Via ferrada de la Trona (Baix Camp)

 

Data: diumenge 1 de juliol de 2007

 

Participants: David Arias, Meli Carrilero, Lluís Díaz, Encarna Hidalgo, Joan Gassol. Invitat: Antonio Castillo.

 

Temps: 1 hora.

 

A la carretera de Vilaplana a la Mussara (Baix Camp) es troba el mas de Joan Pau, per on passa el GR 172 que baixa a Reus. Es poden deixar els cotxes i agafar un sender que baixa en direcció sud. Als cinc minuts arribem a la vora del cingle del barranc de l’Encens, am bonica vista dels boscos i Vilaplana. Baixant per les giragonses del sender, aviat hi ha una fita que ens desvia a l’esquerra, on hi ha la balma coneguda com l’hospital dels Carlins, lloc de final de la via on es té una bona visió del seu recorregut. Tornant al sender, baixem una mica més fins que creuem la llera del barranc, que hem de remuntar seguint fites fins el començament de la via.

 

Després d’una curta tirada vertical, un flanqueig aeri dóna espectacularitat al recorregut. El tram acaba en un ràpel de 10 metres que es pot evitar amb una escapatòria. El segon tram després del ràpel passa un curt pont tibetà i després fa la pujada final fins la citada balma. Sembla que ens quedem amb ganes de més.

 

En resum és una via oberta recentment, curta i fàcil si s’està acostumat a fer vies ferrades, a més de molt ben equipada i que dóna sensació de seguretat en tot moment. El paisatge és d’allò més bonic i també l’accés és fàcil i ben senyalitzat. 

 


Actualitat

 

Pàgina principal