EL VIRUS MILITAR DESEMBARCA A TARRAGONA

Comunicat Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau en relació a visites “especials” de l'exèrcit i l'armada espanyols a Tarragona.

Dijous al matí arribava l'S-63 Marsopa, un submarí de l'armada espanyola, que fa un periple “sentimental” ver el seu desballestament (tal com van fer, en el seu dia, la fragata CataluÑa i el JFK). Malgrat ser, més aviat, una peça de museu, el que va indignar, especialment, la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau fou que es van fer gestions per fomentar visites de centres escolars (quatre centres, si més no, malgrat les “explicacions” del departament d'Educació han visitat el submarí). Visites, força discutibles tenint en compte l'eix transversal d'educació per la pau. La presència d'una furgoneta de l'Armada fent “proselitisme” dissipava els dubtes en relació a la “peça de museu”.

Dijous a la tarda, divendres al matí i a la tarda i dissabte al matí, coincidint amb la seva partida, gent de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau va desplegar una pancarta amb el lema “Per una Mediterrània en pau, Fora vaixells de guerra del Port de Tarragona” i va distribuir fulls informatius. Divendres al matí, a més, es van instal·lar jocs cooperatius per posar en pràctica el lema “No als vaixells de guerra! Hi ha coses millors per veure” (i fer).

Per altra banda, aquests dies (ves, quines casualitats!) hi ha hagut un stand de l'Exèrcit espanyol a la FITTA, al Palau de Congressos, la Fira del Treball i l'Ocupació que organitza la CEPTA i que, curiosament, va inaugurar el vicepresident de la Diputació, Sr. Ballesteros. També ha fet acte de presència (més casualitats?) una furgoneta de l'exèrcit de terra a la Plaça Imperial Tàrraco. 

Divendres a la tarda, la presència de membres de la Coordinadora provocà que la furgoneta desistís d'”aparcar” a la Plaça. Dissabte, al matí, la furgoneta aparcà però va fer poca clientela atesa la presència d'un grup d'activistes de la Coordinadora que van desplegar una pancarta amb el lema No a la Guerra i van distribuir fulls informatius.

Un cop neta la ciutat del virus militar seguim amb la preparació de les accions relacionades amb el tercer aniversari de la invasió d'Iraq més convençuts/des que mai que la pau no passa pels exèrcits i que cal invertir en foment de cultura de pau enlloc d'armaments i enfrontament.

Cal apuntar, finalment, que, aquests dies, hem quedat farts/es que policies/guardia civils/militars ens hagin retratat, filmat, apuntat, i que hagin parlat de nosaltres per mòbil, walkie talkie, etc., que els mossos d'esquadra ens hagin identificat, que la policia portuària ens hagi fet despenjar una pancarta que  no molestava ningú (o si?), que ens hagin seguit pels carrers... Després de set anys els qui tenen el monopoli de la violència segueixen tirant pilotes fora i la relacionen amb un grup que ha donat mostres de conducta pacífica i no violenta.
 

  dissabte, 25/2, l'S-63 Marsopa marxava de Tarragona

la guardia civil, d'uniforme i de paisà; militars... i, com no, la Coordinadora, l'acomiadaven.

......... 
 

El dia abans no va fer massa clientela perque no va aparcar. Dissabte ja hi era quan vam arribar i es va quedar, però tampoc va tenir massa clientela.

Tornar a la pàgina principal   Volver a la página principal