LA CANONJA FA TEMPS... 

Fotografies tretes del llibre "LA CANONJA FA TEMPS 1853-1940" colĚlecciˇ "LIRA-2" Ed. per l'Orfeˇ CanongÝ

1930 Arc de l'Abadia edifici situat al costat de l'església de la Parròquia de Sant Sebastià. Té l'entrada antiga sota El porxo i la moderna des del replà.
Casa de la vila, situada a la Raval a la façana i figura una placa amb data 1883
1930 Carrer de Masricart, avui Major de Masricart, al final a la esquerra, la Hisenda de Cals Perduts, actualment enderrocada.

  
1911 Baixador del F.C. avui enrunat.
1930 Carrer de Mar, avui carrer Marina. A la dreta i dins de la plaša Angel GuimerÓ, avui   Plaša del Mestre Gols, s'hi trobava un abeurador.

  
1911 Carrer de Masricart. Fou poble, a l'any 1847 es produÝ la fusiˇ dels pobles de La Canonja i Masricart, des de les hores tenim un sol poble, LA CANONJA. En aquelles dades existia una fita que assenyalava la partiˇ del terme, davant de la casa coneguda com a  "CAL RASQUERES"   amb el wÓter a La Canonja i la resta a Masricart. Noteu la  tranquilitat del carrer sense trÓnsit de vehicles. UN RECORD PER LA HISTORIA

1932 Raval MaciÓ.
Societat "LA NOVA AMISTAT" més conegut i anomenat com " EL CASINO"

  
1911  El Raval Carrer principal, la font pública i l'arbre han sobreviscut tots els canvis.

1934 Plaša del Castell de Masricart. A la dreta de la fotografia, la casa del Brosa, que a primers de l'any 1984 fou enderrocada per obrir l' Avinguda Casrrasco i Formiguera eix d'uniˇ entre el Poble de La Canonja i el Barri de Bonavista. A la fašana del Castell i damunt del portal d'entrada hi ha l'escut feudal que fa uns anys en fou arrencat.
1929 EsglÚsia de Sant SebastiÓ MÓrtir. L'altar major estÓ dedicat al Sant. Sembla que fou edificada a mitjans del segle XVIIIŔ


EsglÚsia de Nostre Senyora de l'Esperanša al costat l'antic cementiri de Masricart al fons el Castell de Masricart, l'edifici mÚs antic de La Canonja. Se sap que l'any 1128 fou concedit en feu reial per bastir-hi un castell damunt un poblat romÓ tot en runes. Fou reedificat el segle XVI
Carrer de Masricart un grup de gent a la sortida de missa de l'EsglÚsia de Nostre Senyora de l'Esperanša al fons el Castell avui recuperat definitivament per el poble com a centre cultural, i bliblioteca.


Publicitat: