DIADA DEL 50è ANIVERSARI DELS MINYONS DE L'ARBOÇ

JOVES XIQUETS DE VALLS

L'Arboç,  diumenge,  9 de novembre de 2008, 12h. del migdia

 

Avui dia  9 de novembre, la colla Joves Xiquets de Valls ha participat en la  diada del 50è aniversari dels Minyons de L’Arboç. En la diada també participaven per ordre alfabètic: Bordegassos de Vilanova, Castellers de Vilafranca, Colla Joves Xiquets de Valls, Colla Vella dels Xiquets de Valls, i Minyons de l’Arboç, . L’actuació de la Joves Xiquets de Valls : Primera ronda Cinc de de Vuit, Segona ronda Dotze de Set, Tercera ronda Tres de Vuit amb pilar de sis al mig, per acabar 5 Pilans de Quatre. Fins la propera sortida.

A reveure.

La Colla Joves es llueix a l’Arboç
[ El Punt ]  ::  2008-11-10 19:13:09h
Els vermells descarreguen el dotze de set i carreguen el tres de vuit amb el pilar en una diada en què no van tenir rival
El vermell va dominar clarament la diada d'ahir a la plaça de la Vila de l'Arboç, i no només pel color de la colla local que celebrava el seu cinquantè aniversari, sinó també per una Colla Joves que va fer tota una demostració de força descarregant el cinc de vuit, recuperant el dotze de set i carregant el tres de vuit amb el pilar. Tot això davant d'unes colles Vella i Vilafranca, que, condicionades per les darreres caigudes, no van passar dels castells bàsics de vuit. La jornada d'ahir, però, va deixar altres actuacions memorables. D'una banda, els Castellers de Barcelona van carregar el primer quatre de vuit amb el pilar de la seva història i, de l'altra, a Mataró es va poder veure el primer pilar de set amb folre carregat per uns impressionants Castellers de Lleida.

Un castell que feia més d'un segle que no es veia, una Colla Joves que es va imposar clarament a la Vella i Vilafranca i, fins i tot, el primer tres de vuit amb el pilar dels vermells. Aquest va ser el curiós bagatge de la diada d'ahir a l'Arboç, que va significar el final de la temporada per a vallencs i vilafranquins.

Després de ser ajornada per la pluja, ahir va ser el dia triat per celebrar el mig segle d'existència dels Minyons de l'Arboç. El cartell de luxe que havien preparat per mitjan octubre, però, va tenir l'handicap de les darreres caigudes de Santa Úrsula i Tots Sants, que van deixar tocats tant els Castellers de Vilafranca com la Vella de Valls. Així, amb l'anunci que aquestes dues colles van fer d'un programa amb castells bàsics de vuit per ahir, la Joves es convertia en el centre d'atenció de la diada. A primera ronda ja es va veure que la Joves no anava a l'Arboç a fer una actuació de tràmit, ja que van descarregar el cinc de vuit. Només els quedava rematar la feina i també, per què no dir-ho, sorprendre tothom. Amb aquestes intencions, els de Pere Rico van alçar a segona ronda el dotze de set, un castell que tan sols està documentat una vegada a la història; concretament, per Santa Úrsula del 1879. El nombrós públic, encuriosit, va poder veure com descarregaven aquesta raresa castellera i de pas, feien una exhibició de la nombrosa canalla de la qual disposen els de la camisa vermella. Encara n'hi havia per més, ja que a tercera ronda carregarien, ben just, el seu primer tres de vuit amb el pilar.

CARLES HERÈDIA. L'Arboç
Carregats d’alegria
[ Diari Avui ]  ::  2008-11-10
En una jornada que va deixar més novetats de les previstes inicialment, la Colla Joves Xiquets de Valls es va erigir en la protagonista més destacada.
En una jornada que va deixar més novetats de les previstes inicialment, la Colla Joves Xiquets de Valls es va erigir en la protagonista més destacada. Els vermells van ser els millors en la diada del 50è aniversari de l’antiga colla dels Minyons de l’Arboç, celebrada al carrer Major de la localitat penedesenca, que van obrir tot clavant el 5 de 8 i que van culminar carregant el primer 3 de 8 amb el pilar del seu historial, del qual el tres va costar molt de controlar i el pilar es va mostrar tan lluitador com millorable.
A més a més, entremig, la Joves es va regalar l’inesperat 12 (sí, dotze) de 7, amb un tronc amb quatre enxanetes en què va pujar fins l’apuntador. Un divertimento simpàtic (es coneix el precedent del que va fer l’antiga Colla Nova per Santa Úrsula del 1879) que va servir per cloure una molt bona temporada per a la colla. La diada de l’Arboç també va ser l’ultima de l’any per a una Colla Vella i per a uns Castellers de Vilafranca (4 de 8, millor castell!) amb el pensament en una altra banda.
La Joves sorprèn a l’Arboç
[ Diari de Tarragona ]  ::  2008-11-10 19:16:55h
La Colla Joves dels Xiquets de Valls ha sorprès descarregant el primer 12 de 7 de la història en la diada del 50è aniversari dels Minyons de l'Arboç.
Es tracta d'un espectacular castell amb una estructura de 4 i quatre de 2 que ha pujat i s'ha descarregat amb una facilitat sorprenent.. Lluny de quedar-se aquí, els de la camisa vermella han descarregat d'inici un 5 de 8 marca de la casa i i han carregat el seu primer 3 de 8 amb el pilar en tercera ronda.
L'altra cara de la moneda han estat els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella. Els verds tan sols han pogut descarregar el 2 de 7, el 3 de 8 i el 5 de 7, mentre que els de la camisa vermella han completat el 3 de 8, el 2 de 7, el pilar de 6, tot i que s'han encallat en dues ocasions amb el 4 de 8.
L'actuació l'han tancat els Bordegassos de Vilanova i la colla local, els Minyons de l'Arboç que han descarregat el 3 de 7, el 4 de 7 i el 5 de 7. 
Detall del Cinc de Vuit

Detall del Cinc de Vuit

 

Primera Ronda

Cinc de Vuit

descarregat

 

Fotos :

Jordi Climent i Ferré

Primera aleta al Cinc de Vuit

                                                  

Segona aleta al Cinc de Vuit

Detall del Cinc de Vuit

Segons al Cinc de Vuit

 

 

Dosos col·locat al Dotze de Set

Vista del Dotze de Set

 

 

Segona Ronda

Dotze de Set

descarregat

 

Fotos:

Jordi Climent i Ferré

 

Dotze de Set

                                                    

Dotze de Set

Vista del Dotze de Set

Detall del Dotze de Set

 

 

Vista del Tres de Vuit amb pilar de Sis al mig

Pom de dalt al Tres de Vuit amb pilar de Sis al mig

 

Tercera Ronda

Dos de Set

descarregat

 

Fotos :

Jordi Climent i Ferré

Tres de Vuit i pilar al mig pujant

                                                    

Sortida dels Terços al Tres de Vuit

  

Tercera Ronda

Dos de Set

descarregat

 

Fotos

Jordi Climent Ferré

El pilar de sis queda solt

                                                    

El Pilar es trenca

 

2008-11-09 - 50è aniversari dels Minyons de l'Arboç

3 de 8p6c

Colla Joves Xiquets de Valls from xiquetdevalls on Vimeo.

Tres de Vuit amb pilar de Sis al mig carregat

vídeo realitzat per Margot Tapias

 

 

5 Pilans de Quatre

                          

5 Pilans de Quatre

 

Foto: Jordi Climent i Ferré

Recull dels moments més interessants de l’actuació de la colla Joves Xiquets de Valls a  la diada del 50è aniversari dels Minyons de l’Arboç. No es podia acabar millor una temporada tant plena d’èxits, amb una pila de Cincs de Vuit fruit d’un treball constant i l’existència d’una canalla que es la joia de la Colla, fruit que ens ha donat 2 Cincs de Nou amb folre descarregats. A reveure.

Cinc de Vuit
Valls 09/11/08

 

Foto: Jordi Climent i Ferré

Recull dels moments més interessants de l’actuació de la colla Joves Xiquets de Valls a  la diada del 50è aniversari dels Minyons de l’Arboç. No es podia acabar millor una temporada tant plena d’èxits. Per més INRI avui última actuació de la temporada un castell inèdit al mon casteller, una construcció mai vista desde 1801 inici dels castells, una construcció que es necessiten 64 persones només el tronc des dels baixos fins els quatre anxanetes, estic parlant del Dotze de Set castell aparentment fàcil però amb una gran quantitat de canalla amb quatre poms de dalt, una canalla que es la joia de la Colla. Veurem la temporada 2009 aquest castell amb un pis més ??? . A reveure.

Dotze de Set
Valls 09/11/08

 

Foto: Jordi Climent i Ferré

Recull dels moments més interessants de l’actuació de la colla Joves Xiquets de Valls a  la diada del 50è aniversari dels Minyons de l’Arboç. No es podia acabar millor una temporada tant plena d’èxits, Per més INRI avui última actuació de la temporada un castell inèdit per la nostra col·lecció, una col·lecció que només avui la hem incrementat amb dues construccions: una amb el Dotze de Set i aquest altre el Tres de Vuit amb pilar de Sis al mig carregat. Espero i desitjo que el nostra catàleg vagi creixent per tal de poder oferir al mon casteller una extensa gama de castells. A reveure.

Tres de Vuit amb pilar de sis al mig carregat
Valls 09/11/08

 

 

T'AGRADARIA FER CASTELLS ? 

T'AGRADARIA SER MEMBRE D'UNA GRAN COLLA ? 

VINE A VALLS I FES-TE DE LA JOVES XIQUETS DE VALLS

VINE AL CARRER D'EN GASSÓ, 2O,  SERÀS BEN REBUT / UDA

VINE ALS ASSAJOS ELS DIVENDRES,  A 2/4 D'ONZE NIT

POSA'T A LA PINYA I VIURÀS L'EXPERIÈNCIA, LES EMOCIONS, ELS SENTIMENTS I LES VIVÈNCIES  MAI VISCUDES

Pots escriure a

Joves Xiquets de Valls

Apartat, 96

43800 - VALLS

o també enviant un correu electrònic a Jordi Climent sol·licitant ser membre dels Joves Xiquets de Valls

JO SÓC DE LA JOVES XIQUETS DE VALLS

.

.

                             

Zoraida Pedrosa Leal

Foto: Jordi Climent i Ferré

 

 

Cartell

 

Joves

Xiquets de Valls

 

 

.

                             

.

Totes aquestes fotografies NO es poden reproduir per cap mitjà escrit, electrònic, web, sense l'autorització del seu autor i  del seu origen: www.jovesxiquetsdevalls.com   -  WEB  DE LA  JOVES XIQUETS DE VALLS.

 

[ Diades 2008 ]