MANIFEST LLEGIT AL FINAL DE LA MANIFESTACIÓ DEL 22 DE MARÇ DAVANT LA SUBDELEGACIÓ DE GOVERN


La Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau, les organitzacions i moviments polítics, sindicals i socials que li donen suport en la lluita contra la guerra i tota la ciutadania que ve participant en les diferents accions que es convoquen, DECLAREM:

La guerra és un mecanisme que utilitzen els poderosos per defensar els seus interessos geoestratègis i econòmics per sobre els de la població.

El 15 de febrer va significar una fita històrica al suposar l’inici d’una dinàmica en què milions de persones a tot el món vam unir veus i accions per dir No a la guerra!

Malauradament, els poderosos (Bush i Blair amb el suport servil de l’aprenent de “lider mundial”, Aznar, al capdavant del seu govern d’im-populars) no han escoltat el clamor, han menyspreat la voluntat de la ciutadania i –saltant-se, fins i tot, les seves pròpies regles, les disposicions del Consell de Seguretat de l’ONU- han atacat el poble d’Iraq.

Cal recordar que aquesta guerra és il·legítima per què el seu objectiu és la rapinya, il·legal perquè vulnera qualsevol suposada legalitat internacional i immoral perquè ocasionarà nombroses víctimes innocents entre una població que ja ve patint les conseqüències d’un embargament cruel.
 
Pensar que la guerra era una possibilitat molt probable i real no ens ha estalviat la frustració, la impotència... la ràbia al conèixer l’inici dels atacs. Tampoc ens ha estalviat angoixa i patiment als què, en el cas de la població iraquiana, s’afegeix mort i destrucció.

Malgrat tot no ens podem quedar en una impotència paralitzadora., cal reconduir la ràbia i, de forma serena però radical, continuar lluitant contra la guerra i el sistema econòmic que la genera.

Més concretament, EXIGIM:

·    El cessament immediat de l’agressió
·    La dimissió del president Aznar i el seu govern bel·licista
·    La retirada de qualsevol efectiu militar espanyol que participi en la guerra i la no utilització de cap instal·lació, militar o civil, amb finalitat bèl·liques.
·    Fora vaixells de guerra del Port de Tarragona

Alhora ens comprometem a IMPULSAR:

·    Gestions per portar Bush, Blair i Aznar davant el Tribunal Penal Internacional
·    Un boicot als productes i marques dels Estats Units d’Amèrica 
·    Gestions i accions en favor d’una VAGA GENERAL contra la guerra
·    Una campanya d’objecció fiscal per tal que el No a la guerra, no en el nostre nom! hi puguem afegir No amb els nostres diners!

Tornar a la pàgina principa Volver a la página principal