Premis Amposta

Els Premis Amposta es van començar a concedir  fa deu anys.

Els Premis Amposta s'han atorgat a ciutadans i entitats d'aquesta que han ressaltat aspectes culturals, socials, científics entre altres.

Al 1988 es va a publicar "Els mitjans de comunicació per primera vegada junts"  per Joan Manel Miró, això va ser el punt de partida per a reconèixer la labor  de certes persones i institucions.

En aquest any podem reconèixer la gran labor humanitària de Vicent Verge , amb la direcció d'una Granja Terapèutica "Comunitat Cristiana Shalom".

Al 1990 els mitjans de comunicació local varen decidir donar el Premi Amposta a Toni Paz per haver assolit el cim del pic conegut amb el nom de Board Peak.

Al 1991 aquest Premi va  correspondre a Joan Salvadó Arrufat amb l'obra De la falç a la recol·lectora que narra els costums i un poc d'història d'Amposta i del Delta.

Al 1992 Enrique Arasa Accensi va rebre una menció especial del Premi a títol pòstum, a més a més, la Societat Musical "la Unió Filharmònica" va rebre una menció especial del Premi pel seu 75è aniversari.

Al 1994 cal destacar els següents premis conseguits per Francisco A. Barado Moreno: Premi del Concurs de Cartes romàntiques convocat per Calafell Ràdio; Premi Octavi Saltor pel seu poema Sueños de juventud; premi per la seva obra en prosa castellana El pollo de los merengues; premi de relats curts Las dos caras.

En aquest mateix any l'Assemblea Local de la Creu Roja va rebre una menció especial del premi.

Al 1995 Agustí Miralles Franch va rebre una menció especial del premi.

Al 1996 Aniceto Garcia Estellé va rebre a títol pòstum una menció especial del premi.

Al 1997 L'IEC van presentar el llibre "Pintors del Montsià". Aquest any Guillem Roselló i Bujosa fou el guanyador del premi literari de teatre La Carrova amb l'obra El joc de les veritats, representada el 1.998 pels alumnes del taller de teatre de l'IES Ramón Berenguer IV sota la direcció de Manel Izquierdo.

Antoni Solé va rebre un menció especial del premi Amposta.