Les festes

Sant Antoni
Es celebra entre el dia 16 i 17 de Gener. Festa tradicional dels llauradors. El dia 16 a la tarda hi ha una gran foguera on es crema el dimoni. Després hi ha una cavalcada amb diversos carruatges amb una decoració típica de la ciutat. Durant la cavalcada i a alguns llocs concrets es diuen les loes amb un caracter àcid i satíric on es critiquen alguns persontatges i organismes del poble. El dia 17 es fa la típica benedicció dels animals. Són típiques les coques de Sant Antoni i la torrada de carn, carxofes i `petxines´ en les fogueres que s´encenen la nit del dia 16.

Les falles
Des dels anys vuitanta durant la setmana del 19 de Març es celebren les falles. Hi han al voltant de 15 falles distribuides pel poble. No espereu trobar grans falles, però el que si us recomano anar per les nits a visitar els casals de les falles. Aneu amb compte perque després es difícil tornar a casa.


Festes de Sant Bertomeu
Als voltants del dia 24 d´Agost es celebren les festes patronals. Trobareu tot tipus d´espectacles, teatre al carrer, actuacions musicales, revetlles populars, bous al port, focs artifíciales. Si podeu aneu a vore els focs artificials del darrer dia de les festes.


 

Pàgina inicial / Benicarló / Links