WWW.CORALTERPSICORE.ORG

La musa Terpsícore
Glossari Mitològic

    A la mitologia grega Terpsícore és una de les nou muses nascudes fruit de nou nits d'amor entre Zeus i Mnemósine. Divinitats del cant i de la dansa eren venerades com a  de les fonts i fou norma d'invocar-les en començar qualsevol cant poètic. Els seus noms eren Clío, Urània, Melpomene, Talia, Terpsícore, Erato, Cal·líope, Euterpe i Polímnia. Les ninfes vivien al Mont Parnàs, on Apol·lo hi passava moltes estones i es trobava amb elles.
    Així, es va adonar de que cadascuna tenia qualitats especials i gustos molt particulars. Aleshores els hi proposà presidir-les a títol de germà gran.
    Van formar una companyia indissoluble, consagrada exclusivament a celebrar les arts, l'honor i la glòria del món i els va assignar a cadascuna una funció, essent
Terpsícore la musa de la poesia coral i de la dansa.
    A lloms de Pegàs van ser transportades a l'Olimp on totes les divinitats d'aquell celestial Imperi aculliren amb satisfacció els plaers que els hi oferien les muses. Apol·lo guiava els seus cants i les seves danses i així foren celebrades pels poetes.

   
En mitologia es diu que Terpsícore i el déu Aqueloo, van ser els pares de les sirenes.

 

Tornar a l'inici en una pàgina nova