'aquesta manera es va trasvassant l'oli d'una pila a l'altra i
a l'ultima ja tenim l'oli d'oliva Can Subirats.
Tornar a dalt !!!! |
- Proces elaboració(versió
pdf)-
 |
|