Via ferrada de l’agulla de l’Aigualcoll (Hospitalet de l’Infant – Baix Camp)

 

Data: diumenge 30 d’octubre de 2005

 

Participants (5): Lluís Díaz, Joan Gassol, Encarna Hidalgo, Joan Marquès, Joan Sentís

 

Hores totals: 5

 

Aquesta via està molt a prop de la VF Serres del Mestral, al terme municipal de l’Hospitalet de l’Infant, al Baix Camp. Té el mateix accés, una pista que des de la benzinera de la N340 passa pel costat de l’àrea de servei de l’autopista A7 i ens deixa abans d’una ermita. Hem de continuar en tot terreny o a peu uns 40 minuts per una pista en direcció oest fins que trobem una bassa i els indicadors, en pals del Consell Comarcal. Un corriol puja dret al començament de la via, que grimpa per una alterosa agulla de roca.

La característica principal d’aquest itinerari és que en cap moment és fàcil ni descansat, els esglaons estan situats intencionadament de manera una mica més allunyada del que semblaria una progressió còmoda, la qual cosa obliga a un esforç atlètic addicional.

 

Forat a la roca per on passa el primer tram de la via. Si la boira no molesta, la vista sobre l’Hospitalet de l’Infant i la costa del golf de Sant Jordi és molt ampla i bonica.

 

El primer tram acaba en un ràpel. Des del coll entre les dues agulles es pot retornar al punt de partida. El segon tram escala la segona agulla i és més exigent físicament, amb algun extraplom on cal fer servir algun estrep si no es disposa de força de braços suficient.

 

L’equipament és molt correcte i la sensació de seguretat hi és en qualsevol moment. En resum, és una gran via ferrada, on cal treballar i suar, que deixa una molt bona sensació.  

 


Actualitat

 

Pàgina principal