Gilex


Contingut


Informació biogràfica

El 24 de Novembre de 1972 en l'antiga clínica Ibarz, l'actual Institut Clínic de Reus situada al cap d'amunt del passeig Sunnyer, prop de l'estació de trens, vaig nèixer als 7 mesos d'embaràs. No vaig tenir cap problema tot i que vaig restar durant 43 dies a l'incubadora per augmentar de pès. Per cert, no sé si 2 o 3 dies avans d'haber nascut una riudomenca tambè hi va nèixer: Judit Font.

Realment em dic Josep Mª Gil Solanes però fòra de casa mai m'han cridat per "Josep Mª" ja que resulta una mica llarg de pronunciar si el comparem amb el cognom que només té una síl·laba. Així, de sempre, m'han conegut com a Gil.
Gilex és un diminutiu del renom Gilatorex que em van posar la meva tropa d'amics, bé, més concretament un amic, en Ricard Torrell Vidal.
L'aparició del meu renom va ser durant l'adolescència, etapa durant la qual tothom sap, qui l'hagi passat, que es té molta empenta i es fan algunes que altres barbaritats. Resultava que el meu cognom no expressava aquesta força i en Ricard, li va donar un retoc afegint-hi: "torex" i a partir d'aleshores sempre m'anomena "Gilatorex".

Entre els quatre i cinc anys vaig anar al parvulari, primerament al "col·legi de les monges" i després a l'anomenat "col·legis vells" al costat mateix del que seria el col·legi públic Beat Bonaventura on posteriorment hi vaig cursar l'E.G.B., acabant 8é als 14 anys. Després vaig fer el batxiller i el C.O.U a l'institut Gaudí, situat al Barri Gaudí de Reus finalitzant el 1990 amb 18 anys. Durant el batxillerat em vaig especialitzar en la rama de ciències ja que volía estudiar la carrera d'informàtica.

Ja de cara a la universitat vaig haber de replantejar-me quina carrera fer, ja que aleshores la carrera d'informàtica només es feia a la Universitat Autónoma de Barcelona (Bellaterra) i a la Universitat Politécnica de Catalunya (Barcelona) i a part que em feia com una cosa anar a Barcelona, la situació económica de casa no m'ho permitia. Així doncs, vaig optar per una carrera on també podria treballar amb microprocessadors: Enginyeria Tècnica Industrial Electrònica. Per fer aquesta carrera només tenia que recorrer 24 kilómetres fins a la l'antiga "Universitat Laboral" situada a la carretera de Salou a Tarragona al bell mig de la petroquímica (l'actual Universitat Rovira i Virgili o URV).

El primer any de la carrera el vaig passar resident a la universitat ja que no tenia cotxe i tampoc coneixia ningú de Riudoms que m'hi pogués portar diariament. Vaig passar al segon curs tot i que no em vaig poder matricular de Ampliació de Càlcul ja que em va quedar Càlcul de primer curs. Aquell any també em vaig quedar resident i no em va anar massa bé ja que vaig tornar a penjar l'assignatura de càlcul de primer curs a més a més de l'assignatura d'Electrònica, Teoría de circuitos i l'Anglès (de sempre que havia estudiat Francès). L'any següent, el tercer, ja no podia passar a tercer curs i vaig dedicar-me a les poques assignatures que m'havien quedat. Degut a les poques hores de classe que tenia, vaig poder combinar-m'ho per anar a Laboral amb uns companys que tenien cotxe i per la tarda tornava a casa amb autobús. Té gràcia, però el càlcul de primer i segon curs els vaig aprovar a la vegada. També vaig aprovar la resta d'assignatures llevat de l'idioma. Al quart any de carrera, vist el que m'havia passat, vaig forçar la màquina i vaig aprobar, no unes quantes assignatures, sinó 11 de les 12 assignatures de tercer curs (l'anglès no hi havia manera). El quint any d'estudis universitaris em vaig apuntar a una acadèmia d'anglès i cada matí hi anava (finalment vaig aprobar l'anglès de segon i tercer curs) i per la tarda vaig començar a realitzar el projecte de fi de carrera i a treurem el carnet de conduïr. Així doncs, amb 23 anys, em trovaba amb els tres cursos de la carrera acabats, amb carnet de conduïr i només em faltava el projecte de final de carrera per obtenir el títol d'Enginyer.

Anar al començament

Projectes actuals

El projecte final de carrera
Abans d'explicar-ho tot he de dir que m'agrada complicar-me la vida.
Bé, jo portava la idea de fer com a projecte un aparell que s'anomena Inversor el qual permet passar de 12Volts d'una bateria de cotxe a una tensió alterna de 220Volts com la que tenim als endolls de casa. El dia que van sortir les llistes dels projectes que proposa l'universitat vaig buscar un projecte similar al que tenia pensat però no va aparèixer i la resta no m'inspiraven interès. Així que vaig començar a rumiar fins que un dia em va caure a les mans un catàleg d'aparells d'instrumentació a les mans, dins del qual apareixia un instrument anomenat Oscil·loscopi. L'oscil·loscopi es un aparell que permet visualitzar el corrent elèctric sobre una pantalla, és com un electrocardiograma, dels que utilitzen els metges per obtenir sobre paper els impulsos elèctrics que produeix el cor mentres batega a una freqüència d'aproximadament 1 bateg per segon (60 ó 70 per minut). L'oscil·loscopi és una mica
més sofisticat ja que permet mesurar senyals elèctrics des de unes mil·lèssimes de volt fins a unes decenes de volts i amb freqüencies que poden anar per sota de 50Hz (50 bategs per segon, com la tensió alterna dels endolls de casa) fins a senyals que poden ser tant ràpides com 1MHz (1 milió de bategs per segon).
 
Abans de començar el projecte vaig visitar un company que havia tingut la mateixa idea que jo uns anys enrera. Tot i que ell va tenir que deixar-ho inacabat em va animar i així és com em vaig encaparrar a disenyar un oscil·loscopi amb unes característiques similars com els que es venen a les botigues d'electrònica: Oscil·loscopi digital capaç de medir voltatges des de 200µV (1 Volt dividit per 5000) fins a 40 Volts amb freqüencies des de 0 (tensió continua, com la d'una bateria) fins a una freqüència de 10MHz (10 milions de cicles per segon).
 
La veritat que és un projecte força complicat, tant, que avui dia encara hi estic embolicat i això ja farà 3 anys comptant la mili i tot.
La Mili
Durant els estudis vaig anar demanant pròrroga però mentres feia el projecte ja no podia demanar més pròrroga per estudis i així es com amb 24 anys vaig entrar a fer el servei militar. Vaig entrar a la Base Aèrea de Saragossa el 13 d'agost de 1997 on hi vaig cumplir els 25 al mes de novembre fent guàrdies com a soldat de la P.A. (Polissia Aèrea). I avui, aprofitant que estic de permís i no tinc ganes de tocar el projecte, m'he entretingut a escriure això.
Anar al començament

Informació de contacte

Direcció
Ctra. de Vinyols, 6. RIUDOMS (Tarragona)

Direcció de correus electrònic
jmgil@tinet.fut.es

Direcció de Web
http://www.fut.es/~jmgil/welcome.html

Número de fax
977-850386 (a través de l'ordinador. Ja que per rebre un fax he de tenir l'ordinador engegat, primer aviseu-me per telèfon)

Telèfon privat
977-850386

Anar al començament

Comentaris y suggerències

Per favor, envieu-me un missatge de correu electrònic indicant que us sembla aquesta pàgina i cóm podria millorar-la.

Anar al començament

Pàgines interessants

Programes Freeware
On hi podeu trobar programes gratuïts per a Windows 3.x, Windows 95 i per a OS/2.
Programes Shareware
On hi podeu trobar programes que podeu provar gratuitament.
Programes Shareware per a Windows 95
On hi podeu trobar programes específics per a Windows 95 que podeu provar gratuitament.
Apren a fer la teva pròpia pàgina Web
On hi podeu trobar totes les explicacions sobre el llenguatge HTML.
 
Posa un comptador de visites a la teva pàgina Web
És un servidor que coltrola els accessos a la teva pàgina Web.
El llenguatge Java per a pàgines Web
Explica qué es el llenguatge Java i les seves aplicacions.
 
Programes en llenguatge Java
On hi podeu trobar programes per a automatitzar les vostres pàgines Web.
 
Utilitats gratis a Internet
On hi podeu trobar utilitats pràctiques com la de:
Faxaway
Aplicació que us permetrà enviar un fax a través de l'email a qualsevol part del món.

o bé:

Translation Software
Aplicació que us permetrà traduïr un document a quasi bé qualsevol idioma.
Tot en espanyol
Una pàgina que et permet viatjar per internet sense veure una sola paraula en anglès.
FTP search v3.5
Una utilitat que permet buscar arxius a la xarxa.
Si vols saber el temps que farà demà,
mira els mapes del temps del satèl·lit Meteosat.
 
Universitats
Una llista de universitats conectades a la xarxa.
Distància entre dos telèfons
Una utilitat que permet conèixer la distància, en línea recta, que separa dos nombres de telèfon.
El món MSX
Links o direccions per aquelles persones que encara estàn enamorats dels ordinadors MSX.
 
La pàgina d'en Jesús Muinos
Una pàgina plena de fotografies per a homes.
La revista de el JUEVES
Una pàgina... sense sentit.
Si la connexió a Internet a través del telèfon et resulta cara, apuntat-hi !!
S'hi comenta l'elevat cost que tenen les trucades i la possible sol·lució.
Envia una carta de crítica a Telefònica
Pots posar-hi cullerada.
Què passa amb els nostres productes quan arriben a la frontera francesa?
És una campanya contra els pagesos de França i els seus productes.
Una televisió a través d'Internet
Et permet veure un canal de televisió, en directe, a través de la xarxa i el teu ordinador.
Televisió de Catalunya
On hi trobareu tota la programació i moltes altres coses del canal 33 i TV3.
Ràdio en Català
On hi podreu escoltar, en directe, totes les emisores de catalunya ràdio: Catalunya Informació, Catalunya ràdio, RAC 105, etc...
Cadena COPE
Escolta la Cadena COPE.
Onda Cero
Escolta Onda Cero.
 
RENFE
On pots consultar horaris de trens, serveis, etc.
 
Ibéria
On pots consultar horaris d'avions, serveis, etc.
El cupón de la ONCE
Mira si t'ha tocat !!
Loteria
On hi pots consultar La Loteria Nacional, La Primitiva, La Bonoloto i La Quiniela.
 
ABSOLUTE MenBabes Links
Una pàgina plena de fotografies per a dones.
Anar al començament

visites des del 05/05/97.
Última actualització: 13/02/98.
Si vols comunicar-te amb mi: Sac Podall i Bona Lluna: jmgil@tinet.fut.es

Si per desconeixement, algún dels continguts està protegit pel dret de © Copyright, envieume un e-mail..........