Vies ferrades a Tivissa

 

Data : diumenge 17 d’abril de 2005.

 

Vies realitzades:      VF Barranc de Foix (poca dificultat)

                                   VF Tormo de la Margarida (dificultat mitjana)

 

 

Primer salt del barranc

Primera tirada del Tormo

 

La via ferrada del barranc de Foix està a prop del càmping municipal, a 10 minuts del poble.  Consisteix en una sèrie de quatre salts equipats que no són massa alts. Entremig hi ha trams de camí pel fons del barranc. La sortida s’ha de fer per la dreta, hi han unes parades abandonades i un mas enrunat per damunt del qual passa la pista que ens torna al poble pel camí de la Llena.

 

Segon salt del barranc

Sortida extraplomada del Tormo

 

La via ferrada del Tormo de la Margarida està a cinc minuts del poble, damunt del camp de futbol.

S’accedeix pel camí de la Llena i consisteix en una precària instal·lació que puja la vertical paret oest del Tormo. Aquí hi ha més sensació de verticalitat i buit, amanit amb l’extraplom final.

 

Tormo

Tormo

 

Vam tenir un dia assolellat i molt ventós, massa fred per mitjans d’abril. Donada la poca distància del poble es poden encadenar les dues vies en un matí. Són vies en les que no sobra el ferro, que obliguen a fer servir també la roca i fan sentir més sensació d’escalada.

 

Extraplom final del Tormo

Tivissa al fons

 

L’equipament té detalls sorprenents: esglaons d’un acer corrugat molt fi, alguns d’ells posats de forma vertical, les tirades de cadena no tenen cable de seguretat, els ancoratges del cable escassegen i s’han substituït per sistemes tan poc fiables com grapar el cable als esglaons o simplement passar-lo per dintre. Per comparació amb altres vies que hem fet a Catalunya, Aragó, França i Itàlia, la sensació és de precarietat i d’inseguretat. Manifestament millorable.  

 


Actualitat

 

Pàgina principal