-Primera prensada en fred-
INDEX ELABORACIO PRODUTES   CISTELLA COMPRA CONTACTAR
Can Subirats " l'oli d'oliva com avans, artesanal"
  • En primer lloc es colleixen les olives de l'arbre i es separen en dues classes :

             - Les olives de dalt

 

             - Les olives del terra

 

Això es fa ja que les de dalt de l'albre tenen menys          

acidesa, valen mes diners i per tant l'oli surt més bo.

 

CAN SUBIRATSoli d'olivaOLI D'OLIVA Can Subirats

 

  • Un cop portades les olives al molí aquestes pasen per una serie de màquines per les quals se'ls hi treuen les impureses per tal que estiguin netes per a la futura molturació.

 

  • El primer pas es la molturasio i això ho aconseguim amb unes rodes "Americanes" que van giran i alhora triturant les olives fins aconseguir que la pasta de l'oliva tingui la      base liquida adequada.

 

 

 

  • Posteriorment es prepara la vagoneta per començar el peu, això tracta de posar un cubell de pasta d'oliva a un cofí i amb l'ajuda de les mans escampar-ho per tot aques homegeniament i així amb tots els cofins fins aconseguir pujar tot el peu.

 

  • Llavors rapidament s'ha de posar la vagoneta a les prenses mecaniques per a que aquestes apretin mitjançant la pressió els cofins per a que surti el mes oli possible pels cofins.

 

 

 

 

  • Aquest oli que surt va a parar a una zona on hi trobem unes piles que s'anomena zona per decantació, ja que l'oli es deixa reposar i es separa per la densitat l'oli de l'aigua, i d'aquesta manera es va trasvassant l'oli d'una pila a l'altra i a l'ultima ja tenim l'oli d'oliva Can Subirats.

 

 

Tornar a dalt !!!!

- Proces elaboració(versió pdf)-