SÍNTESI BIOGRÀFICA

llibres galo         guia per L'alt Gaià

SALVADOR PALAU RAFECAS "EL GALO" neix a Santa Coloma de Queralt un dimecres 6-4-1948 , obté el Certificat de Estudis Primaris i en 1962 s'inicia en l' ofici de paleta que practica fins a 1985 que ho deixa a causa d' una lesió a les cervicals. Durant tota la joventut destacà per la seva força bruta i extravagàncies, als anys 1968 - 69 entre en el mon Cultural a través de les Setmanes de Joventut i Pastorets. Acabat el servei militar (1970) les inquietuds es desvetllen en vers la historia de la població i el seu entorn a través de la fotografia . Es en aquesta època quant es configura l' Arxiu Galo , actualment (1998) amb un important fons documental i fotogràfic de la població i l' Alt Gaià com també d' un laboriós recull de més d' un miler de fitxes de Molins Fariners de Catalunya i una extensa bibliografia del tema. La dèria de "EL GALO" es dons. la d' inventariar Molins Fariners i Colomars de Catalunya, fotografiar Pintures Rupestres de tota Espanya i ser Casteller desde (1981) de la Colla Joves dels Xiquets de Valls.  
      Desde 1974 a format part del moviment Cultural de la Vila ,Cine Club, Assaig 23 , Marxa de la Llibertat, C.C.C., Homenatge Hermenegild Carrera i Miró , C.R.E.C , Festa de Barri del Raval de Cervera , Gegantes , revista "La Segarra "(1979), Homenatge al Diputat Custodi , Afer Abocadors, Guia per la Vila. 
Fou membre tanmateix, de la junta del Grup de Recerques de les Terres de Ponent i del Centre d' Estudis de la Conca de Barberà , president de l' assoc. de Pares del Col·legi "Cor de Roure". 
En 1981 col-labora en el vol. 9 de la G.G.C.C , 1984 omple la toponímia de mapes 1/5000 del Servei Cartogràfic de Catalunya , 1985 fa fitxes pel Servei del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, 1986 ordena l' arxiu Municipal i col-labora en diversos programes de Radio Sta. Coloma . 
En 1988 fa un treball sobre masies amb afluència al mercat de Sta. Coloma pel Servei de Cultura Tradicional i Popular de la Generalitat. 
En 1990 col-labora en el nou projecte del Museu Comarcal de Montblanc per aquest motiu es nomenat soci honorífic. 
En 1992 reactiva i ordena l' arxiu de la Colla Joves del Xiquets de Valls. 
Al 1993 el trobem com organitzador de la Festa Castell era amb la presentació del "Carro Gros" de l' escultor Francesc Anglès. 
Darrerament a fet diverses xerrades sobre Molins Fariners a Sarral, Vilanova i la Geltrú, Artesa de Lleida, Montblanc, Igualada, Terrassa i pregoner de la Festa Major de Barberà de la Conca.

            jde@tinet.cat