TARRAGONA, PATRIMONI DE LA HUMANITAT O DE L' OTAN

     Paral·lelament a la Campanya "Tarragona Patrimoni de la Humanitat", les autoritats de la  ciutat  obren  el  port  als  vaixells  de  l'OTAN al Mediterrani,  emmascarant-ho com una operació purament comercial. Però molt be saben que darrera la parafernàlia  dels  vaixells de guerra,  es troba una realitat  no  tan   fascinadora, que invitem a mirar amb sentit crític.

1.- L'OTAN no és garantia de democràcia ni de respecte als drets humans. Per mostra dos botons:
Turquia:  país membre de l'OTAN, és  un  estat  tutelat  pels  militars  on  darrerament  s'ha il·legalitzat el partit majoritari de l'oposició.  Manté des  de fa anys una guerra interna contra una part de la seva població, el poble kurd. L'any 1996 en aquesta guerra bruta va haver-hi 20.484 detinguts, 190 dels quals van morir després d'ésser torturats;  48  persones més van morir víctimes de grups paramilitars.
Estats Units:  Aquest país porta un llarg historial d'intervencions militars al marge o en contra dels  Organismes  internacionals: Panamà, Granada, bloqueig a Cuba, etc.  És un dels quatre països que no han signat el conveni internacional contra les mines anti-persones. Amb la qual cosa demostra que  els  interessos  de  la  seva  indústria militar pesen més que els milions de víctimes d'aquestes mines arreu del món.
2.- L'OTAN no és garantia de pau.  Els grans exèrcits i les intervencions massives (Iraq, Somàlia...) han demostrat la seva inutilitat en  la  resolució  dels  conflictes.  Les  úniques  vegades que una força militar ha estat útil, i no sempre,  és  quan  és  un  petit  contingent  que  no intervé  sinó que fa de garant d'uns acords presos amb anterioritat. Aquest és el cas de Bósnia, però també en aquest cas s'ha de dir que els mateixos països de l'OTAN: Alemanya, França, Itàlia... van boicotejar el paper de l'ONU i van propiciar que l'OTAN la suplantés.
En  tot cas les  vies  diplomàtiques i la prevenció dels conflictes, aquesta última molt oblidada, són les úniques eines adequades en la resolució dels conflictes internacionals.
3.- L'OTAN és l'expressió dels interessos d'uns quants països d'Europa més EEUU i Canadà. Dintre d'aquest nucli la direcció, pel pes militar i econòmic, correspon als EEUU.
4.- L'OTAN és una despesa enorme i injustificada.  A  l'Estat  Espanyol,  14.200 milions de  pessetes  del  pressupost  de  1997  van  anar  a  l'OTAN, entre la aportació ordinària i la aportació  al  desenvolupament  de  l'avió  de combat europeu.  Això,  quan  s'està  reduint  la despesa social (atur, sanitat, etc.) no té nom.
5.- L'OTAN  és  una  font  d'ingressos  pel  complex  industrial militar. Aquest "lobby", representat  arreu  del  món,  no  té  escrúpols  en inflar qualsevol guerra ni en vendre armes a qualsevol país, independentment de per a què siguin utilitzades.
6.- L'OTAN és un risc continu d'accidents. Els exercicis militars i el transport d'armament nuclear són situacions que poden provocar, i de fet ja han provocat, més d'un accident.

Els/les sotasignants manifestem que estar per la pau significa treure protagonisme al paper dels exèrcits. Volem una cultura no mili  no militarista  i  no  violenta. Creiem  que  les  exhibicions  militars  no  fan  sinó  preparar les mentalitats per la justificació de la guerra. La prevenció i la resolució dels conflictes, l'educació per la pau i els drets humans són necessitats molt més urgents que no pas l'exhibició dels vaixells militars.NOM I COGNOMS                                        DNI                                   PROFESSIÓ                   SIGNATURA


 Imprimeix, omple i signa aquest full i envia'l a qualsevol de les entitats que el promovem


Les organitzacions que suscribim i promovem aquesta recollida de signatures en contra que Tarragona sigui  port  preferent de la flota militar nord-americana i de l'OTAN, som:

Acció Alternativa,   Alternativa verda,  Associació d'Estudiants Progressistes,  Bloc d'Estudiants Independentistes,  CATAC,  Col·lectiu Priorat-Chiapas,  Col·lectiu Roig, Verd i Violeta,  CSC,  Coordinadora d'ONG's,  CGT,  Dones llibertàries,  Entrepobles,  Esquerra Unida i Alternativa,  Entrepobles,  ERC,  Federació d'AA.VV. de Tarragona,  Fundació per la Pau,  GEPEC,  Joves de CC.OO,  Joves de CGT,   JERC, Intersindical Alternativa de Catalunya,  Iniciativa per Catalunya,  Maulets,  Mili KK,  PCC,  Plataforma,  Psuc Viu,  Rescat,  Sindicat d'estudiants,  STE's,   SOS Racisme,  USTEC.
 

Tornar a la pàgina principal.