Escut Poblet

Escut Poblet

ELS RECINTES INTERIORS DEL MONESTIR DE POBLET

Una vegada travessem la Porta Reial, arribem al Claustre Principal, al voltant del qual es troben les estances principals del Monestir


Al travessar la Porta Reial arribem a un pati d'entrada i després al vestíbul. Aquest està cobert per dos trams de volta de creueria i comunica amb el claustre per una porta romànica avui molt deteriorada.

En aquest vestíbul hi donaven les estances reservades als conversos, així, a la dreta, al primer pis hi havia el dormitori, a la planta el cubar (actualment utilitzat com a locutori o sala de visites) i a l'esquerra el menjador, transformat més tard en celler. Claustre Poblet

Arribem al Claustre principal, iniciat l'any 1208, gràcies a una donació del comte Ermengol VIII d'Urgell (els documents parlen també d'una promesa de donació de Jaume I el 1226).

Les obres es perllongaren durant tot el segle XIII i per això podem observar la confluència de dos estils de construcció: els finestrals romànics de la nau de migdia i els finestrals gòtics de les altres tres, així com la coberta de creueria de tot el claustre.

S'ha de dir també que Poblet té dos claustres més: el de Sant Esteve i el del Locutori, encara que la visita no els inclou.

Totes les estances principals del monestir donen al Claustre.


Així, a la nau de Ponent hi ha la porta que dona entrada al claustre. També era el camí que seguien els conversos per accedir a l'església per la porta del fons.

A la nau de Tramuntana hi donen:

A la nau de Llevant hi trobem:

A la nau del Migdia del Claustre es troba l'Església.

Tornar a la pàgina Principal de Poblet .../... Seguir l'itinerari: L'Església
Angel Blasco / Febrer 1997