PARAULES PER LA PAU - juny 2004

"El que no veiem. Els conflictes oblidats"


Els nois i noies de l'Agrupament Escolta l'Alverna co-protagonistes en la creació d'espais de pau i art d'aquest diumenge (Taller del Sol també en foren protagonistes).

Instal·lació inicial: una capa d'informació/deseinformació reposa sobre el terra. Darrera els plafons de l'exposició de l'Alverna. Al fons, els stands de la Festa del comerç just.


Recordem la situació dels territoris ocupats, els assassinats de població civil, la demolició d'habitatges, la construcció del "mur de la vergonya"... l'apartheid I, a sobre, la vergonya de què Espanya vengui material militar a Israel per valor de 14 milions d'euros, amb un silenci solidari mentre pintem "Palestina al cor"

Constatem, amb l'ajuda de les persones que han acudit a l'acte, que malgrat la magnitud del seu dolor, no són Palestina, ni Iraq, els únics conflictes existents. La diferència rau en que no tots mereixen portada i, per tant, la "informació" pot esdevenir desinformació (més si afegim que sovint n'és notícia una part descontextualitzada).

Sorpresa!! la manta de la desinformació, impulsada pel militarisme, intenta ampliar el seu camp d'acció, les víctimes, el conflicte.... i el negoci. Sorpresa? no ho sabiem?

"Els Estats es gasten 16.000 milions de pessetes en una hora. El mateix interval de temps que cal perque 1.800 nens morin en l'anomenat tercer món"
Més sorpreses? sota la capa de la desinformació i el militarisme, la capa del lucre, el negoci...


Finalment, invitem tothom a dir NO!!!! i procedim a llençar la desinformació i el militarisme a la brosa i a recollir els diners dels nostres impostos per destinar-los a projectes alternatius i solidaris.


NO A LA GUERRA, NO EN EL NOSTRE NOM!!!! NO AMB ELS NOSTRES DINERS!!!
FEM OBJECCIÓ FISCAL A LES DESPESES MILITARS!!!!

Una imatge d'alguns dels protagonistes de l'acte.

Volver a la página principa   Tornar a la pàgina principal