La coordinadora Tarragona Patrimoni lluita es va crear l'any 1997 per evitar la presència de vaixells de guerra en el port de Tarragona i la militarització de la ciutat que aquest fet comporta.

Des de març de 2001, cada primer diumenge de mes convoquem la concentració "Paraules per la Pau" per mostrar el nostre rebuig als vaixells de guerra i a totes les expressions del militarisme creant un espai de pau, llibertat i art.

Paraules per la Pau es fa cada primer diumenge de mes, a les 12 del migdia, a la Plaça de la Font de Tarragona

ACCIONS, MANIFEST I DOCUMENTS 

Manifest Tarragona Patrimoni de la Pau

Crònica fotogràfica de les diferents concentracions de Paraules x la Pau

Crònica fotogràfica accións aniversari agressió contra Iraq (2006, 2007 i 2008)

Hiroshima i Nagasaki (2008)

Acció antimilitarista al Saló de l'ensenyament: Desmilitaritzem l'educació, desmilitaritzem el Saló de l'ensenyament!

Visita del Palinuro: No vaixells de guerra. Ni destructors, ni velers.

Objecció fiscal 

Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau c/c 2073.0114.31.0110213171

Si voleu contactar amb nosaltres per preparar alguna xerrada o perque us assessorem podeu enviar un email a tgnapau@tinet.org o deixar un missatge al 977221458


Full informatiu

PARAULES 
PER LA PAU

    alguns texts    i     l'auca

texts diumenge 1 de juliol (el dret a somiar, E.Galeano; Solstici, M.M.Pol i preguntas al maestro

Fons d'art 1    i     Fons d'art 2

IIes Jornades TARRAGONA PATRIMONI DE LA PAU

L'àliga i la mulassa diuen no a la guerra, No als vaixells de guerra al port de Tarragona, Si a la vida, a la pau i a l'alegria! Tarragona patrimoni de la Pau.

ACCIONS, MANIFEST I DOCUMENTS CONTRA ELS VAIXELLS DE GUERRA (més antics)


ACCIONS CONTRA LES GUERRES:

ACCIONS ANTIMILITARISTES,  PACIFISTES,  CONTRA LA DESPESA MILITAR...

 desinfecció virus militar,

i concentracions contra l'agressió d'Israel a Palestina i el Líban

baixar arxiu (word) amb la conferència d'Arcadi Oliveras


 

Manifest Suport poble de Palestina

Acció concentració 29 de maig

Boicot productes Israel

 

Enllaços a altres pàgines relacionades amb el pacifisme, no violència, antimilitarisme...

ISM Moviment de solidaritat internacional

Paz Ahora

Centre d'estudis per la pau JM Delas

Escola de cultura de pau

 

Enllaç recomanat: Guerra Mítica. Pàgina creada arrel de la campanya contra la possible instal·lació de Quarter General de la Força de desplegament ràpid de l'OTAN a Bétera/València.


 
Tarragona/Vieques La marina dels EUA abandona Vieques!!!
Vieques és una illa de Puerto Rico que mantenia una lluita semblant a la nostra contra maniobres militars (en aquest cas de la VIa Flota dels EE.UU.). Lluita semblant però amb conseqüències més dramàtiques.

MANIFEST

Tarragona acull regularment en el seu port vaixells militars de l'OTAN sense cap control sobre el seu tipus d'armament i amb la possibilitat que alguns siguin de propulsió nuclear.

L'Alcalde de la ciutat, Joan Miquel Nadal, i el President de l'Autoritat Portuària, Lluís Badia,  han realitzat força gestions amb autoritats militars a Washington per tal que Tarragona esdevingui seu logística dels vaixells de la VI Flota dels  EE.UU. 

Els arguments per explicar aquestes gestions s'han basat en suposats beneficis econòmics per a la ciutat,  han donat pas a d'altres que ens presenten els vaixells de guerra com a garants de dubtoses operacions "humanitàries",  i, més endavant,  als que fan referència a "obligacions derivades de convenis bilaterals entre Estats"; tot barrejant-ho amb l'espectacle de veure  màquines flotants sofisticades o comèdies propagandístiques sobre voluntariosos marins que fan tasques socials.  Finalment, la experiència dramàtica de pobles oprimits com l'iraquià i l'afganès -convertits en víctimes de "danys col·laterals"- mostra la crua realitat i fa caure la disfressa: els vaixells i els seus tripulants no són més que eines de matar. 

Les escales que, fins el moment, feien les embarcacions estaven considerades de rutina, utilitzant els serveis portuaris per aprovisionament i per fer les reparacions que consideraven adients, a banda d'operacions més opaques que, clar està,  no transcendeixen. En aquest sentit, i com a exemple, aquest estiu (després que passés) els diaris ens informaven de transports de tropes utilitzant port i aeroport del Camp de Tarragona. 

La presència dels vaixells de la VI Flota dels EE.UU. i de l'OTAN  no ens agrada pel que suposa de militarització de la ciutat; per la nostra disposició a viure sense la protecció dels armaments; perquè no creiem en la força per a vèncer sinó més aviat en el diàleg per a convèncer;  i per la manca  d'informació i el secretisme inherent a la lògica militar que, a més, comporten riscos importants per a la població.  Pensem que la Pau i la seguretat dels nostres familiars, amics i veïns són massa importants per deixar-les en mans dels polítics professionals que sovint només es preocupen d'aconseguir quotes de poder per posar al serveis dels seus interessos personals o de grup. 
Si creus que tens alguna cosa a dir vine cada primer diumenge de mes a les 12 h a la Plaça de la Font i digues-la donant suport amb la teva presència a

PARAULES PER A LA PAU

                                                            Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau

Tornar a la pàgina principal.