Components dels Beatles


JOHN

Se’l pot descriure de diverses formes, però els adjectius que més es fan servir per referir-se a la seva persona són rebel i geni. En John Lennon va néixer el 9 d’Octubre de 1940 en mig d’un bombardeig alemany sobre Liverpool. Va ser una persona caracteritzada per mostrar els seus sentiments d’una manera molt especial, protestant passant una setmana al llit, realitzant cançons com Imagine, afirmant que The Beatles són més populars que Crist, etc. Des de petit el que més li agradava fer era somiar. Somiava coses tan difícils com volar, però també en ser ric i famós, i tot això ho podia aconseguir mitjançant la música. Ser artista no estava ben vist als anys 50. Tant la seva família con els professors de l’escola li aconsellaven que es dediqués a qualsevol cosa excepte a ser artista. Malgrat tot, en John estimava la música i això, afortunadament, no ho canviaria ningú. No va tenir una infància fàcil, els seus pares el van abandonar essent ell un nen. La seva mare el visitava de tant en tant, però ben aviat la tragèdia en faria més gran en morir ella. En aquell moment en John ja formava part del seu primer grup de música, The Quarrymen. Amb ell havia despertat la seva faceta artística influït clarament i de manera constant pel rock and roll, en especial per les composicions de l’Elvis Presley. Heartbreaker Hotel fou la cançó que va canviar la seva vida fins que va conèixer en Paul McCartney a una festa. D’aquesta amistat sorgiria el millor grup de la història de la música.

PAUL

En James Paul McCartney va néixer el 18 de Juny de 1942. La seva infància va estar marcada pel continu èxode de vivenda que havien de realitzar ell i la seva família, per qüestions laborals del seu pare. Fou aquest qui va apropar en Paul al món de la música ja que tocava el piano, la trompeta i el saxo. Tal com li va passar a Lennon, McCartney també va perdre la seva mare quan ell tenia 14 anys. Fou un cop molt dur per a tota la família. A diferència d’en John era un noi molt més tranquil i menys conflictiu. Obtenia bones notes i tenia un bon futur en el món acadèmic. Però, el conèixer en John Lennon li va canviar la vida per complert. La seva compartida afecció per la música va fer que deixessin de banda els estudis per dedicar-se a escriure cançons en hores de classe.

GEORGE

Nascut el 25 de Febrer de 1943 era el més petit d’una família de 4 fills. En George Harrison fou l’únic beatle que no va veure arruïnada la seva infància per un divorci o una mort. Era doncs, una infància feliç rodejada de molts familiars llunyans i propers. Va realitzar el seus estudis secundaris a l’Institut de Liverpool. Tots els matins es trobava amb el Paul McCartney a la parada de l’autobús. Quan tenia 14 anys ja era un fanàtic de la guitarra tot i que quan va conèixer en John Lennon la seva qualitat interpretativa era inferior a la de la resta del grup. Entre ells dos hi havia una diferència d’edat considerable, tres anys, fet que va preocupar al grup de cara a fer festes i que no li fos permesa l’entrada. Tot i això, en George Harrison va formar part, sense problemes, de l’embrió de The Beatles.

RINGO

En Richard Starkey, nascut el 7 de Juliol de 1940, es va criar a Dingle, un suburbi portuari de Liverpool. El seu pare va marxar de casa quan ell tenia 3 anys, la seva mare va haver de treballar de cambrera tot el dia, deixant el petit Richie sol a casa. A part de la situació familiar, la seva infància va estar marcada per la seva salut. Fou un nen molt malaltís i va passar molt de temps als hospitals. Malgrat aquesta situació era un nen feliç, satisfet i quan la seva mare va conèixer en Harry Greaves, li va prendre molt d’afecte. Geaves va ser el més semblant que va tenir mai a un pare. Dels 13 als 15 va estar internat de nou a l’hospital i en sortir d’allí va practicar diverses feines fins esdevenir aprenent de mecànic. En aquest hospital en Richie va tocar la bateria a la seva banda i el 1956 va formar un grup amb un amic anomenat Eddie Clayton. Ben aviat va millorar moltíssim el seu nivell i ja tocava al grup més important de Liverpool, Rory Storm and the Hurricanes. Durant la popularitat del grup en Richie va esdevenir Ringo (per la quantitat d’anells que portava) i Starr (per a que els seus solos de bateria fossin anunciats com a “starr times” -moments estel·lars-). The Beatles coneixien bé en Ringo perquè havien estat observant els Rory Storm. El 1963, Harrison va aconseguir parlar amb ell per telèfon i li va oferir ser bateria de The Beatles. Al començament estaria a prova amb un sou de 25 lliures setmanals i, si tot anava bé, seria bateria del grup en tota regla. D’aquesta manera en Ringo Starr es va unir a The Beatles, tancant així la formació.