El grau de la Xota (Capafonts – Baix Camp)

 

Data: diumenge 1 de març de 2009

 

Participants (9): Maria Alías, Joan Aubia, Josep Fàbregas, Joan Gassol, Encarna Hidalgo, Pilar Hidalgo, Pere López, Joan Marquès. Invitat: Josep Massana.

 

Itinerari: Capafonts – barranc de Llenguaeixuta - grau de la Xota – GR65.5 – cim de Picorandan (983 m) – bosc de la Mistera – refugi -  Capafonts.

 

Hores totals: 4,45

 

Sortim de Capafonts a 2/4 de 10 del matí. La boira omple el paisatge. Seguim la pista i després el senderó que s’endinsa al bosc pel barranc de Llenguaeixuta, remuntant-lo fins un trencall que ens porta darrere una agulla de pedra, on esmorzem. Malauradament no divisem el poble ni el proper cim del Picorandan.

 

entre bosc i boira

el grau equipat

 

El grau de la Xota salva un desnivell a l’est del barranc i ens permet sortir, resseguint el llom i anar a trobar el GR65.5 a prop de la Creu Trencada. El grau està equipat amb una corda i un esgraó metàl·lic que ens ajuda a superar còmodament l’últim tram.  La pista en direcció nord ens apropa al cim del Picorandan, on no tenim panorama.

 

pujant el grau

arribant al refugi

 

Seguint el GR en direcció a Prades, travessem la carretera a prop del coll de Capafonts i el seguim fins trobar el trencall que baixa a la font de la Mistera. A la caseta-refugi fem un aperitiu i una vegada reconfortats seguim per la pista fins Capafonts. A darrera hora es trenca la boira i podem guaitar una mica de cel i de sol.

 

al cim del Picorondan

 


Actualitat

 

Pàgina principal