Via ferrada de la Feixa del Colom (Montblanc-Conca de Barberà)

 

Data: diumenge 11 de setembre de 2005

 

Participants (5): Meli Carrilero, Lluís Díaz, Joan Gassol, Encarna Hidalgo, Pilar Hidalgo.

 

Hores totals: 4

 

L’aproximació es pot fer en una hora des de Montblanc, capital de la Conca de Barberà o des de l’ermita de la Santíssima Trinitat de l’Espluga de Francolí, en ambdós casos seguint el GR175 Ruta del Cister, fins l’ermita de Sant Joan de la Muntanya, enlairada en un contrafort de les Muntanyes de Prades. Seguint la pista que surt del mirador en direcció sud i després est, trobem en 5 minuts un cartell que ens indica la via. No té pèrdua, és al cingle que es pot veure clarament damunt l’ermita de Sant Joan.

 

La via té fonamentalment una tirada vertical i un flanqueig horitzontal per la feixa, que es creuen, la qual cosa permet fer la via de diverses maneres. Com a novetat per a nosaltres, aquesta via inclou un tram de baixada, que dóna una sensació diferent.

 

L’equipament és bo i dona sensació de solidesa i seguretat en tot moment. Els esglaons estan galvanitzats i tenen diàmetre suficient, n’hi ha anses d’acer inoxidable en alguns punts, inclosa l’escala que salva un sostre. Els ancoratges són més que suficients per lligar el cable de bon diàmetre. Les cadenes són gruixudes i tot té l’aspecte de nou.

 

Mirador de l'ermita

 

L’escenari és molt bonic, amb bones vistes sobre la Conca de Barberà, Montblanc, l’Espluga de Francolí i l’ermita de Sant Joan de la Muntanya, sota mateix, que ha estat afortunadament restaurada recentment. En resum, una via fàcil i curta, ideal per a iniciar-se en aquesta activitat. Felicitats al Club Excursionista de Montblanc pel seu muntatge.

 


Actualitat

 

Pàgina principal