És una d´aquelles pàgines que realment impressiona. Són dibuixos fets per xiquets del que van vore durant la guerra civil espanyola i que ara es troben a:
 
They still draw pictures
 

Aquesta web inclou una reproducció digital del llibre THEY STILL DRAW PICTURES, de  Southworth Spanish Civil War Collection, Mandeville Special Collections Library, University of California, San Diego. Aquest llibre va ser publicat per primera vegada en 1938. The Oxford University Press (Nova York) va tornar a publicar el llibre l´any següent. L´explicació complerta la trobareu en:
 
 

http://orpheus.ucsd.edu/speccoll/tsdp/frame.html
 
 

En aquesta pàgina trobareu dos dibuixos fets a la Residència Infantil de Benicarló.
 

El primer dibuix esta fet per Mariano Sanchez Herraiz, que tenia 11 anys. Reflexa un bombardeig de Benicarló. Em recorda les explicacions que em contava la  "güela" Marianeta del Semolero. El Semolero era l´avió que cada dia a l´hora de sopar, i per tant de la semola,  venia al poble a bombardejar. En aquell temps vivien al carrer del Carme i recordaven encara aquell dia que van bombardejar el cine Capitol. I també quan van bombardejar el magatzem on fins fa poc estaven els cotxes de Martinez (al costat del bar Monterrey pels més joventes).  Segurament els més grans voran detalls en el dibuix que els recordaran aquell carrer en concret o aquella casa tan coneguda del poble.
 

 
 
El segon dibuix està fet per Juan Delgado Soler de 14 anys i reflexa l´evacuació de Màlaga.
 
 
 
 

TORNAR A BENICARLO